Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj ženske ”gnjavijo”

Zakaj ženske ”gnjavijo”

Imajo tudi precej več. Primer, moj prijatelj, varilec in lastnik varilske firme, ki ima tudi pod sabo varilce. Ampak je še vedno tudi sam fizikalec in če je pravi projekt, gre sam delat na teren.[/quote]

To je lastnik/podjetnik. To ni ista stvar, kot če si samo delavec! Morda bi to razumel, če bi mel kakšno “ničvredno” diplomo, tako pa ti še osnove niso jasne, pa boš tukaj ljudi učil. To so te bifejske debate zaradi katerih ljudje puščajo šole. “Ne rabiš šole, moj bratranc AVTOMEHANIK/MESAR/ELEKTRIČAR.. (ima podjetje) in zasluži 10k/mesec, pa nima faksa” pa take fore. To ni delavec. Delavec bo plačan kot trg ponuja. In pri teh globalnih trendih, širjenje EU, prost pretok delovne sile se kar nategujte kako bo fizično delo dobro plačano ja. Ta knauf se lahko dosti hitro priuči vsak k ma 4razrede OŠ, on tile novi EU turisti z ladjami… ŽAl tako je, če bomo podpirali globalizacijo bo to to trend. Kdor se slepi. Podjetnik je drugo. Če fizikalc odpre podjetje in organizira tako delo, lahko tudi sam dela zraven, to je drugo. Sam eni ne razumete razlike med tem zgleda.

“Rešitev” oz. trend ob tej globalizacijskih predpsotavkah, k se za enkrat še en spreminjajo, kvečjem gre še k večji… so take. Ali boš imal vrhunsko in uporabno znanje, k ga ne more vsak pridobiti mimogrede na večerni šoli oz delati dela brez tega. Ali boš lastnik kapitala, imel veze ipd.. Ali pa boš navaden delavček, več vas bo v enem sektorju, manj boste vredni, žal je tako. To se vidi pri študentskem delu. Folk dela najvišje možno delo za ceno smetarja in to že pri nas, kaj šele da odpremo meje za ostale. Dobiš azijcev/afričanov kolikor hočeš, že iz bivše YU, k bi prišli sem in z veseljem delali za minimalca. Delavca samo še to rešuje, omejitve dela oz priseljevanja. Pa dobro vem kaj govorim, zato se moraš boriti za znanjem/izkušnjami in primerno izobrazbo, hkrati, če ne te lahko nadomestijo zelo hitro. Knauf se da kaj hitro priučiti, sploh če je glavna cena. Pa da se razumemo, jaz sem za da je tudi najnižji delavec dobro plačan in vse, samo povem kako trenutno kaže v tem sistemu, k ste ga volili.

délavec -vca m (ẹ́) 1. kdor poklicno opravlja kako fizično delo: njegov oče je delavec; najeti, odpustiti delavca; cestni, gozdni, poljski, pristaniški, tovarniški delavec; brezposeln, sezonski delavec; kvalificiran delavec; mezdni delavec; ročni delavec; delavec v proizvodnji; sindikat delavcev storitvenih dejavnosti / pri nas imamo danes delavce za fizično delo najete ljudi // v kapitalizmu pripadnik družbenega razreda, ki ni lastnik proizvajalnih sredstev: delavci in kapitalisti;

@Knauf

Seveda, glih je ta naša firma dobla dodatna naročila iz Nemčije, ker so Nemci ugotovli da naročevat v Maleziji v njihovi fabriki ni pol enako dobro kot pri nas, po kvaliteti….. tam pač delajo Azijci za pest riža, tu pa malo bolj skrbni delavci, in ko delaš auspuhe za Harleyeve motorje recimo si ne morjo privoščit tako nekvalitetnih izdelkov kot jih ponuja Azija (čeprav marsikje so dobri)

Povej mi nekaj, če se vsak lahko priuči usput, zakaj vsak dan vidim na tone oglasov za knauf delavce v tujini, električarje ipd…. zakaj se teh silnih 120.000 brezposelnih ne spoka v 2 tednih naučit rihtat elektriko? Pa bodo meli jurja plače?

