Zala in Gašper nenamerno provocirata našo izumetničeno družbo
Kdo bi si mislil, da bo en skromen, mlad glasbeni par sprožil takšne reakcije. Tako zanimivo je brati mnoge histerične odzive na njun nastop. Toliko podcenjevanja. Sploh glede na to, da sta imela odličen koncept – njun videz, obleka, glasba, petje, nastop in ozadje – vse se je zlilo v neko globlje simbolično sporočilo. Ki je pustilo daleč zadaj kakršenkoli samovšečen izpad.
Niti ni pomembno, kako se bosta uvrstila na Evroviziji. Zanimivo pa je, da sta mnogim tako moteča – od tistih na glasbeni sceni do publike, ki spremlja take spektakle. Ampak kaj ljudi dejansko moti: da ne zadovoljujeta potrebe praznih ljudi po nenehnih dražljajih, vizualnih in zvočnih, da ni namigovanja na spolnost, da ni koketiranja s publiko, da nimata vnaprej pripravljenih govorov, da jima jezik ne teče kot namazan. Se pravi, kriva sta, ker ne manipulirata s publiko, ker nista klovna in ne nosita maske. In to je faking za ne verjet v današnji družbi. To je v dobi karnevalskega cirkusa za nekatere očitno hud šok.
Sem poslušala, kaj sta povedala. Malo govorita, a zelo veliko povesta. Tistim, ki ju razumejo. Presenečena, da en 22-letnik iz sebe spravi take misli.
Tale s kolesom mi je bila še posebej všeč:
Na vprašanje, ali se zna zgoditi, da se do nastopa na Evroviziji razideta kot par, pa je Gašper odgovoril filozofsko: “Ko se voziš s kolesom, moraš vedno gledati, kam bi rad šel, in ne kamor nočeš, ker psihološko vedno greš tja, kamor se osredotočaš. Torej ne, to ni možnost.”
Ju je pa popljuvala Nina Maurovič in s tem pokazala, kako plehki ljudje so med našimi poslanci.
Boljše, da ne poveš nič, kot pa da pi.kariš kot Lea Sirc in pi.dakaš kot Raiven.
Sicer je pa mene popolnoma osvojil Gašper s svojim pogledom na zmago: “Ne iščeva sreče v takšnih stvareh. Na prvem mestu sva avtorja in nama vse pomeni sporočilo najinih pesmi in to, kako si jih ljudje interpretirajo. To, da sva najino idejo približala vsem ostalim, je velika zmaga,” Neverjetno zrela izjava za 22-letnika.
Kot Gašperjevo nasprotje pa smo na EMI imeli 29-letno mamo dveh otrok, ki je j.bala vse po vrsti. Zelo kulturno.
Za takele izjave naj jo Šarec kar lepo vrže s poslanskega stolčka, škodi ugledu stranke mnogo bolj kot afera sendvič
… poslanka Nina Maurovič, članica stranke LMŠ, ki je tudi sama nekoč jadrala po glasbenih vodah. Pod enim izmed Facebook komentarjev je zapisala, da “na oddelku za obdukcije pogrešajo asistentko”, ostra je bila tudi na svojem profilu: “Muzika živahna kot ranjen polž. Oujeaaa.” Zmotil pa jo je tudi ton. “Dan po tem pravim takole: kar je bilo na Emi res nedopustno šalabajzersko, je bil tonski mojster. Ton tako obupen, da je še režiser, ki se je neštetokrat zamiksal, kot študent na praksi, izpadel čisto ok. Glede na dejstvo, da gre za dogodek pod okriljem nacionalke, raje ne nadaljujem od te točke naprej, ker moram vseeno biti ‘politično korektna’ v svojih izjavah. Ampak …,” je še zapisala.
In še njena izjava: na oddelku za obdukcije pogrešajo asistentko.
Sramota!
Več na: https://www.zurnal24.si/magazin/vip/poslanka-o-zmagovalki-eme-na-oddelku-za-obdukcije-pogresajo-asistentko-323757 – http://www.zurnal24.si
Pozdravljam idejo o skromnosti, o tem, da na odru prednjači glasba in ne cirkus.
Tudi jaz imam dovolj pretirane seksapilnosti, bleščic, umetnih las, trepalnic, jošk in spolnost nedvoumno nakazujočega poplesavanja.
Zala in Gašper sta luštna mlada človeka, delujeta neizumetničeno, naravno.
Po mojem mnenju pa je ta balada vendarle preveč preprosta, preveč odrecitirana in ni mi povsem jasno, kakšno vlogo ima fant na odru (razen te, da očarano strmi v nežno, preprosto deklico in občasno udari na klaviaturo).
Nicole je kot pridna punčka na Evroviziji resda zmagala z Ein bisschen Frieden, a je zraven igrala na kitaro, pesem pa je lepo melodična.
To z geslom je res.
Kar se tiče komada – večjega podna res še niste poslali na Eurosong. Ampak večjega res še ne. Kva vi mislte, da je dobra muska to, da se greš minimalizem, pa poješ nerazumljivo, šepetaš in čez nos?
Bog vam pomagaj. Garantirano zadnje mesto mate. Pa sramotit se greste še enkrat več!
Hehe…. Kako se je potem lahko zgodilo, da imata dva taka luzerja, kot sta Zala in Gašper, pogodbo z eno od najbolj uglednih ameriških založb – so ju našli njihovi lovci na talente že pred EMO 2019? Iz zakaj je Sirkova Lea in Raven, “umetnici” prve lige, nimata? Ob tem, da sta stara 19 in 22 let…. Komad je pa SUPER.
“Vedno se ne vidi zvezd, sam ostani sebi zvest, ne govori mi “oprosti”… “
Zala lepo poje, malo spominja na Joan Baez.
skupaj pa sta fenomenalna
https://youtu.be/pilqnFC3rQE
Meni je pa najbolj zanimivo, da ju sploh ne vidim kot kaj posebnega. (v smislu slabega) Nikoli nisem sploh pomislila, da nima ličil, da ne skače … pač meni je to normalno. (čeprav imam nekaj ličil, ampak to res ni point) Mogoče sem čudna, ampak mislim, da nas je več “čudnih”. Ampak nismo. Vsa ta podcenjevanja me presenetijo. Očitno … ne vem … nekateri ljudje (ta poslanka itd.) čisto drugače dojemajo svet … Meni sta onadva res čisto navadni (v redu) osebi. Ne zdita se mi “brez energije” … pa govorili so, da nista bila vesela in nevemkaj … meni sta se zdela normalna.
Najbolj uglednih? Se hecaš ne, za vas podalpce je vse najbolj ugledno, samo da je iz tujine.
Jaz v tujini živim in niso še nikoli slišali za ta dva modela niti za razne vaše rejvene pa ne vem kva. Poznajo pa avsenike ja to pa.
Če se pa ti na internetu prijaviš in popišeš pogodbo z xxxxx družbo je pa to kot tiste blesarije, ko dobite na dom zadeli ste milijon, pa nikjer nobenega lastnika pa nič… Bolniki
[/quote]
Dej, raje ponovno pozabi geslo in nehaj smetit s svojo zaplankanostjo, primitivc.