Zakintos
Mi smo bili leta 2004 z Globtourjem, brez pripomb, Zakintos pa je krasen! Mislim, da ni dražji od ostalih turističnih grških otokov. Zelo dobro poskrbljeno za otroke, povsod po otoku. Glede bivanja – izogibajte se mestu Laganas, ki je znano po nočnih nasilniških izpadih pijanih (večinoma britanskih) turistov. Najemite avto in sami raziščite otok, ladja pa ni potopljena, ampak nasedla v zalivu… hm… Navaggio, se mi zdi. če te zanima še kaj, vprašaj. Srečno!
Mi smo šli v apartma. Namreč grški zajtrki na splošno po celi Grčiji so zelo skromni. Maslo, marmelada, jajce, mogoče kakšna salama, sir, kava, čaj. To se ponavlja vsako jutro. Mi smo raje šli v trgovino in si napolnili hladilnik in jedli tisto, kar nam je pasalo. Če imaš v hotelu polpenzion, ni rečeno, da ti bo kakšna večerja všeč. Če pa imaš apartma, si lahko skuhaš sam kar ti paše , lahko pa greš jesti ven, kar tudi ni tako drago, pa še zbereš si, kar ti paše.
V apartmaju zna biti večji prostor, hotelska soba pa manjša. Pa še cena apartmaja je cenejša ponavadi kot v hotelu.
Z dvemi malimi otroki bi jaz šla raje v apartma.
“Je res drago oz. precej dražje kot na ostalih destinacijah v Grčiji?”
He, he , ko se spomnim… Ko sem iskala informacije o Kefaloniji (takoj nad Zakintosom) je vse govorilo o tem kako je dražja od Zakintosa in sploh sodi med dražje grške otoke. Presenečenje Vse je bilo dvakrat cenejše kot na Kreti leto prej in, če je Kefalonija dražja od Zakintosa, potem se res nimate česa bati :)))
Za našo štiričlansko družino je vedno boljša izbira apartma kot hotel.
Pozdravljena
Lani jeseni je naša 4 članska družina( midva z možem ter 2,5 letnica in 3 mesečna dojenčica) dopustovala na Zakintosu in sicer v družinskih apartmajih Bellusi beach. Za nas idealen dopust. Vzeli smo si apartma, ki je bil zelo lepo opremljen.Torej kuhinja in dnevni prostor, kje je kavč in še en fotelj, ki so ga preuredili v posteljo za ta veliko princeso.Posebej je bila spalnica, kamor so nama namestili tudi otroško posteljico.Apartma je imel tudi ogromen balkon, s pogledom na morje.V Globturjevem katalog je predstavljen prav naš apartma.
Apartmaje vodi oz. so v lasti prijetne družine, ki ima na obali tudi restravracijo, pod apartmaji pa je tudi mini trgovina, vendar so cene kar zasoljene.
Plaža je urejena, v bistvu je travnata terasa z zastonj ležalniki in marelami, na plaži je tuš s sladko vodo, da se lahko stuširaš. Morje je na začetku kakih 30 m nizko in so otroci lahko sami v vodi, ti pa jih z ležalnika samo opazuješ. Obala je peščena.
Bi pa priporočala, da v primeru da se odločite za bellusi beach že v naprej računaate na najem avta, ker je ta vasica izven mesta TSilivi in ni oz.so slabe povezave, taksi pa je drag. Pa tudi hrano si boste lažje pripeljali, ker je v minimarketu kar zasoljena.
Mi smo najeli avto za 3 dni (30eur na dan) in prečesali cel otok.
Kar se tiče organiziranih izletov s strani Glob. so pravi rop.
In sicer stane po osebi npr.grška večerja 30eur po osebi, dobiš 5 predjedi( grška solata, ocvrta zelenjava , tzaziki in še nekaj) glavna jed in na koncu sir . Vse skupaj nič posebnega.Ampak hočem povedati da se drugače v fini restavraciji lahko najesta 2 za ceno 30 eur. Aja pa ne padat na to da je vina, kolikor ga lahko popiješ, je zellllllllllooo zanič, tako da ga ne moreš veliko.
Izleti:
– ogled plaže kjer gnezdijo zelve KAreta-kareta- mislim da hočejo 26 eur po osebi. Mi smo si jo z avtom ogledali sami in sicer gre za plazo Gerakas. Lepa plaža, super voda, sploh za otroke raj(odvisno od njihove starosti- za našo dvoletnico je bil res raj, ker je sama mivka.)Plačaš samo za ležalnike 5 eur.Aja pa z ladico te peljelo kao pogledat želve, ki jih ponavadi sploh ne vidiš.Stvar odločitve.
– Obala tihotapcev- mislim da tudi računajo 29 eur./po osebi
No mi smo imeli avto in smo se popeljlai na skrajni sever otoka, tam pa smo našli speed glass boat, s katerim smo se v čudovito obalo tihotapcev popeljali za 15 eur na osebo(torej 2 za ceno enaga pri GLObt)
JOJ kokl sem se zapisala. Mislim da je dovolj, no v glavnem mi smo se imeli super, hrana super, voda super, vreme super.Bili pa smo začetek septembra.
NO tako če koga še kaj zanima naj se pa oglasi, bom povedala še kaj.
Lp