Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žal mi je,da sem sinu vse omogočila in mu vse dovolila

Žal mi je,da sem sinu vse omogočila in mu vse dovolila

Drage mame..ne ujčkajte svojih otrok,ne crkljajte jih…pozneje vam bo žal!

Ja,sem naredila napako,ja vem da sem nesposobna mama…vem da bo moj sin klošar..

To govorim vam mamam..in očetom..vzgajajte jih pravilno!

Klošar ??? Zakaj ? Ga niste vsaj izšolali ?

Drugače pa, poznam. Če si dober in blag starš, tvegaš, da te odrasli otrok odvrže kot smet, ko te ne potrebuje več. Ampak, smo kakršni smo, ne moreš špilat trde vzgoje, če si dobričina.

Vam še je zgodilo, kar ste napisali, mnogim staršem pa tole:

Policist, ki je varoval hišo Staneta Dolanca, je dobil nagrado. Ta policist je vzel tega dojenčka. Materi so rekli, da je otrok po rojstvu umrl. Mi smo priče temu in pomagali smo tudi Simoni, ko smo razjasnili vse podrobnosti tega primera,” je bil takrat jasen Pavlović.

Klošar ??? Zakaj ? Ga niste vsaj izšolali ?

Drugače pa, poznam. Če si dober in blag starš, tvegaš, da te odrasli otrok odvrže kot smet, ko te ne potrebuje več. Ampak, smo kakršni smo, ne moreš špilat trde vzgoje, če si dobričina.

—–Casi, ko je izobrazba zagotovila delo, so minili. Danes veljajo zveze in poznanstva, komunikativnost in ambicioznost. Znanje je na 4. mestu.

Mene sta moja starsa razvajala po dolgem in pocez, a sta me tudi vzgajala.

Tudi midva z mozem sva otroka razvajala kolikor je bilo mogoce, a sva ga tudi vzgajala.

Upam, da bo z vnuki enako.

Odgovor na objavo uporabnika
ni mi zal, 22.07.2024 ob 06:17

Mene sta moja starsa razvajala po dolgem in pocez, a sta me tudi vzgajala.

Tudi midva z mozem sva otroka razvajala kolikor je bilo mogoce, a sva ga tudi vzgajala.

Upam, da bo z vnuki enako.

Kaj pa to pomeni? Kako sta ga razvajala, ampak tudi vzgajala? Razvajenost je stanje, ko s popustljivostjo povzročimo, da nekdo postane zelo zahteven, izbirčen, trmast… Če sta torej popuščala in je otrok postal prezahteven, z ničemer zadovoljen, kako sta ga potem vzgajala? Napačno?

bla bla bla, 22.07.2024 ob 06:46

Kaj pa to pomeni? Kako sta ga razvajala, ampak tudi vzgajala? Razvajenost je stanje, ko s popustljivostjo povzročimo, da nekdo postane zelo zahteven, izbirčen, trmast… Če sta torej popuščala in je otrok postal prezahteven, z ničemer zadovoljen, kako sta ga potem vzgajala? Napačno?

Ma nehaj nabijat! Razvajaš jih, da jim kupiš stvari, ki si jih želijo, jih pelješ na morje, v lutkovno gledališče, jim kupiš primerne knjige in jim bereš, jih lepo oblečeš, kopaš in neguješ- obenem pa jih z  vzgajaš z vzgledom , ljubeznijo in postavljanjem meja, tako, da odrastejo v samozavestne, delovne in empatične ljudi.Tako nekako, če ne veš.Za več si pa preberi kakšno knjigo – od Marka Juhanta, Žorža …

Obupana

Predvidevam da si samska in ti ni uspelo vzgojiti otroka brez očetove prisotnosti . Najbolj razvajeni so tisti, kateri starši so razvezani in jih vzgaja vsak posebej

tipicno 80% primerov v sloveniji aka balkan…  ujčkanje do 40.

Da bi odpeljala sina v kako komuno? Ali, k psihiatru? Nikoli ni prepozno.

Veliko je odvisno od karakterja otroka. Od tega kako on doživlja svet, življenje, od njegovega notranjega sveta. Lahko dva starša popolnoma enako vzgajata brata dvojčka, pa bo eden šolan, uspešen, družinski človek, drugi pa zadrogiran brezdomec. Se dogaja. In ne moreš vplivati več kot toliko, veliko je odvisno od dejavnikov, nad katerimi mi nimamo vpliva. Zato se reče, da ima vsak svojo usodo, svojo pot..

Hvala, nimamo tezav.

Če si neizobraženi, potem si avtomatsko klošar. Izobrazba je prvo, že zaradi sebe, potem je šele vse ostalo.