Drugače kar se pa tiče lastnik/podjetnik…. dokelr si sp, pa da imaš manj kot 2 zaposlena, je podjetnik = delavec, isti fizikalec, samo da mora zraven še porihtat vso papirologijo, sem mel šefa jaz enakega, d.o.o. 2 zaposlena, on je delal isto kot jaz, zraven pa je še vse ostalo vodo, kolko mu nisem prostovoljno pomagal…. plačo je mel pa 100€ višjo kot jaz. Jaki lastnik kapitala je bil 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Mislim, da fizikalec pomeni fizični delavec, se prav kdor zgolj fizično delo opravlja. Ponavad jih je bilo tudi veliko brez šol oz so imeli zgolj OŠ, tem se je rekli da so po poklici FR (fizički radnik). Delali so za trakom, strojem, kopali jarke ipd…

Kasneje, sploh v 90ih, ko je bilo veliko medu in mleka. Privatizacija, certifikate smo dobili ipd.. pa potem so še včeraj delavci postali “vlagatelji”, nepremičninarji, finančniki. Namreč ko je vse rastlo je bilo dobro, so vsi pametovali n gradbeništvu, nepremičniah, borzi etc.. in so se potem začeli norca delati iz vseh, ki so bili karkoli manj, tako da se je pojem fizikalec razširil skoraj na vse kar ni ravno inžinir, zdravnik, bančnik, finančnik, lastnik etc 🙂 Mislim konkretno, ker si comp… Informatiki so se že norca delali iz programerjev, a veš, kot da so programerji le novodobni fizikalci katerim je tipkovnica nadomestila kramp.

Je pa tudi veliko tega npr. Da delaš isto delo, ali je to fizično, ali je to lotanje, programiranje, deli se le na to ali imaš potreben papir ali ne. Npr poglej te sestre izpred nekaj dni, k so delale ISTO delo kot dipl.sestre, vendar bodo morale sedaj vračati denar, ker niso imele dipl.sestre papirja. Da ne govorim, da so te srednješolske sestre po 20let zverzirane, mnoge nove diplomantke pa še povoja ne znajo dobro povit. Tako je, isto je v strojništvu, elektroniki, znanosti. Zato se v sloveniji oz se je še do nedavno izplačalo narediti tehnični faks, da si bil bolje plačan, cenjen, delal pa si itak ISTO kot bi prej, srednješolsko znanje delaš naprej 🙂 No v informatiki je bilo malo drugače, tam je bilo res pomembno samo KOLIKO/KAJ znaš, IT v sloveniji so narediji dropouti (že srednješolski). Kasneje pa se je tudi tukaj začelo preseravat z izobrazbam, samo ne v smislu da bi res kaj znal, le za predstavitev delničarjem si moral imeti STOPNJO, četudi si isto programiral naprej. Lohk si mel magisterij iz zootehnike, sam da je lepo zgleda na grafikonu 🙂 Drugje v tehniki (strojna, elektro) pa so zahtevali skoraj identično izobrazbo, da si sploh lahko pokazal kaj znaš. Sam delam recimo nekje v tej smeri in vse kar sem se naučil sem se v srednji, sam in ob delu. Če delam ISTO delo in rečem da imam srednjo, sem fizikalc, če pa delam ISTO oz slabše delo, pa imam papir, sem pa nefizikalc za dost širši krog ljudi. Za zdravnike ipd. smo verjetno vsi fizikaci oz. zdravniki so nekaj tednov nazaj rekli na TV, če hočeš ti dam link, da so oni PROIZVODNJA, v primerjavi z učitelji, politiki, k so le gospoda 🙂

Jaz pa tebi, multinick, razlagam, da je trenutno v Sloveniji višek izobražencev in da se soočamo s fenomenom, da diplomiranci delajo v mcdonaldsu, po kafičih, ali pa so doma, ker njihovega znanja nihče ne potrebuje. Ampak ti izvoli dalje pisat pravljice, kako višja izobrazba avtomatsko odpira pot do dobro plačanih delovnih mest, kot da si zaspal tam nekje leta 2004..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Tako je, samo multinick, ki v življenju še eura ni zaslužil, misli, da je vsak s.p. velik gospod, ki se v pisarni rit čoha..

V sloveniji je še dobro razmerje, pa trg še ni tako odprt. Počakaj da se odpre, veš koliko jih komaj čaka da pride v Slovenijo.. Mi smo tudi dobr izhod za v EU. Drugače imamo slovenci kar ok razmerje kvaliteta-doprinos/ceno, sploh za malo višja mesta. Tudi tega se dosti išče kot praviš ja, za enkrat 🙂 Pa me veseli da so se DE odločili za vas, med drugimi tudi pomaga GEO, sam sem veliko delal z Azijo in tam dobiš kolikor si pripravljen plačati, je pa še vedno dosti ceneje, EU rešuje hitrejša dostava. Poznam Kitajsko npr.. No pa verjetno delate v vaši firmi malo bolj napredne izdelek kajne, kar je dobro. Pa če delate inžiniring še, ne tisto gola proizvodnja, smo kar dobri. Sej inžiniring je kar ok, samo vseeno, ogromno se lahko dela online, azijci štancajo vsega boga. Že vse živo delajo na daljavo, če so prilezli v medicino (telediagnostika), pol veš da ni več nič nedotakljivo.

