Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaklonišče in zivali

Zaklonišče in zivali

Gledam kako v Ukrajini lepo poskrbijo za svoje hišne ljubljenčke in potem preberem, da živali v naših zaklonišče niso dovoljene (konkretno pod našim blokom). Kaj bi vi naredili v tem primeru? Jih preprosto pustili v stanovanju in poskrbeli za svojo rit? Kaj ste naredili med 10 dnevno vojno, če ste bili v zakloniscu? Sama zase vem, da svojega psa pod nobenim pogojem ne bi pustila samega v stanovanju, me pa skrbi koliko zivali bi lastniki zapustili?

Si ne predstavljam, da pustim mojo psičko samo. Ostala bi z njo. Nekaj sem v življenju že doživela, otrok je odrasel.

Kamor grem jaz, tja gre moja žival, ali pa obe ostaneva zunaj.

Odgovor na objavo uporabnika
Ne dam jih, 02.03.2022 ob 11:50

Gledam kako v Ukrajini lepo poskrbijo za svoje hišne ljubljenčke in potem preberem, da živali v naših zaklonišče niso dovoljene (konkretno pod našim blokom). Kaj bi vi naredili v tem primeru? Jih preprosto pustili v stanovanju in poskrbeli za svojo rit? Kaj ste naredili med 10 dnevno vojno, če ste bili v zakloniscu? Sama zase vem, da svojega psa pod nobenim pogojem ne bi pustila samega v stanovanju, me pa skrbi koliko zivali bi lastniki zapustili?

Mi nismo šli v zaklonišče ampak skupaj s hišnimi ljubljenčki v klet.

Kaj bi, če bi. Stvar nagona. Ko ti poka pod nogami ali si ogrožen, delajo drugi manevri. Sami niste niti zihr, kaj bi s seboj, ko bi vam pokalo zraven ali pod ritko. Če nisi subjektivno udeležen, je objektivno brezpredmetno. Gasilci rešijo vse. Ne berejo takrat.

Razgrajanje, 03.03.2022 ob 01:50

Kaj bi, če bi. Stvar nagona. Ko ti poka pod nogami ali si ogrožen, delajo drugi manevri. Sami niste niti zihr, kaj bi s seboj, ko bi vam pokalo zraven ali pod ritko. Če nisi subjektivno udeležen, je objektivno brezpredmetno. Gasilci rešijo vse. Ne berejo takrat.

berejo ne, razmišljajo pa. če ne bi, ne bi mogli nikogar rešiti.

Upam, da zivali v zakloniscih res niso dovoljene !!!!!   V vojnih razmerah naj imajo ljudje prednost, pred vasimi cucki.

Sej se lahko vsak sam odloci al bo sel v zaklonisce ali ne. Ce hoces ostati s psom pac ostanes. Glih rabi clovek v zakloniscu se psa, ki se mu je utrgalo (kar je normalno). Je ze tako dovolj stresa, joka, strahu si mislim pri resnem vojnem stanju.

Pa tudi sicer:mest ni za vse, nekateri bi pa pse s sabo vodili?

Nikita572, 03.03.2022 ob 07:20

Upam, da zivali v zakloniscih res niso dovoljene !!!!!   V vojnih razmerah naj imajo ljudje prednost, pred vasimi cucki.

Kot si ti, med prvimi pocrka. Kdor ne mara živali, ni vreden, da živi.

Mir je mir in vojno stanje je vojno stanje. Pravila, ki so trenutno zapisana za vaše zaklonišče, so napisana za “mirno obdobje”. Ko pride do vojne se takšna pravila spremenijo. Pri nas imamo zapisano, da se v zakloniščih niti ljudje ne smemo zadrževati, ter da se tam ne sme nič odlagati. Ampak to velja trenutno, za mirno obdobje, da se nebi zaklonišče uporabljalo za odložitev stare opreme in se nanjo pozabilo, ter da se tam ne zbira, popiva, kadi in fixa.

Težka tema, za tiste, ki imamo radi svoje živali.