Kaj ti pomaga, razvajencu je pre težko hodit v šolo, narediti kar koli, vedno  je tam mamica katera mu rit odnaša, taki nimajo šol, mamica ga zaklada z denarjem, on pa dela sranje.

Poznam šolski primer, ni delal, iz vsega se je norca delal, enkrat mu mamica nekaj ni ugodila , je šel v nadstropje odprl flašo plina , se ulegal na kavč in prižgal cigaret, jasno je eksplodiralo, ker pa je ležal na kavču mu ni bilo nič, malo je bil osmojen, eksplozija pa je podirala predelne stene , okna je metalo ven, spet drugič je splezal na streho da se bo vrgel dol, mati je na tleh vreščala , ne tomaži , ne , eden od zbranih pa mu je po nekem času zabrusil, sedaj pa skoči ali pa pridi dol, mi te ne bomo več čakali, pa je prišel dol…

Danes je klošar na vozičku ker je bil len in ni hotel delti vaj za noge po nesreči z mopedom.

Pri 30 točno veš, kater amatka je non stop govoirla sinu, ko je bilo treba kaj narest: pusti, jaz bom. točno veš. Tlele se neki jajcate za priseljence, a slovenskih lenuhov je na tisoče, prov slovenskih, Slovencev !!! Poznam vsaj tri oplaknene mamice, k so pustile službe, da lahko kao vzgajajo svojega sončka. Pa kr ok službe, nič jim ni bilo hudega . No, pol se pa jajacate, kako to pa kako ono. Slovencem se ne da delat, sploh tele koklje sam da zavohajo da lahko dec vsaj na približno živi družino, kr dajejo odpovedi. Al pa tud verbšna, dve izmed njih imata na računu vsaj 50 jurjev. Pol bo pa jamranje kako it v penzion , ap kako so majhne penzije. Majhne penzije imajo samo tisit, ki niso dellai, ne more imeti Francka isit keš k je delala 42 let k pa Lojzka k je 15,. ker se ji pač ni dalo. In pol so te Lojzke breme svojih otrok in tako dalje….in strošek tud občine, če se da zmutit k se gre v domove in tako dalje…

No, 30.07.2024 ob 21:35

Veliko je odvisno od karakterja otroka. Od tega kako on doživlja svet, življenje, od njegovega notranjega sveta. Lahko dva starša popolnoma enako vzgajata brata dvojčka, pa bo eden šolan, uspešen, družinski človek, drugi pa zadrogiran brezdomec. Se dogaja. In ne moreš vplivati več kot toliko, veliko je odvisno od dejavnikov, nad katerimi mi nimamo vpliva. Zato se reče, da ima vsak svojo usodo, svojo pot..

Pojma nimate. Vse je odvisno od staršev. Ja, lahko sta dva iz ene družine zelo različno uspešna, vendar je vzrok to, da se starša z manj uspešnim nista dovolj ukvarjala. “Uspešen” je najbrž brez večje pomoči fural šolo in naprej in mu ni bilo treba pomagati. Manj uspešega bi bilo treba zaznati pravočasno in vanj vlozit 3x več energije pa bi tudi kaj dosegel, bil uspešen na drug način. Vsak je v nečem dober. Tako da, značaj že, odgovornost pa na starših.

Dobro jutro – otroc rabjo trdo in neizprosno vzgojo ne pa novodobne permisivne fore

Težava nove družbe je ta, da jih vzgajajo samohranilke brez prisotnosti očeta in potem pride ven to kar pač vidite. Leni razvajeni otroci, ki nič ne znajo in si nič ne upajo.

Anonimno 10805, 01.08.2024 ob 08:18

Težava nove družbe je ta, da jih vzgajajo samohranilke brez prisotnosti očeta in potem pride ven to kar pač vidite. Leni razvajeni otroci, ki nič ne znajo in si nič ne upajo.

Tuki pri tvoji izjavi jaz krivim fotra. Če ni znal v Šiški dol, naj se tud pobriga za svoje potomce. Lahk jest špricam v pohotne češple, a pol dam sam preživnino, pa se mi j…. in špricam naprej. Kolk je takih. Drgač nekaterim svaka čast imajo deljeno vzgojo, v čemur jaz ne vidim nič slabega…

18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Daj no, obupne ste labilne s skodo. Ki jo potem trosite še pi forumih.

Seveda, vprašajte še ta umetno uq, ker svoje nimate. 😆☺️☺️☺️

O od enga mončka mami je prišla na mon. Od božota? Tistega anonimnega motenca? Janševca? Daj bodi prijazna pa povej od kterga 🙂

kul558, 14.06.2025 ob 16:09

O od enga mončka mami je prišla na mon. Od božota? Tistega anonimnega motenca? Janševca? Daj bodi prijazna pa povej od kterga 🙂

Ja, ta bozomonova mati tle jamra, da je njen sin klosar:)

New Report

Close