Normalno, da je veliko “podjetnikov” finančno na slabšem kot če bi bili zaposleni smetarji. Saj to je tiha socialna bomba v slo, sploh ko je bila manija s subvencijam (5k EUR so jim dajali, da se jih za 2let rešijo). Govorim sem o definiciji in potecialu. Razpon je toliko večji. Lahko imaš tudi d.d., pa ne boš mel za več kot 2dni star kruh. Zdej d.o.o. odpreš za 200eur (tok daš TRR, izpostavljen si za več jasno, osnovni kap..) pa lohk nimaš za sprot. Vsega imaš, dno je še večje kot za delavce ampak je tudi navzgor pot odprta. Če ne boš imel posla, boš dobil vsega boga za vrat, ker ne boš uspel plačeval prispevkov, še na zavod grejo težko. Fora je ta… Če ima firma ogromno dela in en delavec! ustvari podjetju 10k dodane vrednosti, bo verjetno dobil nekje tok kot je tak delavec vreden na trgu, redko kateri delodajalec še daje poštene nagrade. Če si pa sam, četudi one-man-band, se prav 1 zaposlen etc… pa narediš kot lesar 10k dodane vrednosti na mesec, bo šlo pa dosti več v tvojo rit kajne, boš začel graditi hišo in bodo rekli.. o poglej ga, tudi lesar lahko uspe. Seveda lahko, samo v večini primerov kot podjetnik, kot delavček ga ne poznam. Lahko le dobro živi, če ima poštenega šefa in ga dobro plača, sploh če ogromno doprinese 🙂 Morali se bomo počasi odločiti ali bomo odprli meje al malo omejili, vse ne bo šlo. ALi dober standard, varnost oz vsaj nek minimum za vse ali pa bo prosti trg, dvorazrezna družba.

Jaz pa tebi, multinick, razlagam, da je trenutno v Sloveniji višek izobražencev in da se soočamo s fenomenom, da diplomiranci delajo v mcdonaldsu, po kafičih, ali pa so doma, ker njihovega znanja nihče ne potrebuje. Ampak ti izvoli dalje pisat pravljice, kako višja izobrazba avtomatsko odpira pot do dobro plačanih delovnih mest, kot da si zaspal tam nekje leta 2004..[/quote]

Pa si o znanju diplomirancev prepričan?

Sem na trg dela vstopil v še dobrih časih, ampak ja, se strinjam. Danes so časi klinčevi. Punce z diplomami kelnarijo, pubeci z diplomami v Avstriji v Magni fizičarijo. kdor te realnosti ne vidi, je slep.

Jaz pa tebi, multinick, razlagam, da je trenutno v Sloveniji višek izobražencev in da se soočamo s fenomenom, da diplomiranci delajo v mcdonaldsu, po kafičih, ali pa so doma, ker njihovega znanja nihče ne potrebuje. Ampak ti izvoli dalje pisat pravljice, kako višja izobrazba avtomatsko odpira pot do dobro plačanih delovnih mest, kot da si zaspal tam nekje leta 2004..[/quote]

Ne, to kar praviš je čisto res, kje sva prišla v konflikt s tem ? In kje sem kje pisal o avtomatizmu ? Skrbno sem napisal da potrebuješ predvsem uporabno znanje kajne 🙂 In se strinjam, večina diplom (predvsem družboslovnih) je neuporabnih! Kje sta tukaj prišla v konflikt ?

Nihče, ki pride s faksa nima nobenega znanja. Znanje dobiš šele skozi izkušnje, današnji diplomiranci pa ne dobijo niti šanse, da bi si izkušnje v svoji branži začeli pridobivati.

Mali s.p., ki realno fizično dela, je po mojem mnenju še vedno delavec. Seveda je tudi podjetnik, a še vedno je delavec.

Tako je, samo multinick, ki v življenju še eura ni zaslužil, misli, da je vsak s.p. velik gospod, ki se v pisarni rit čoha..[/quote]

Ne vem kje si sploh to prebral ? Podjetništvo je zelo kruto, sam to dobro vem iz knjig, časopisov in prakse. Tako visok kot je potencial v eno smer, je najmanj globoko tudi brezno v katerega lahko pade. Govorim o potencialu.
In če ne boš imel ravno vrhunskega ZNANJA, ki je večinoma vezano na izobrazbo, ni pa nujno, se pravi da te ne more nadomestiti vsak, potem imaš ob predpostavki širjenja globalizacije dosti višjo možnost. Prav tako imaš možnost (je pa zadeva tudi zelo rizična), da se sam boriš na trgu kot podjetnik.. Ali pa če imaš premoženje (podedovano, zasluženo) oz. veze pri javnih službah ipd 🙂 Ostali pa bodo pač prepuščeni trgu, več bo ponudbe, nižja bo cena, tako je.

