Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ŽALE – napovednik pogrebov

ŽALE – napovednik pogrebov

Sem po dolgem času malo pofirbcala napovednik pogrebov na Žalah v LJ.
Kakšen dan so tudi trije ali štirje pogrebi, kjer ne objavijo niti imena in priimka pokojnika, ker je pokop opravljen v ožjem družinskem krogu.
Končno je ljudi začela srečevat pamet in ne zmečejo cel kup denarja za ta poganski obred.

Po vaških pokopališčih pa tega (vsaj v večjem številu) verjetno še dolgo ne bo, že zaradi vsiljivih sosedov.
Tako kot je trajalo leta in leta, da se je število žarnih pogrebov povečalo od klasičnih s krsto.

Še število grobov naj se zmanjša (kar raztros), ne pa da ima ena rodbina po sedem grobov.

No, sama sem za klasičen pogreb s trugo, ampak bi se dala pa 1/4 razkosat in naj me skurijo in dajo v žaro.

Je to pri nas mogoče, malo v trugo malo v žalo in kje te razkosajo?

kako življenje moraš imet, da se sekiraš za to, kake pogrebe imajo ljudje in šteješ, koliko jih zakopljejo na žalah….

Avtorica imaš pa resne probleme, da se vtikuješ in te skrbi kako drugi pokopavajo svoje najdražje hudo. Samo v vednost pokop v družinskem krogu velikokrat ne pomeni to dobesedno in je ravö tako velik pogreb s tem da se imena ne izpostavlja jvno za take butle kot si ti.

in ne vem zakaj misliš, da pogreb v družinskem krogu stane manj? Koliko bo stal pogreb je odvisno od izbrane žare, krste, cvetja. Tudi, če so na pogrebu 4je ljudje gre lahko cena v nebo, če izbereš najdražje materiale in storitve.

Tudi jaz sem opazila, da je čedalje več pogrebov v ožjem krogu. to se mi zdi bolje, kot velik pomp in zapravljanje denarja ..

New Report

Close