Zakaj
Narobe, vrni se na post #1, te teme:) Že začela je v to smer, kasneje pa se je še poglobilo. Na koncu pa smo videli da je v resnici mislila še huje in sicer, da je strta vdova, ki je izgubila ljubezen svojega življenja še vedno NESKONČNO boljša od katerekoli MAMICE in je ABSURD, da kdorkoli misli drugače 🙂
Pripenjam prvi post spodaj iz katerega ni razbrati sluha o kakšni preteklosti, namreč “brez vsakršnih obveznosti” gre pogosto skupaj tudi z “brez preteklosti” in tukaj se strta vdova težko vmeša notri:
Joooooj!
Leta letijo! Poznam eno tako, v širšem krogu prijateljev… Zelo mi je je žal, ker punca v resnici živtotari in beži sama pred seboj in svojo žalostjo. Imam pa v širšem sorodstvu eno tako, ki je po dveh letih “usekala po mizi” in si rekla, da tako ne gre več naprej. Našla si je zelo vredu človeka, vrednega vsega spoštovanja.
Meni osebno je nepojmljivo, da nekdo za partnerjem žaluje tako dolgo in si ne najde nekoga drugega. Sam bi v primeru, da bi vedel, da bom umrl, partnerki prej dopovedal, da je žalovanje nujno za zdarvo psiho, nikakor pa ni nujno, da zaradi tega ostane sama, niti bi si kaj takega želel. Prej bi si želel, da si najde koga primernega in normalno živi naprej.[/quote]
Saj to si verjetno vsak želi.
Ampak čas prebolevanja je odvisen od človeka do človeka. Ni enotnega recepta. Če nekdo rabi deset let, s tem vsaj samo sebi zapravlja čas, ne še nedolžni žrtvi, ki jo potegne v svoje žalovanje in mu pokvari življenje. Ne vem, kateri človek bi bil navdušen nad tem, da je samo polnilo za praznino.[/quote]
Drži, ampak od tu naprej je pa v veliki meri odvisno prevsem od načina razmišljanja vdove oz. vdovca kot osebe. Jaz si nikoli ne bi dovolil svoje žalosti ali frustracij prenašat na nekoga s katerim bi živel ali poskušal živeti. Če ti partner umre, se je včasih treba zateči k trdi logiki, da ga pač ne bo več nazaj, ti pa si e vedno tu in zdaj. Gospa, ki je po smrti svojega moža, poročena sta bila skoraj 40 let, “usekala po mizi”, je to naredila kljub žalosti, ker je uvidela, da s svojim načinom življenja in žalovanjem duši tudi svoje otroke in ostalo sorodstvo.
Včasih je dobro poiskat tudi kakega terapevta, da ti pri tem pomaga…
Jaz sem se pa na tole babo spomnil, ni 2x za rečt da ni to ista…
http://med.over.net/forum5/read.php?124,10382069,10382944#msg-10382944
No, če tako zapišeš kot ti, potem se sliši paradoksalno, ja, sicer se pa strinjam, da ima tisti, ki je zadovoljen tudi ko je samski, veliko boljše predispozicije za zdrav partnerski odnos kot tisti, ki mu imeti partnerja predstavlja nujo.
Ko se o tem pogovarjamo s prijatelji, je marsikdo precej kritičen do žensk, ki načrtno iščejo partnerja, marsikdo se jih celo boji, ker znajo biti kot partnerke posesivne, ljubosumne in partnerja slej ko prej dušijo, saj jih je na smrt strah, da bi bile spet samske. Paradoks je, da se jim ravno zaradi strahu pred tem to spet zgodi…
Ja normalno, da mora imeti ženska premoženje, če je že nad 30 in išče kvalitetne mlade moške. Zakaj neki pa bi si moški dokler ni vsaj čez 40 želel žensko s preteklostjo, ki so jo v 30ih že polne (ženske začnejo porivati že v OŠ in pri 30ih so že veteranke, medtem k se marsikateri tip komaj ulaufa), ki pa ne bo čisto nič manj zahtevna od dosti mlajših ? Ja ZAKAJ, to se vprašaj. Zakaj bi tak moški, ki ga ti želiš, kot tudi mlajše od tebe, vzel tebe, starejšo? Ne pustiš pa, da je faktor tvoje premoženje. Kuhat, pospravlat, likat tudi nočeš. Kaj naj ma pol od tebe? Špikanje v srce, jokanje, poslušanje o bivšemu kako oh in sploh je bil, da te je pripeljal do kritičnih orgazmov… Še na grob (če zgoraj ni laž, kar je 90%) naj hodi redno v 30ih in s tabo naj objukuje bivšega, komaj čaka. In to kvaliteten moški, brez “zarodkov” ipd… Ostalih seveda nočeš. Vendar še enkrat. Take katere bi ti imela hočejo tudi ostale, ki imajo bistveno prednost pred tabo.