Mali s.p., ki realno fizično dela, je po mojem mnenju še vedno delavec. Seveda je tudi podjetnik, a še vedno je delavec.[/quote]

Jap, ampak v tem tudi se pa skriva tisti potencial in maternica za potencialno rojstvo zgodbe o “uspehu” 🙂

Mali s.p., ki realno fizično dela, je po mojem mnenju še vedno delavec. Seveda je tudi podjetnik, a še vedno je delavec.[/quote]

Jap, ampak v tem tudi se pa skriva tisti potencial in maternica za potencialno rojstvo zgodbe o “uspehu” :)[/quote]

oh.. pozabil obarvati.. No upam, da smo se malo sporazumeli, brez da si merimo kdo ima daljšega.

Aja tole sem spregledal. Jah prvo se moraš vprašati, če si sploh želijo delati 🙂 Eni tam samo čakajo na penzijo oz. ker morajo biti prijavljeni, eni pa so že dojeli in se prekvalificirajo… Pri nas je brezplačno šolstvo, zdravstvo, socialna in vse. Pa verjetno imajo že premoženje po starših, jejo doma. Vprašanje če bi bil za jurja na mesec v nemčiji kaj na boljšem. Govorim sem o odpiranju mej in koliko bo delo vredno tukaj, ko bodo enkrat meje dosti bolj odprte. Že znotraj EU še ni vse odprto, potem so še nove članice in sedaj hočejo še tretji svet uvozit, upam da ne.

hahaha :)))) cnc(!!!) programer v SLOVENIJI z 2000 NETO plače… hahaha :))) in to pride od tipa, ki še 2 dni nazaj ni poznal nobenega z več kot jurja plačice :))) to je ista fora kot tisto ko te ženske ogovarjajo za šankom, ko greš cel usran na pir, ane :))) dobri vici, ni kaj.

ženske bodo vzele fizičkega radnika, če ne bodo imele druge izbire. večno bodo nezadovoljne, še posebej potem ko pridejo otroci, položnice in skupno življenje. za mene je fizikalec sprejemljiv izključno kot štartna pozicija za mlade. nekdo, ki ne bi imel želje, da počne nekaj s svojimi možgani, vsaj v prihodnosti, pri meni nima šans. denar ni relavanten, ker kolega, ki polaga plošcice (jasno, ima s.p. in dela zase in veliko na črno), precej več zasluži kot jaz.
problem je v tem, da bo po par desetletjih takega dela imbecil z napol odmrlimi, ikoli uporabljanimi možgani

Damn, ta Lepolaska je moja potencialna žena, čutim 🙂

[img]http://i.ebayimg.com/00/s/NzIyWDEwOTY=/z/U1EAAOxyU~VRx4PG/$T2eC16d,!)EE9s2uiPOZBR)4PFtEN!~~60_35.JPG[/img]

A si ti pijana al kaj, daj pridi k sebi, lepo sem ti razložil o kom govorim ko sem govoril da nima noben izmed njih več kot jurija plače, poznam tudi Pahorja tako prek TVja pa ma več kot jurija plače, pa polno politikov, in kaj zdaj to vsi štejejo al kak, pa našega župana v mestu tudi poznam, pa bivšega, pa teto itd. ampak govora je o MOJIH generacijah, ne o 1950tih, 1960tih in 1970tih itd……

Ne da se mi več razlagat znova in znova iste zadeve blondinki, če ti ne verjameš da ima kak CNC programer 2.000€ neto plače potem je to tvoja pravica, jaz pa vem kaj dela in kako plačo ma………

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Polagalec ploščic, star tam 60+ ki nam je v kopalnici polagal ploščice, sva spila po koncu eno pivo, mi je povedal da ma tolko dela da se ven ne vidi, sem ga vprašal, kolko takih kot smo mi pa reši mesečno, je reko 6-7…. mi smo mu dali 500€(je prišlo vse skup nekih 480€)….. pa si zračunaj kolko ma tak ”fizični radnik” pol plače, vse na črno brez računa…….. al pa večina verjetno.

