zakomplicirana
Lep pozdravček vsem bodočim mladoporočencem in tudi tistim radovednim i samo malo brskajo po temle forumčku.
Zanima me pa samo ena stvar in sicer…ali se je kakšni od vas zgodilo, da je probala že …ne vem koliko oblek, prelistala ne vem koliko revij- pa ji nobena ni bila všeč!?
Meni se ravno to dogaja!!!ALi mi lahko kdo karkoli svetuje!
Hvala in lep pozdrav!
Pri meni je bilo podobno. Vse te obleke v poročnih revijah so mi bile preveč načičkane. Nekaj sem jih tudi probala v izposojevalnicah, pa mi ni bilo nič všeč- načičkane, z napihnjenimi rokavci, s krinolino, skratka ne zame. Jaz sem si želela elegantno obleko. Na koncu sem jo dala šivat, plačala le malo več, kot bi za izposojo, pa sem imela svojo obleko, ne takšno, ki bi dala skozi že sto drugih nevest in pa točno tako, kot sem si jo želela.
Se mi zdi, da nas je kar nekaj takih, ki nam niso všeč tiste načičkane oblekice v izposojevalnicah in tudi v nekaterih revijah. Tudi jaz jo bom dala šivati in me bo stalo kar nekja manj, kot če bi si jo izposodila (z blagom vred!). Imela bom malo drugačno obleko, tudi takšno bolj elegantno, sicer v zlati barvi (takšna zmečkanka), z vzstavljenimi ročno kvačkanimi marjeticami, ker bo cela poroka v stilu marjetk. Pa tudi na splošno bo moja poroka precej drugačna, piknik varianta v Trenti, čeprav sva oba iz MB.
Aja, pa še to: nobena ni čudna in zakomplicirana, ne tiste, ki so jim všeč načičkane obleke in ne tiste, ki so nam všeč bolj elegantne linije. jaz sem kupila nekaj revij v Italiji in nekaj v Avstriji in tu pa tam se da najti tudi kaj manj baročnega(čeprav moraš res cele kupe revij kupiti, da najdeš potem mogoče 10 pametnih oblek).
Lep večer vsem skupaj.
Oj!
Jaz drugače kar fejst kompliciram in moram priznat, da sem bila pri izbiri obleke nad sabo maksimalno presenečena. Šla v prvo izposojevalnico, poskusila 5 oblek in ena je bila tista prava. Tudi jaz ne maram načičkanih oblek in se mi zdi, da od teh 5-ih ni bila niti ena načičkana: moja je brez vlečke, brez krinoline, brez mašen na riti in podobnih okraskov – pa vendar prava poročna obleka.
Držim pesti, da ti bo uspelo najti tisto pravo,,
Ajs
Živjo Tina!
Jaz grem gledat za blago v prodajalno Markiz na Gregorčičevo v Ljubljani, bom vidla kaj imajo. Baje imajo zelo lep blago. Menda pa imajo zelo veliko izbiro v Lumi na Rudniku, samo je veleprodaja-če koga poznaš ki ima s.p. ali pa podjetje da ti da naročilnico greš lahko tja kupit!
Lp. Ursula
Hvala vam vsem za spodbudne besede,..včeraj sem imela popolno krizo-res, občutek sem imela da me bo pobralo…s fantom(bodočim možem)sva nekaj brala o poročnih oblekah in to da je 2 meseca prej že včasih prepozno za obleko..v tistem trenutku pa jaz v jok, ker je seveda še nimam!Še sedaj mi ni jasno kako sem nehala jokati ampak nekako mi je uspelo.Danes sem z bolečino v očeh(dobesedno) ugotovila kaj bi rada, samo zdaj je problem:
1.Ali bom sploh našla takšno blago!?
2. Kdo mi bo to zašil?
Če ima kdo kakšne naslove za blagove in šivilje mi naj prosim sporoči, ..lahko tud kje v Italiji ali Avstriji…
drugače pa vsem skupaj srečno in prekrasno poroko in seveda mirno zakonsko življenje!
LP
Mojca, ne sekiraj se! Jaz se poročim sredi Maja pa tud še nimam obleke! Samo jaz vem kakšno hočem pa menda imajo na Gregorčičevi tako blago kot ga jaz želim. Tam imajo menda tudi šivilje, ne vem kakšne so pa cene. Jaz šivilj imam nekaj v varianti pa se še nisem odločila!
Menda ti pa obleko naredijo zelo hitro v 2 tednih, lahko pa tud prej!
Mene je pa prejšni teden panika zagrabla, ker sva imela le prstan naročen pa nič drugega. No zdaj imava pa še gostilno rezervirano, ostalo pa še bo!
Imela bova pa le poročno kosilo brez ohceti, ker se raje oba skregava da bi to imela! Taka pašč sva!
Lp Ursula
Midva bova imela piknik varianto poroke na Kekčevi domačiji v Trenti, kjer so snemali prvi del filma o Kekcu. To ni tista Kekčeva dežela, ki jo propagirajo v Kranjski gori, tale Kekčeva domačija je zelo blizu izvira Soče.