Tak moški, k bi si ga tudi ta gospa in še marsikatera želela ima ponudb kukr hočeš in to od bistveno mlajših, lepših, prijaznejših in pazi MANJ ZRELIH žensk, ki bo v miru dozorela ob njemu, še neobtovčena in prešlatana, kot napol-zelena banana (ne mešati z našo zrelo s pikcami – anobanano) doma. Če kupiš zrelo že v trgovini je že vsa (beri zgoraj). Take so ponavadi -50%. Če jih pa hočejo prodat za isto ceno, pa potem zgnjijejo v trgovini. (Faze: nezrela, zrela, gnila).
In kot je bilo že omenjeno, tudi Ruglja se je citiralo, ki je imel s tem bogate izkušnje, lahko ženska svojo nižjo tržno vrednost skompenzira TUDI s premoženjem. Pa tega je polno itak, sicer več s strani žensk ampak tudi moški gledajo TUDI tako, smo enakopravni baje. Žensko s hišo/prihodki. Če pa mora oz hoče delati za oba, pa zakaj neb to delal za mlajšo, saj so še cenejše 🙂 Pa to ne pomen, da je lenuh doma, samo če mora/hoče s svojo plačo delat za oba, naj to ona vsaj odtehta s prijaznostjo, ljubeznistvostjo, optimizmom. Starejšim pa se je že posušil ta optimizem – se vidi zgoraj in delno se lahko odkupijo tudi s tem, da je manj finančnih obveznosti, kar pomaga dandanes. Vendar ne se bat, mnogim moškim tudi premoženje ne odtehta, da bi moral trezen prenašati zajedljivo baburo. Tisti k majo možnost se ločijo al pa se ponovno poročijo s flašo. Tko da Rugelj ima prav, 30+ rabi premoženje, potem lahko ugrabi marsikaterega moškega oz. tudi mlajšega od sebe lahko dobi za kaj resnejšega. Ali pa za starejše gospode, tam nad 40-45, za tiste bo 33let še mlado meso v pikantni omaki.
Zaletavčki….
Pojdite brat knjige, da se boste česa naučili. 😉
Za začetek vzemite v roke Trnuljčico!
Tam je lepo opisana situacija v katero zapadejo samske ženske, ki so predolgo časa same. Zaprejo se v visok stolp katerega obraste gosto trnje na katerem obvisijo zaletavčki, ki nekaj bi pa ne znajo, niso sposobni, boječi…. Tako kot so monovski frajerčki na baterije, obviseli na bodikavih komentarjih 33letnice 😉 “Taprav dec” se najprej loti trnja, ki jo obdaja in ga poseka in opleje, takrat se princeska sama spusti iz svojega stolpa odkoder je zviška gledala na zaletavčke….. in se mu preda. Tudi urok čarovnice takrat propade.
A si se ti malo zaletavčkal ? Samska ženska, predolgo časa sama, zaprta v visok stolp = princeska? Sedaj samo še reči, da gre za 33letno princesko pa si zmagal za danes. A neb “ta prav” dec raje vzel samsko dekle, k še ni predolgo sama pa se izgonil mučenju na trnih. No eni vam je izziv 33letnico+ osvajati preko trnjev 🙂
Je že napisal, ko je primerjal 33letnico s princesko na stolpu, obdan s trnji 🙂 33letna princeska, k čaka, da bo nekdo posekal trne, potem pa se bo sama dol spustila, hhahaha!!! Kar naj ostane gor. On je izhajal iz sebe. Večina je nehala brati že ko je videla, da gre za 33letnico. Ker pa si ti izhajal iz sebe, namreč tebi so zgleda tudi 33letnice princeske, za beg pred tem kar maš.. So ženske na forumu že javno omenile, da si ves slinav. Si sklepal, da so se zaletavčki nataknili na trnje. Nisi pa pomislil, da nobenemu ni interes sploh gledati v stolp, kjer čaka 33letna “princeska” 🙂 Si narobe skelpal, izhajal iz sebe. Gor boste hotli priti točno taki, kot je bilo rečeno. Stari desci, ločenci, poročeni. Kar loti se trnja, pa se ti bo spustila dol, zate bo res princeska. Kulturnež ipd se v tej temi sploh ustavil ni. Tako da kdo naj bi se že po tvoje zaletavčkal, razen tebe? Ni treba odgovarjat, ne izgubljaj časa, čimprej poštimati trne pa bo 🙂
On kero verzijo/interpretacijo Trnuljčice si to bral? Verzija “Kurja Juhica za nesrečno poročene moške”?
