Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zaključni izpit

zaključni izpit

Katero stopnjo izobrazbe ima nekdo, ki je končal srednjo šolo in opravil zaključni izpit, oz. v svoji matični državi je naredil maturo tukaj v Sloveniji pa mu je priznano kot da je opravil zaključni izpit.

IV. stopnjo, sicer je odvisno koliko letno srednjo ali poklicno šolo je delal in za kakšno šolo gre.
Mogoče ti lažje odgovorim, če napišeš kaj več.

Gre za gimnazijo, torej 4 letno.

V. stopnja

Potem bi mogoče morala imeti V. stopnjo priznano, odvisno je tudi od predmetnika, itd…..
Mogoče bi se morala pozanimati na kakšni šoli, mogoče na šoli za odrasle…., kjer ti naredijo izračun ???

LP

Ok hvala obema, predmetnik je pa od splošne gimnazije, gre za malo specifičen problem, ta oseba je končala 3 letnika gimnazije v Sloveniji, potem se je ob spletu okoliščin morala vrniti v svojo državo in tam opraviti 4 letnik in maturo. To je bilo v času vojne v bivši jugi.

jah priznano ima to, kar ima priznano.
štiriletno z zaključnim izpitom. stopnje izobrazbe so pa itak že zdavnaj uradno odpravljene.
ampak če že, bi bila to peta stopnja

To vem, da ima priznano kar pač ima, gre se bolj za to če se lahko prijavlja na razpise na delovna mesta kjer je npr. pogoj gimnazijski maturant, ali pa V. stopnja izobrazbe itn…..

Jaz sem hodila na srednjo ekonomsko šolo (4-letna) in sem imela zaključni izpit – imela sem V.stopnjo.

jaz sme delala zaključnega ker mature takrat ni bilo, oz. je to bilo namesto mature in sem z njim pridobila 5. stopnjo.

Jaz sem delala pa na trgovski zaključne izpita (IV.stopnja), na ekonomski pa potem maturo (V.stopnja).
Zakaj moramo pa eni delati oboje???

ker trgovska je včasih bila 3-letna IV stopnja . in če si iz obdobja cca 1991 do 1995 ti ni bilo treba delati mature.

pa tudi na 4-letni strokovni srednji šoli V.stopnja je bilo včasih eno obdobje okoli 1991 do 1996, cirka, ko ni bilo mature, ampak zaključni izpit. Nato pa spet matura. Se pa zaključni izpiti štejejo danes enako kot matura.

ker sme jaz delala leta 1993, ti pa kar nekaj let pozneje. verjetno.

Odvisno od izobraževalnega programa in odvisno od leta zaključka šolanja. Splošna matura se je v Sloveniji začela opravljati šele leta 1994, poklicna matura še nekaj kasneje. Dotlej so vsi opravljali zaključni izpit, pri čemer se je zaključni izpit dveletnih srednješolskih programov ločil od zaključnega izpita triletnih srednješolskih programov. In ta dva od zaključnega izpita štiriletnih srednješolskih programov ali gimnazije. Če gre za področje ex YU je potetm pomembno še, ali je zaključen šolanja opravljen pred letom 91 ali po letu 91. Skratka, samo iz teh podatkov se ne da sklepati še nič. Lahko pa pomagajo na Sektorju za priznavanje izobraževanja na MVZT.

n

New Report

Close