Najdi forum

zaklepanje datotek

Imam eno vprašanje: Ali se da kako “zaklenit” kakšen dokument? Npr. na računalniku imam v eni mapi shranjene vse slike. Te slike lahko zdaj gleda vsak, ki se usede pred računalnik, jaz pa bi te slike rada ohranila le zase. Ali se da to kako odpreti, da si nastaviš geslo ali kako drugače, in kako si to nastaviš.
Za odgovore se zahvaljujem.
Nataša

Pozdravljena….

Imam rešitev zate…

Folder Guard
http://www.winability.com/download/

Jst ga mam že kar neki časa, pa mi še noben (več) ni prišel do zaščitenih datotek, oziroma v tem primeru mape.

Maš moj mejl, k bo treba tudi neki nastavitev nastavit…

CIAO

Možno je tudi enostavno kodiranje datotek, kar pomeni le varnost pred odpiranjem, ne pa tudi brisanjem. Programček je kratek in enostaven za uporabo, predvsem pa zanesljiv. Če potrebuješ, mi piši.

ja samo s datotek/map/drajvov sploh (lahko) ni videt…Maš kar neki opcij..

CIAO

Seveda. Odvisno, kaj želi in potrebuje. FolderGuard zna biti tudi muhast in ponagajat, vsaj stare verzije so bile takšne, kako sedaj deluje pa ne vem.

Eno najenostavnejših načinov je dvojno zipanje datotek. WinZip omogoča zipanje pod geslom, dvojno pa zato, da nihče ne vidi niti naslova tvojih slik oziroma datotek. Je pa malce nerodno, to priznam, ampak če še zamenjaš končnico in daš datoteki kakšno umetelno ime jo krasno zamaskiraš (recimo v system.ani :)).
Uporabno predvsem za privat mape na službenem računalniku:))

Se strinjam z PIPPOtom, kar pač ni vidno ne more zamikat nikogar.
Z šifriranjem in zipanjem je problem ker je treba pred pregledom dokumente odšifrirat/odzipat, če pa jih spremenimo pa zopet nazaj zašifrirat/zazipat.

In če je teh dokumentov veliko, se bo sigurno našel nekdo, ki ga bo firbec matral kaj je ta datoteka system.ani, ki ima 500Mb,…

Skratka če je FolderGuard muhast, obstaja še na kile drugih podobnih manj muhastih programčkov.

Hehe, kakšne slikce pa so to, da so tko skrivnostne?

Iz lastnih izkušenj vem, da ni ravno tko muhast…

Kaj ne dela prov? Mam ver 5.2 pro, pa dela tisto za kar je namenjen…

CIAO

Mislim, da je Nataša vendarle izbrala program za kodiranje datotek. Želela je namreč le to, da ji drugi uporabniki ne brskajo po njenih zasebnih datotekah. Še več: če bo programček poslal svojemu zaupnemu prijatelju ali prijateljici in zaupala geslo, bo kodirane datoteke lahko varno pošiljala tudi po pošti.

Včasih je dobro, da ostali ne vidijo, kaj vse je priletelo v predal, zlasti tam, kjer so rač. v mreži.

Za skrivanje map pa je seveda primernejši FolderGuard ali številni drugi programi, ki omogočajo kreiranje skritih virtualnih particij. Pa kaj ko uporabniki sčasoma pozabijo na gesla – potem so ti podatki za vedno izgubljeni.

V glavnem – zadevo smo rešili. BTW: fotke so prav gotovo zanimive, a zasebne.

Dragi fantje!
Naj vam samo sporočim, da sem že inštalirala programček, ki mi ga je po el. pošti poslal Tajfun, je zelo simpl in to je tisto, kar sem želela imeti. Ker vas zanima kakšne fotke so to, naj vam povem, da so zelo vroče in intimne. Zato ne želim, da bi kak firbec gledal, kar ni zanj, predvsem računalničar – serviser, kajti to se je že zgodilo. (ko bi vsaj še računalnik popravil tako natančno, kot si je ogledal fotografije) he he.
Vsem se zahvaljujem za odgovore in svetovanja. Zdaj vem, kam se lahko naslednjič obrnem, če biom želela pomoč.
Hvala vam. LEP IN USPEŠEN DAN VSEM!!!
Nataša

A drugi tudi lahko kaj zvemo o tem skrivnostnem programčku?

Naslednjič lahko računalnik prineseš k meni v popravilo, ne bom nič natančno pregledoval, obljubim :)))

Ej Nataša… Verjetno da tvoje slike že krožijo po netu… Če še ne pa bodo.
Serviser si jih je sigurno vsaj presnel na svojo disketo…
Morala bi met še kak monitor upravljanja z PC, pa bi vedla, kaj vse je delal s tvojiom PCjem.

CIAO

Tudi to lahko dobi 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close