A pa si siguren, da je bila samo 33le stara? Kaj pa če gre za 40letno, k je spala 25let (od 15ega), še močnejše trnje, se še več zaletavčkov gor ujame, se pravi še večji izziv za prave moške. A mladih k hodijo po gozdu, travnikih, brez trnja, pa noben ne osvaja? Mora biti že stara aka “zrela”, polna trnjev, da ne more vsak zaletavček do nje? Čudna so polja srednjega uma. V kaj se vse desci srednjih let prepričat,e da vam je lažje. No ni kaj, um ima svoje trike, da najde Blaženost 🙂
Mislim, da je tema zaključena. Gospa je za danes končala šiht ali pa je videla, da se je zaplezala:)
Kolk negativizma premorete hlapčki, mamini sinčki in še dosti drugih nadimkov bi se našlo za vas. Brez bojazni zame, sem dojela bistvo da večina 99% moških ste veliki kekci zasidrani v vato in lajate vsepovprek medtem ko vam mati pere gate. Zame se vam res ni treba bati, smejem se saj ste mojo kost dobro obglodali in ste se prav razburjali ob vsem tem. Jaz sem bila celih 8 let v zelo ljubeči zvezi, ki bi trajala večno če je nebi usoda prekinila. Takim kot je večina monovcev pa ne bom dajala pretirane pozornosti, saj vaš komentar nima nobene teže. In ja, zabavala sem se ob branju.
Kolk negativizma premorete hlapčki, mamini sinčki in še dosti drugih nadimkov bi se našlo za vas. Brez bojazni zame, sem dojela bistvo da večina 99% moških ste veliki kekci zasidrani v vato in lajate vsepovprek medtem ko vam mati pere gate. Zame se vam res ni treba bati, smejem se saj ste mojo kost dobro obglodali in ste se prav razburjali ob vsem tem. Jaz sem bila celih 8 let v zelo ljubeči zvezi, ki bi trajala večno če je nebi usoda prekinila. Takim kot je večina monovcev pa ne bom dajala pretirane pozornosti, saj vaš komentar nima nobene teže. In ja, zabavala sem se ob branju.[/quote]
Oprosti ampak si sama kriva.Ze sam nacin oziroma besede,ki si jih uporabila v temi,ko si jo odprla so brezcutne in zaljive,do zensk z otroci.To in nacin kako pises je cisto nasprotno temu,da si izgubila nekoga,ce pa ze potem si zelooo dalec od tega,da lahko pises o ljubezni.Nekaj tukaj ne gre skupaj.
Edino kar je zagotovo je to,da imas hude tezave sama s sabo.Ce ti pomaga,da se tukaj pucas pa dobrodosla,pa se kdaj.
Kolk negativizma premorete hlapčki, mamini sinčki in še dosti drugih nadimkov bi se našlo za vas. Brez bojazni zame, sem dojela bistvo da večina 99% moških ste veliki kekci zasidrani v vato in lajate vsepovprek medtem ko vam mati pere gate. Zame se vam res ni treba bati, smejem se saj ste mojo kost dobro obglodali in ste se prav razburjali ob vsem tem. Jaz sem bila celih 8 let v zelo ljubeči zvezi, ki bi trajala večno če je nebi usoda prekinila. Takim kot je večina monovcev pa ne bom dajala pretirane pozornosti, saj vaš komentar nima nobene teže. In ja, zabavala sem se ob branju.[/quote][/quote]
Oprosti ampak si sama kriva.Ze sam nacin oziroma besede,ki si jih uporabila v temi,ko si jo odprla so brezcutne in zaljive,do zensk z otroci.To in nacin kako pises je cisto nasprotno temu,da si izgubila nekoga,ce pa ze potem si zelooo dalec od tega,da lahko pises o ljubezni.Nekaj tukaj ne gre skupaj.
Edino kar je zagotovo je to,da imas hude tezave sama s sabo.Ce ti pomaga,da se tukaj pucas pa dobrodosla,pa se kdaj.[/quote
Vi ste imeli težave da nekdo ostane sam pri teh letih in kot sem že napisala, vsakdo se lahko najde na mojem mestu. A bomo potem blatili še naprej zakaj je nekdo sam in da ga nihče več povohal ne bo? Uživate v tuji nesreči. Vsekakor ni nič slabega v tem da sem napisala da me preseneča za vozičkarice da najdejo partnerje, seveda ga omrežijo z vsemi lovkami saj potrebujejo žrtev ki jim bo pomagala financirat otroka, drugih pravic sploh pri vzgoji finančni minister tako ali tako ne bo imel. Hvala bogu teh težav nimam, sem se pa zabavala ob branju. In ja, blatite še naprej saj me s tem neznansko zabavate medtem ko se toliko razburjate. Pa hvala za skrb, saj veste kdor se zadnji smeje se najslajše smeje 🙂
Hahaha. Kako zenske ne prenesejo resnice. Ta pa je po vrhu se Godzilda. Pa kateri KVALITETEN TIP, se bo ukvarjal z Godzildo?? Njen domet so osiveli Oneti brez izbire. 😀
Tudi jaz ne vem kdo bi se z godzilo ukvarju, jaz nikoli 🙂 Kvalitetna ženska išče kvalitetnega moškega, to je nekaj najbolj logičnega. Kolk sekiranja zaradi mene, to mi je resnično zelo všeč, še sama se tolk ne sekiram kot se drugi zame. Pa recite da me nimate radi 🙂 Hlapčki haha.
