Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaldiar in Analgin

Zaldiar in Analgin

Živjo, zanima me , ker jemljem Cipralex 1/na dan taradi depresije že dolgo in nič drugega. Zanima me ali lahko vzamem Zaldiar proti bolečinam v križu in v nogo (išijas)? aja, k zdravniku ne morem, hvala

zaldiar, če ga nisi dobila pri zdravniku. to je kombinirano zdravilo in glede na to da en antidepresiv že jemlješ, probaj s čim milejšim, potem pa k zdravniku. saj nisi kanta za zdravila no.

Zaldiar NI antidepresiv ampak analgetik(kombinacija tramala in paracetamola),tako da če nisi alergična na katero od sestavin ga lahko vzameš.Obisk zdravnika je pa tudi zaželjen:)

Cipralex – antidepresiv
Zaldiar – analgetik
Analgin – analgetik

Kaj si mislila skupaj vzeti?

Za začetek bi toplo priporočala kakšen drugi, bolj blag analgetik. Šele ko to ne pomaga, se vzame močneje. Zaldiar vsebuje tramadol, ki se pri nas sicer predpisuje kar na široko, v tujini pa so malo bolj previdni znjim. Opažam, da pri nas veliko ljudi jemlje tablete ko bonbone. Če ne morete poklicati zdravnika, pokličite v najbljižjo lekarno. Ponavadi radi pomagajo, znanja o zdarvilih pa imajo največ.

Zaldiar je močna tableta, jaz sem po njej zadeta in spim.

Cipramil in zaldiar lahko jemlješ skupaj. Je preverjeno, ko sem bil pri dohtarju, je imel ravno telefonski klic nekega pacienta in se je nanašal na identično temo. Vem, ker sem nauho vlekel.

S cipralexom lahko vzameš eno ali drugo.

Cipralexa ni priporočljivo jemati skupaj z Zaldiarjem ( oba sta centralno delujoča, poveča se tveganje za pojav strasnskih učinkov ) , čeprav se včasih predpisuje tudi ta kombinacija. Lahko vzameš Analgin, ki je za išjas tudi bolj primeren, ker ima tudi protivnetno delovanje. Še bolje pa bo, če vzameš kašen Nalgesin ali Bonifen, gotovo imaš kaj od tega doma

New Report

Close