Med slovensko vojno sem doživela, da je punca hotela z majhnim psičkom v zaklonišče, pa ji je en moški, pač najbrž nekdo iz bloka, zelo grobo rekel, naj gre stran s psom vred. Jaz sem bila takrat stara  manj kot 20 let in mi ni bilo prav. Ne vem, kdo je on mislil da je, da bo tam komandiral, kdo lahko gre v zaklonišče in kdo ne. Po glavi bi ga mogli počit s kolom, da bi bil tiho. Nima nihče odrejat, kdo lahko vstopi v zaklonišče, vsi, vključno živali, imajo enako pravico, zlasti zdaj, ko so se zakoni o ravnanju z živalmi  malo spremenili. Se strinjam, kogar moti pes ali maček, ni vreden, da je tam not, kar naj gre on ven, ga ni škoda. Meni je žal tudi za kmečke živali, ki so tudi prestrašene, kaj ne bom domačega psa, ki so pogosto bolj scrkljani kot otroci, puščala v zelo nevarnih okoliščinah, da po možnosti še umre, ali je v bolečinah, se prestraši in zbeži ali kaj od tega. To je zdaj vse kaznivo, dragi moji, tako da ne nakladajte. Veliko beguncev s sabo vzame svoje ljubljenčka in za takega človeka vsaj vem, da je dober, ker ima rad živali ima tudi ljudi rad. Madžari so dali izrecno ven na družbena omrežja, naj se ljudje ne bojijo vzeti s sabo svojih ljubljenčkov. To je edino prav in civilizirano.

Sem brala na strani za zaščito in reševanje, da lahko vzameš žival s sabo.

Bo enkrat, čas norosti se izteka in bo tudi zmešane cuckojebke treba postavit na svoje mesto, ne samo pravica bit popolnoam nora. To je bolno v glavi, te pasjejebke niso niti približno normalne, nobena ne.

excell159, 03.03.2022 ob 07:40

Mir je mir in vojno stanje je vojno stanje. Pravila, ki so trenutno zapisana za vaše zaklonišče, so napisana za “mirno obdobje”. Ko pride do vojne se takšna pravila spremenijo. Pri nas imamo zapisano, da se v zakloniščih niti ljudje ne smemo zadrževati, ter da se tam ne sme nič odlagati. Ampak to velja trenutno, za mirno obdobje, da se nebi zaklonišče uporabljalo za odložitev stare opreme in se nanjo pozabilo, ter da se tam ne zbira, popiva, kadi in fixa.

Pa ne moreš no še cucke tlačit v zaklonišča, ko je že tako premalo prostora. Pa ljudje, marsikateri alergičen na dlake,psi lajajo en čez drugega, ipd. Če do tega pride, dokler gre malo ljud v zaklonišče kot kaže v Ukrajini bo še šlo, čeprav je tudi to brezobrazno. Če je pa splošno evakuacija, bodo pa ljudje sami zmeatl ven babe s cuckom vred in je edino logično.

Poglej si mnnožične evakuacije ob velikih naravnih katastrofah, kjer je inprovizirana postelja ob postelji ali ležišče na tleh, če kje vidiš, da imao še cucke natalačene, da lajajjo in preko drugega?

metka964, 03.03.2022 ob 08:47

Med slovensko vojno sem doživela, da je punca hotela z majhnim psičkom v zaklonišče, pa ji je en moški, pač najbrž nekdo iz bloka, zelo grobo rekel, naj gre stran s psom vred. Jaz sem bila takrat stara  manj kot 20 let in mi ni bilo prav. Ne vem, kdo je on mislil da je, da bo tam komandiral, kdo lahko gre v zaklonišče in kdo ne. Po glavi bi ga mogli počit s kolom, da bi bil tiho. Nima nihče odrejat, kdo lahko vstopi v zaklonišče, vsi, vključno živali, imajo enako pravico, zlasti zdaj, ko so se zakoni o ravnanju z živalmi  malo spremenili. Se strinjam, kogar moti pes ali maček, ni vreden, da je tam not, kar naj gre on ven, ga ni škoda. Meni je žal tudi za kmečke živali, ki so tudi prestrašene, kaj ne bom domačega psa, ki so pogosto bolj scrkljani kot otroci, puščala v zelo nevarnih okoliščinah, da po možnosti še umre, ali je v bolečinah, se prestraši in zbeži ali kaj od tega. To je zdaj vse kaznivo, dragi moji, tako da ne nakladajte. Veliko beguncev s sabo vzame svoje ljubljenčka in za takega človeka vsaj vem, da je dober, ker ima rad živali ima tudi ljudi rad. Madžari so dali izrecno ven na družbena omrežja, naj se ljudje ne bojijo vzeti s sabo svojih ljubljenčkov. To je edino prav in civilizirano.

