Zakaj ženske rade prijateljujejo z homoseksualci?
Ni provokacija, prosila bi za resne odgovore, ne vem, zakaj si ženske izberete geje za najboljše prijatelje. Kaj vam je na njih tako všeč, da imate raje njih kot npr osebe istega spola? Se vam zdijo bolj prijazni, zaupanja vredni, se vam smilijo, ker jih okolica ne sprejme? Ker imajo tokijo težav in kih radi tolažite? Sama imam z geji sploh v službi slabe izkušnje, so zahrbtni, zelo prijazni navzven, a ko se jim odpreš, hitro zlorabijo zaupljivost in ti dajo nož v hrbet pred nadrejenimi. Vse bi naredili za plezanje po hierarhični lestvici. Prosim za resne odgovore.
Za prijateljico ti povem (ima par gej prijateljev, med njimi tudi najboljši prijatelj že leta) – Nenevarni so – v smislu moško-ženskih napetosti.
Zaradi zgornjega so lahko iskreni – in se pogovarjajo kot ljudje. Lahko so, kar pač so.
Večina jih je bolj senzibilnih od povprečnih ljudi – in če te zanima umetnost, kultura, filozofija – imaš v njih res dobre sogovornike.
Zaradi svojih stisk jih je veliko globoko razmišljujočih – kar je spet plus za zanimive debate.
In na koncu – kadar gredo skupaj ven, so si lahko v podporo; geji ženskam pomagajo odbijati nezaželeno moško pozornost, ženske pa njim žensko. In lahko se ščitijo med sabo – kot najboljše prijateljice, le da so geji vseeno fizično močnejši od punc…
To je kot prijatelji in včasih sodelavci. Je pa itak vedno stvar osebe/karakterja.
Hvala za tvojo razlago, ceprav meni osebno so odbijajoci, ravno zaradi tega, ker nimajo moske energije.
[/quote]
To je laž oz. stereotip, nekateri geji so res poženščeni, nekateri so pa hipermožati. Moti te samo to, da te nočejo pokavsat, ker to je njihova edina univerzalna značilnost, in to ti manjka.
Se pridružujem mnenju predhodnic; ni strahu, da bi prijaznost, pozornost ali pohvalo razumeli kot osvajanje, lahko pijem kavo v njihovem stanovanju, ne da bi razmišljala, če ni razumel kavo kot pristanek za mečkanje, ni mu problem iti z mano v shopping, iskreno bo povedal, če je nova frizura v redu… pa še večina njih je zabavnih in v njihovi družbi smeha ne manjka.
Po mojih izkušnjah so si geji med seboj tako različni kot smo si različni heteroseksualci. Eni imajo vsesplošno katastrofalen karakter, drugi so hinavski, tretji komolčarski, četrti zamerljivi, peti nadležno željni pozornosti, šesti prijazni in iskreni, sedmi res dobri in topli ljudje, osmi izjemno zanesljivi, deveti so nesebični, deseti sposobni in hkrati fer, …
Skratka, ni splošnega pravila. Poznam geje, ki so res ljudje z veliko začetnico, in poznam geje, za katere bi raje videla, da jih nikdar ne bi srečala.
Prijatelje si izbiram glede na njihov karakter, temperament, obnašanje, zanesljivost, kako dobro se ujamemo in kako dobro se počutim v njihovi družbi. Katerega spola in spolne usmerjenosti so, me pa ne zanima, ker ne igra glavne vloge.
Mislim pa, da tiste ženske, ki izjemno preferirajo geje za prijatelje, zelo verjetno nimajo čisto razčiščenega in zdravega odnosa do žensk ali pa/in do heteroseksualnih moških.
No, meni so odbijajoci, npr ta Knafelj, takoj ko sem ga videla, me je odbil. Prijateljujem z zenskami, najboljsi prijatelj je moj moz. Geji so pa v vecini zahrbtni, to niso iskreni ljudje, sodelavec je hvalil frizuro, ko je sodelavka sla, je pa rekel, da je kot bacek. Ogabno. Pa veckrat sem to dozivela. Potem jokcajo, kako ne morejo doma povedati, da so geji, zenske jih pa tolazijo. Zgleda da to zenske privlaci, da jih tolazijo. Ker oni so nerazumljeni. Ne vem no, meni je to hecno. Tako da ne razumem ali ste res tako potrebne pohvale. Tudi tiste hinavske? Briga njih vasa frizura. Pa tisti ki pravite, da vas gej ne bo nadlegoval, pa kaksne moske to spoznate, a vas vsi hocejo posiliti? Dajte no, moski ki je hetero, vam ni vsec, ker ni tako sluzast kot so geji.
Ker gej ženski vedno pove po resnici ali je res huda ali ne in se nikoli ne pretvarja. Geji so v modi, dizajnu, umetnosti top, zato jih je tam največ.
[/quote]
Tole pa niti malo ne drzi, oni hvalijo vse, tudi tisti, kar jim je grdo. Nikoli ne povejo po resnici, kar mislijo. Oh kako imas fajn obleko, za hrbtom bo pa reku, o groza, kaksna je, ko maskara. Da se oni ne pretvarjajo? Pretvarjanje je v njihovi navadi, ze od majhnega se pretvarjajo, da so nekaj drugega, kot so. Poznam vec gejev in za vse lahko isto recem, spredaj lize, zadaj grize. Proti tebi se obrne v sekundi.
Ker so moški, torej za razliko od žensk manj hinavski, niso tako žleht, nevoščljivi in maščevalni, ter dosti bolj zanesljivi. Poleg tega je prav sproščujoče za spremembo biti v družbi moškega, ki si ne ogleduje jošk in riti, ne osvaja in gleda name kot na človeka, ne kot na seks objekt.
[/quote]
Pedrom rečeš moški??? Jih poznam ene par, kot da tekmujejo, kdo je hujša baba, po obnašanju pa sploh.
Ker gej ženski vedno pove po resnici ali je res huda ali ne in se nikoli ne pretvarja. Geji so v modi, dizajnu, umetnosti top, zato jih je tam največ.
[/quote]
Haha, jaz nimam prijateljev zato, da bi jih spraševala, če sem “res huda” :)))
Pretvarjajo se pa seveda tudi geji. To ni povezano s spolno usmerjenostjo, ampak s karakterjem.
Od nekdaj me je čudilo, da jih v bistvu osebno zelo malo poznam, od čisto blizu (prijatelji) pa nobenega. Še najbližje mi je ena kolegica, ki živi z žensko, ampak to menda ni predmet debate tukaj. Kar sem pa imela stikov, so bili pretežno pozitivni. Razem enega, ki je po začetnem “tipanjem” o moji toleranci in ugotovitvi, da sem ok, ves čas govoril o svojih zvezah, kar me ob tako kratkem poznansvtu ni preveč zanimalo.