Ce dovolis,majhen popravek?:Kako nekatere zenske ne prenesejo resnice.
Jaz jo,je pa res,da moras bit pripravljen,da ti ne bo vsec in te lahko tudi prizadane.
Samo toliko,brez zamere,:) Z ostalim se pa vsekakor strinjam.:) Vztrajna pa zelo bojevita pa je.:D
Saj veš, da za moške velja isto (retorično vprašanje)? 🙂
Jaz jo,je pa res,da moras bit pripravljen,da ti ne bo vsec in te lahko tudi prizadane.
Samo toliko,brez zamere,:) Z ostalim se pa vsekakor strinjam.:) Vztrajna pa zelo bojevita pa je.:D[/quote]
Pobčki, vi ne prenesete resnice! he,he,he…
Če želiš imet tisto najboljše kar ženska premore se moraš zanjo vsaj mal pomujat, vi pa ne bi nič! Vi bi, da se vam ona na pladnju ponuja z vsem premoženjem kar ga premore….
Pa da vas še zapeljuje zraven in vam na dušo piha, seka trnje okoli vas in pleje, da bi se vi gospodiči iz vašega stolpa spustili….
Ej, punčki, da niste vi mal pobrkali te žensko moške vloge?….. 😛
Samo toliko,brez zamere,:) Z ostalim se pa vsekakor strinjam.:) Vztrajna pa zelo bojevita pa je.:D[/quote]
Lubica kaj si čisto nedorasla. Kako naj te prizadane mnenje čudakov, ljudi ki ti niso blizu? Takoj si pridrvela sebe opravičevat, miss perfect. Pa res misliš da si? Hja, resnice res ne preneseš, očitno je da imaš lajf v razsulu. Jaz sem imela vse do nedavnega, sedaj mi manjka samo še delček in to je kot pravi en izmeček zgoraj, en KVALITETEN TIP, ki bo težko kos tistemu ki sem ga imela ampak zame res ne bo problem. Drugo pa imam vse in vsem po vrsti se lahko samo smejem. In to počnem že ves čas. Vi se pa požrite od zavisti 🙂
Na portalih za samske je menda dosti vec tipov kot zensk. Če to drži, potem samo izbiraš.
Ja ja sej bo bols,daj si duska..lubica.
In najbrž tudi sami nedonošenčki, ki v realnem življenju ne upajo stopit do ženske in jim je lažje po liniji najmanjšega odpora zavajat, če imajo srečo jim celo mati natipka čim bolj prepričljiv tekst za osvajanje. In kvalitetna ženska ne bo iskala na tak način, prav tako mislim da dober moški nima kaj iskat na tak način.
Za voznjo moras placati vozovnico…
No tole pa zavist govori iz tebe. Nič kaj lepo ni brati in s takimi sporočili odganjaš potencialne partnerje. Je sicer razumljivo, da je to še vedno posledica razočaranja in tvoje izgube, vendar ta del moraš počistit za sabo. Ostale ženske, ki si tipe dobijo, niso nič krive, da si ti še sama, zato je ta neprivoščljivost povsem odveč. Tudi to, da jim bodo tipi le igrali neko žrtev je od tebe čist nepoštena, krivična sodba, ker jih sploh ne poznaš. To je isto, kot da bi tebi nekdo rekel, da bo vsak tip, ki bo kdaj s teboj, itak samo mašilo za tvojo praznino, ki je nastala ob izgubi partnerja. Se ti zdi to fer sodba? Ljudje vaju sploh ne poznajo in bi o vama tako govorili. Kaj bi si mislila o njih? Ti nastavljam ogledalo.
Pobčki, vi ne prenesete resnice! he,he,he…
Če želiš imet tisto najboljše kar ženska premore se moraš zanjo vsaj mal pomujat, vi pa ne bi nič! Vi bi, da se vam ona na pladnju ponuja z vsem premoženjem kar ga premore….
Pa da vas še zapeljuje zraven in vam na dušo piha, seka trnje okoli vas in pleje, da bi se vi gospodiči iz vašega stolpa spustili….
Ej, punčki, da niste vi mal pobrkali te žensko moške vloge?….. :P[/quote]
To je res. Eni mislijo, da je partnerka kot mama. Brezpogojna ljubezen. Saj se bodo naučili, da gre malo drugače. :))
Forum je zaprt za komentiranje.