Če pride do jederske boš dalj časa v zaklonišču in bo pes sral in scal po tleh, lajal en čez drugega, saj ima že vsaka  baba cucka. Pojavila se bo takoj bolezen od tifusa dalje zaradi nehigiene. Niste normalne. Kmetje bodo tudi krave, prašiče, kokoši, koze, ovce pripeljali v zaklonišča, saj so tudi živali ali to niso živali?

Če bi bila prava vojna bi folk bil še srečen če bi bil kje kakšen pes, da se ga speče.

Med ukrajinskim gladomorom, so ljudje še druge ljudi jedli!

Da ne govorim pričevanj še kakšnih drugih vojn ko so ljudje jedli mah, travo, da želodec ni bolel.

Dokler še v modernih časih dobivaš še kakšne pakete humanitarne pomoči in teden dni manj ješ ni v od vojne.

V primeru, ko imajo prednost ljudje, tudi ti ostanes zunaj, ker s takim razmisljanjem zagotovo nisi clovek!

Pa ne moreš no, 03.03.2022 ob 09:26

Če pride do jederske boš dalj časa v zaklonišču in bo pes sral in scal po tleh, lajal en čez drugega, saj ima že vsaka  baba cucka. Pojavila se bo takoj bolezen od tifusa dalje zaradi nehigiene. Niste normalne. Kmetje bodo tudi krave, prašiče, kokoši, koze, ovce pripeljali v zaklonišča, saj so tudi živali ali to niso živali?

Ce pride do jedrskega napada, mislis da prezivis v zakloniscu? Malo morgen!

Pri nas zaklonisca niso delana za nuklearne vojne, ce se ze ne bo popolnoma zrusilo, bo pa puscalo kje, tako da ne racunat, da prezivis!

V bombnih napadih pa itak nisi skoz v zakloniscu.

Med vojno za Slovenijo sm ostala s svojim psom doma, niti na kraj pameti mi ni padlo, da bi jo pustila samo. Znanka (ne prijateljica!) ki je živela na še nevarnejšem kraju kot jaz, pa je s svojim psom prišla k meni.

Bo enkrat, 03.03.2022 ob 09:01

Bo enkrat, čas norosti se izteka in bo tudi zmešane cuckojebke treba postavit na svoje mesto, ne samo pravica bit popolnoam nora. To je bolno v glavi, te pasjejebke niso niti približno normalne, nobena ne.

@bo
enkrat

Še nisi na zdravljenju? Povezava psa in jebanja je huda motnja v možganih. Poišči pomoč, dokler še lahko. Molim zate!

Ok, v slo ni dovolj prostora za vse vi bi pa zahtevali pravico da vzamete pse? Ste normalni?

Pocakajte potem s psi tam kjer ste. Si ne predstavljam da bi ljudje zeleli na varno pa nebi mogli ker je v zaklonišču kup ščenetov.

Pa alergiki na pasjo in mačjo dlako, lajež, nevzgojeni psi, agresivni psi, …

Mah bolni ste v glavo. Saj ni cudno da je vojna. Vedno manj se čudim, res.

ne samo Madžari.

Anonimno 8742, 03.03.2022 ob 11:59

ne samo Madžari.

odgovor za Pa ne moreš no

Anonimno 8742, 03.03.2022 ob 11:59

odgovor za Pa ne moreš no

Še nisem videl, da bi kdo jemal konja na dopust, cucke pa vsi vlačijo. Torej konj ni žival in ni drugih živali , so samo cucki živali ali gre za bolan um pasjeljubcev? Le naj pride do vojne, boš videlo, ko boš letelo s ščenetom po luftu.

New Report

Close