Tolko o luzerskih fizičnih radnikih, pa tale ne dela v tujini. 2 meseca vnaprej je reko da ma vse polno….

prvič lažeš kak pes teče in hkrati nimaš dovolj možganov, da bi se ali spomnil, kaj si povedal ali da bi ti potegnilo, da programer NI fizikalec. in kljub temu, da NI fizikalec, vem, da navadni cnc programer tudi v sanjah pri nas nima 2.500 eur, razen bruto, pa še se da na prste naštet tiste 4 firme v slo, ki dajo toliko :)))
sicer pa gre tudi naš direktor z doktoratom, ki je eden naj managerjev daleč naokoli, včasih v proizvodnjo in kaj prestavi, ker se ga ni strah umazat. ti bi se sicer rad “povišal” na enak nivo njemu podobnih fizikalcev :)))))) ampak žal mu ne moreš reči fizični delavec :)))))) tudi on zasluži precej več kot 2,5 jurja :)))

Japs, samo položnice je treba plačat, to se pa lažje naredi s kešem, magari od polaganje ploščic, kot pa recimo s praskanjem po riti doma in na socialni, akr je danes usoda marsikaterega predvsem družboslovca..

Mislim, kot da so danes vse ženske neke ultra uspešnice s kariero, a takih je mogoče 10%, večina ostalih pa životari v nekih službah pač. če jih sploh imajo. In te bodo srečne, če bodo sploh našle tipa z redno službo, kaj šele, da bi si lahko zmišljevale, kaj on lahko dela.

Seveda pa si lahko najdejo tudidiplomiranca krasoslovja, ki dela preko javnih del za minimalca. Bosta pač oba skupaj revna in pametna.:))))

Nihče, ki pride s faksa nima nobenega znanja. Znanje dobiš šele skozi izkušnje, današnji diplomiranci pa ne dobijo niti šanse, da bi si izkušnje v svoji branži začeli pridobivati.[/quote]

Pa naj pridejo ponje k nam v malarijo.

Kaj bodo čakali do 40, da postanejo začetniki v poslu?

res je. ampak to še ne pomeni, da si ne želi bogatega 😉
od frenda žena je brez šihta, on gara kot zmešan, da preživi celo familijo (in zasluži kar ok, ker dela po 2 šihta) AMPAK ona sanjari o bogatem direktorju, ki ga je zapustila žena, nato ga ob ona osvojila, zapustila moža in se preselila k novemu v njegovo vilo :))))))) kar naprej joka, kako tip nima časa za njo (mogoče zato, ker DELA DVOJNO?!?) in bluzi, kako bo pri 41-in in 104 kilami šla stran in vzela otroka s sabo… :))) bogati direktorji kar v vrsti nanjo čakajo :)))

to pa ne, matjažko rabi mamico, ne žensko 🙂

in seveda bodo pri vas med kantami barve dobili relavantne izkušnje na področju svojega študija 😀
malo morgen. lahko grejo tudi za čistilke delat preko študentkega servisa, ane 😉

prvič lažeš kak pes teče in hkrati nimaš dovolj možganov, da bi se ali spomnil, kaj si povedal ali da bi ti potegnilo, da programer NI fizikalec. in kljub temu, da NI fizikalec, vem, da navadni cnc programer tudi v sanjah pri nas nima 2.500 eur, razen bruto, pa še se da na prste naštet tiste 4 firme v slo, ki dajo toliko :)))
sicer pa gre tudi naš direktor z doktoratom, ki je eden naj managerjev daleč naokoli, včasih v proizvodnjo in kaj prestavi, ker se ga ni strah umazat. ti bi se sicer rad “povišal” na enak nivo njemu podobnih fizikalcev :)))))) ampak žal mu ne moreš reči fizični delavec :)))))) tudi on zasluži precej več kot 2,5 jurja :)))[/quote]

Dobro se spomnim kaj sem napisal, in to je, da moji znanci in prijatelji, torej ljudje s katerimi se družim v PROSTEM ČASU ob pivu, igram z njimi košarko, praznujem rojstne dneve itd…. nima noben čez jurija……. o tem sem govoril, ti pa prosto po svoje obračaš.

Glej govori kaj češ, ti boš že vedla kolko ma CNC programer v naši firmi plače, on ma posebno plačo, res je da ostali programerji imajo ”samo” 1200€ plače, ampak proti njemu so amaterji…..

Edino to mi razloži ti CNC specialka ki očitno poznaš vse, kaj pa je CNC programer ki nastavlja stroje za proizvodnjo, pisarniški delavec?

Ti si preneumna da bi razumela da če imaš naziv programer, ne sediš takoj v pisarni pred PCjem in programiraš ampak to počne za tebe CATIA, NX in podobni programi……

Kaj sploh odpisujem ženski o CNC mašinah in strojništvu, smehi res.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close