zakintos-laganas
Zakintos je ves zelo lep, najbolje, da najamete avto ali motor (nekaj dni bo dovolj), kupite tam vodič po otoku in boste vse videli. V spominu mi je najbolj ostal Navagio zaliv z nasedlo gusarsko ladjo, izlet z ladjo k želvam, samo mesto Zakintos (so imeli ravno fešto ob ta večjem prazniku), od plaž pa Mare Beach na jugovzhodu, pečine na jugu – sicer pa hrana, prijaznost ljudi in to, kako lepo je poskrbljeno za otroke.
Laganas je središče hrupnih nočnih zabav, na katerih navadno vsako leto zabodejo nekaj oseb, zato vam tam sigurno ne bo dolgčas. Miren nočno spanec se tam prične okoli 6. ure zjutraj in traja vsaj do opoldne
Lansko leto, septebra sem bila namreč v Laganosu, pa kaj takega nisem slišala….Problem je le zaradi kraj, kot povsod. Ponoči so nas okradli in smo imeli opravka tudi s policijo. Predlagam, da ponoči ko spiš zapreš vsa okna in vrata (tudi če ni klime), saj so nas ukradli v prvem nadstropju med spanjem, ker smo imeli balkonska vrata priprta.
Drugače pa je Zakyntos čudovit otok, tko da je res najboljše, da najameš skuter in si ga po dolgem in počez ogledaš.
Laganas pa je res žurersko mesto, kot je to omenila že mama2x. Mi smo imeli apartamje v bolj stranski ulici in smo ponoči lahko spali, če pa imaš na galvni aveniji, boš pa res slabše spala. Sicer imajo zanimiv sistem, da vse lokale ob polnoči zaprejo in vsi ti lokali imajo v ozadju zaprt prostor – diskoteko, kjer se žuri nadaljujejo do jutranjih ur.
Lp
Mi smo se zapletli v dolg pogovor z lastnikom enega lokalčka, pri katerem smo pili kavo, ko smo čakali na odhod ladje na izlet k želvam. Nekoč je živel v Jugoslaviji in je bil čisto nostalgičen… No, proti koncu je povedal, da se boji, da bo dobiček od turizma počasi začel usihati, če ne bodo storili kaj proti huliganskim (večinoma britanskim) turistom. No, takrat je pvoedal tudi to o nekaj žrtvah(mislim, da je rekel, da leto pred tem, torej 2003, so umrli trije). O krajah sem pa tudi jaz slišala, ja. Zanimivo, da za druge turistične kraje, ki veljajo za bolj družinske, to ne velja. Previdnost vseeno ne bo odveč! Lepo se imejta!