Zakintos: Hotel Zakantha beach, Argassi

Ja lani smo bili. Hotel soliden, plaža par korakov stran, mivka, nobene sence. Na plaži hotelski kafič s pijačo, testeninami, pizzami, solatami…senčka super.
Bazen kar lep, tudi otroški je zraven.
Zajtrk bolj bogi, ampak nekaj že najdeš. Sobe solidne. Problem je bil prvi dan, ker so nas kar nekam ruknl v ene poden sobe, kao da Kompas sploh nima sob s pogledom na morje…mi pa smo jih plačali. No dobil smo pogled na bazen.
Hotel stoji čisto ob cesti (glej da glasno protestiraš, če vam bodo dali sobo na cesto, je za znoret hrupno) in vztrajaš da imaš otroka (predvidevam da ga imaš).
No, hotel je ob začetku mesta ob cesti, krasen sprehod, en kup gostiln in trgovin, štantov….
Je pa ena super kul gostilna (nič grška, ampak moderna, s hudimi cocktaili, hudim vrtom, noro res…) se pravi imena ne vem, ti samo prečkaj cesto pred hotelom in tao nekako vmes med žbunjem in kamnito ograjo ter zelenjem, so kamnite stopničke ki vodijo k gostilni. V bistvu skoraj neopazno. Mi smo jo opazili šele zadnji večer. Res škoda. Mogoče zato, ker je čez dan se mi zdi zaprto, odprejo šele zvečer. Morate it, res je hudo.
Cene so v bistvu prej nizke kot visoke. Mogoče pijača, se niti ne spomnim več, aja za kavo vem, da je v hotelu svinjsko draga in svinjsko zanič:)
Mi smo enkrat rentali avto in smo šli do nekih plaž. Se ne spomnim več imena. Pa do tam kjer greš na ladjico in gledat želve. Fin izlet, ampak vroče. Glej da vzamete pokrivala, da ste namazani s kremo z visokim faktorjem, kakšne light majčke z dolgimi rokavi za malčke, sonce je prašičje nevarno:(
Transfer od letališča je čisto kratek, ne vem mislim da ne dlje od 15 minut – 30 minut. Še odlagate druge potnike.
Zvečer imate 10 minut s taxijem do Zakintosa, tud luškano za giro in večerjo. Ampak pojdite, ko pade sonce.
Vse skupaj torej – ok. Uživajte!