Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Zakaj zaloge?

Zakaj zaloge?

Ne mi govorit tisti, ki ste proti zalogam, da bomo hrano vrgli proč, ker je ne bomo mogli pojesti, ker ni res.
Zaloge pa si delamo zato, ker so trgovine prazne, in ko bojo zaprli proizvodnje, meje držav, surovine ne bodo več prihajale … vsi so soodvisni.
Sedaj taka restrikcija v trgovinah in lekarnah, kaj šele bo. Ne morem več početi s svojim denarjem, kar hočem? En po en v trgovino, ne smeš z možem? Samo po eno zdravilo v lekarni?!
Najbolj smešna pa je ta, da moraš vsak mesec v lekarno, ker ti izdajo samo en kos, namesto tri. In oni hočejo, da se ne okužimo? Adijo pamet.
Omejitve so samo zato, da lahko zdravstvo poteka. In za nič drugega. Tako da … vsi se bomo okužili.
Pa daj si zdaj že te rokavice pa masko! 😀

A ste videli, da države ukinjajo izvoz? Vietnam npr. ne izvaža več riža.
A razumete, kaj vam pravim?
A razumete, da je Slovenija daleč od samooskrbnosti?

Zaloge je treba imeti vsaj za 2 do 3 tedne. Že zaradi tega če zboliš in moraš v karanteno.
Drugače se pa v trgovinah zaenkrat vse dobi. Bi bilo pa smiselno, da bi naredili kakšne omejitve. Ker ljudje niso čist pri pameti. Potem pa tu bereš da imajo čez 100 kil moke in ne vem koliko kil kvasa. In pečejo različne zadeve cele dneve. Se ne znam odločit ali je to panika ali požrešnost. Zdaj je kriza, bo treba tudi kaj več na skromnosti delat. Pa mal manj žret in presedlat na hrano naših babic in dedkov oz. Prababic in dedkov.

Oskrba trgovin in izbira artiklov lahko z lahkoto pade na raven iz leta 1985

Velik nakup – na zalogo opravim izključno zato, da čim manjkrat hodim med ljudi. Nazadnje so bile trgovine dobro založene.

Pred epidemijo sem mesečno kupovala čistila, stvari za dom, osebno higieno.
Ampak po sveža živila sem praktično šla vsak dan.
Zdaj tega ne delam.
Zaloga zato, ker smo večja družina in še mojim in moževim staršem kaj odnesemo. Pustimo pred hišo, razkužimo in zraven pustimo dezinfekcijske robčke.
Otroci niso v šoli, vsi obroki so doma, zato se veliko poje.
Za 14 dni je karton mleka premalo.
500 g testenin gre za 1 obrok.
Poraba je, če pazimo, skoraj 10 sadežev na dan.
Tako so potrebne zaloge.

Ja in? Sem starejša od tega datuma, torej nisem umrla od lakote.

Finta je samo to, da smo v časih turbo kapitalizma postali zelo potrošni in razvajeni, prevladovala je miselnost, da se z denarjem da kupiti vse. Denar je bil včasih kos papirja, zdaj pa še to ne. Je imaginarna cifra na računu.
To govorim, bo treba nazaj k osnovam. Ne pa jamrat tle gor da z denarjem ne more nič kupiti. Lahko kupi, samo ne točno določeni artiklov s katerimi se je do zdaj preseravala.

Bo vsaj fokus na pomembnejsih stvareh v zivljenju.

Kako se vam bom bedakom smejal, ko bo najkasneje v začetku maja v Sloveniji vse po starem, vi pa s 50 kil moke doma.

Ja in? Sem starejša od tega datuma, torej nisem umrla od lakote.

Finta je samo to, da smo v časih turbo kapitalizma postali zelo potrošni in razvajeni, prevladovala je miselnost, da se z denarjem da kupiti vse. Denar je bil včasih kos papirja, zdaj pa še to ne. Je imaginarna cifra na računu.
To govorim, bo treba nazaj k osnovam. Ne pa jamrat tle gor da z denarjem ne more nič kupiti. Lahko kupi, samo ne točno določeni artiklov s katerimi se je do zdaj preseravala.
[/quote]

V letu 1985 pa res ni nič manjkalo. Kolikor se spomnim, je nekaj let prej (verjetno okrog 1980) primanjkovalo kave.
Malo več je po mojem spominu manjkalo tam okrog 1970-75, ampak le občasno, enkrat je zmanjkalo olja, enkrat praška. Kaj je bilo pred tem, ne vem, ker nisem dovolj stara. Po pripovedovanju pa je bilo najhuje takoj po l. 1948, menda huje kot med vojno. Takrat je vzhodni blok neposlušno Jugoslavijo popolnoma blokiral. Takrat pa res niti osnovnih dobrin ni bilo. Tega scenarija se je za bati, zato upam, da bodo vlade in EU, po pameti seveda, vzdrževale vsaj minimalno proizvodnjo in omogočile/dogovorile promet blaga.

Super. Takrat nam ni ničesar manjkalo.
Vseh te 200 vrst Milke lahko že danes ukinejo.

New Report

Close