Midva bova svate že z vabilom povabila na “izlet v Trento”, kjer bo osrednji dogodek pač najina poroka. Za njih bova organizirala avtobusni prevoz iz MB, že zjutraj okoli sedme ure. Midva bova z najinima pričama tam že od prejšnjega dne, ker imajo tam tudi zelo lepe apartmaje. Band bo “potoval” z avtobusom in tako hkrati skrbel tudi za prijetno vzdušje. Svate bodo na avtobusu sprejeli najini starši, po poti bodo pogledali tudi kaseto najinega “dosedanjega življenja”, tako bolj šaljivo. Vmes bodo enkrat se ustavili in pojedli sendviče in pa seveda bo tudi pijača v zmernih količinah. Vse dogajanje tam se bo pričelo okoli 12 ure, ko se bova zunaj, na travniku poročila najprej civilno in nato še cerkveno. Sledila bo zabava, vse zunaj (za vsak slučaj sva najela šotor, če bi slučajno deževalo). ta hip se še dogovarjamo, ali bomo lahko imeli ognjemet ali ne, ker je to nacionlani park, ampak zaenkrat kaže, da ga bomo lahko, samo malo prej bomo morale te rakete pač spustiti v zrak. Drugače bo najina poroka v znamenju marjetk, odpadejo tudi vsi konfeti in podobne zadeve, svatom bova podarila Pehtin čaj, zraven pa srčke iz slanega testa. Na vabila sva tudi napisala, da naj bodo športno oblečeni, kavbojke ipd. jedilnik bo tudi precej drugačen kot ga večina od vas opisuje. Za predjed bodo ob prihodu dobili pršut in vse možne vrste sira .Sledil bom golaž z divjim prašičem in polento (kuhalo se bo zunaj pred gosti v kotlu), naslednji obrok bo žar varianta (vse mogoče, kar se bomo spomnili), tretji zadnji obrok pa bo jota, postrežena v krušnih skledicah, ki jih potem poješ zraven. Aja, sladica bodo pa orehovi štruklji. Pa seveda bo tudi poročna torta, kot vse ostalo bodo tudi na torti marjetice. Ob civilni poroki bomo nazdravili z Isteničevim breskovim šampanjcem, ob cerkveni pa z Valclovim ledenim vinom. Na vseh steklenicah bo tudi pisalo nekaj v stilu Srečno …… in……. v zakonu.
Pa polno je še podrobnosti, ki so že dorečene, ostalo bomo pa improvizirali, ker tak je najboljše.
Ne vem zakaj bi ne bila dovoljena poroka, ker je to nacionalni park? Samo določenih pravil se je pač treba držati (da se ne vznemirja živali, la,la,la….).
Če ima kdo slučajno kakšne pomisleke, naj že kar zdaj odgovorim, da se je lani na podoben način poročila moja prijateljica in je vse laufalo. Midva z mojim bodočim možem sva bila na cca. 10 porokah, kjer je pač vse teklo po dokaj ustaljenem vzorcu in nama to ni bilo preveč všeč. Midva si najin poročni dan pač zamišljava drugače in ko sva pred kakšnim letom prvič bila na Kekčevi domačiji, sva oba začutila, da to pa je to in da tukaj pa bi se midva poročila. In zdaj se bova. In komaj že čakava.
Tudi drugače imam kar nekaj izkušenj kar se tiče porok in če rabite kakšen nasvet, bom zelo rada odgovorila.
Želim vam, da čim lepše preživite ta čaroben čas priprav na vašo poroko in naj vam sije sonček.
Mojca,
ena od bodočih nevest se je že razpisala o Barbari Plavec. Kot se jaz spomnim je bila ful zadovoljna, probaj pobrskati malo starejša sporočila. Mislim da je napisala da je za obleko dala cc70000 in če ti ni všeč je ni treba kupiti. Po moje je to kar ugodno.
Kot sem napisala, probaj malo pobrskat po starejših sporočilih (mislim da je blo prejšni mesec enkrat)
Lp
Ja, to sem bila verjetno jaz. Bila sem zelo zadovoljna, obleka je stala 75.000 SIT. Kakšno izbiro blaga ima pa ne vem, ker meni je bilo všeč blago ene obleke, ki je bila že končana in je visela v butiku in sem samo rekla, da hočem tako. Ampak v butiku ima ogromno zelo različnih oblek, tako da ima po mojem tudi veliko izbiro blaga.
Silva,
najboljše je, da pri večih avtobusnih prevoznikih prosiš za predračune in potem boš pač videla, kdo ti bo ponudil ustrezno kvaliteten bus za sprejemljivo ceno.
Lahko mi pišeš tudi na moj mail, ker ne želim več tukaj po tem forumu diskutirati o svoji poroki, saj sem ugotovila, da me je tu nekdo, ki sem mu do sedaj zaupala, pošteno “nasral” in okoli prinesel. Z veseljem ti bom kaj več povedala, kar se tiče teh prevozov.
marjetica
Zivjo,
jest imam rada preprosto eleganco in me je pred prvim napovedanim pomerjanjem mocno skrbelo-potem pa sem jo zlahka dobila-se prav tezko sem se odlocila, ker mi jih je kar nekaj ful dobr stal. Ce se nisi bila v salonu ModArt, ti svetujem da zavijes se tja. Tam imajo malo drugacne porocne obleke-lepe, nenacickane.
Lp