Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek zaletela se je vame

zaletela se je vame

Pred pošto se je ena mlada punca malo zaletela v moj avto. Na avtu je nekaj prask. Začela je, da ni videla, da se je ful ustrašila, pa da to ni nič. Sem ji lepo rekla, zaletela si se, opraskala si mi avto in da je to treba popravit. Ni hotla, da pokličem policije in da nima denarja. Vzela sem vse njene podatke in podatke tablice, potem sem ji rekla, da bom šla do cenilca in bo pač plačala kolikor pač to pride. A sem narobe naredila?

Mi vedno spišemo obrazec, ki ga potem, če se oseba odloči plačati uničimo..če reče,da ne bo plačala, vnovčimo obrazec..

V vsakem primeru je pametno izpolniti evropski obrazec in dobiti podatke ter podpis ‘nasprotne’ strani. Sicer nimaš ničesar. Res je, da lahko še vedno zanika, ampak imaš vsaj nek papir. Kaj pa vem, jaz na besedo ne zaupam nič več. Tudi pri eni manjš nezgodi sem raje poklicala policijo, čeprav me je krivec prepričeval, da je brez veze. Zihr je zihr.

Pri taki manipulaciji tistega, ki povzroči in se potem tako izmika, je potrebno še poslikat stanje – magari s telefonom, vpričo njega – pa njen avto in registrsko. Dostikrat potem premislijo, se odločijo in podpišejo izjavo, da so krivi za nastalo škodo. Če imaš poslikano registrsko, pa samo rečeš, da boš policijo poklical, če se ne moreta sporazumet, pa bo. Podpisal takoj. Vem iz dvakratnih izkušenj.

Na izjavi mora biti njegov podpis, podatki o zavarovalni polici in številka vozniškega dovoljenja, in obvezno napisano, da je kriv za nastalo škodo-drugače zavarovalnica ne upošteva. Lahko čisto na navaden bel a4 papir, če ni obrazca.

Kaj pa v primeru, da jaz tega ne bi videla? Kako pa bi potem reševala problem? Sem slučajno ven gledala skozi okno pošte, ko je počilo, zato sem letela ven.

Mi je vedno ful zanimivo brat kako nekateri nasedete na velike izbuljene nedolzne oci in jokcanje in stokcanje krivca. Jaz osebno bi se preden bi stopila iz avtomobila zapisala registrsko nato pa takoj poklicala policijo. Potem se pa lahko pogovarjamo. Prej me pa sploh ne gane kaj ima povzrocitelj za povedat, se najmanj pa srce parajoce zgodbice kako nima denarja in buhuhu. Kot da ga pa jaz po cesti pobiram… Ze, ko ti je zabila da to ni nic bi lahko pricakovala tezave in zavrtela 113. Boljse sprejcit nego ljecit, zdaj pa upaj da bo priznala krivdo za zavarovalnico.

Če ne vidiš, potem ti ostane vnovčenje kasko police oz. zavaorvanje parkirišča, če seveda imaš to zavarovano. Če nimaš in ne poznaš krivca … hja, plačaš popravilo sama, a ne. Ali pa prasko pustiš, sčasoma te neha motiti 🙂

Imam zavarovano parkirišče. No in v primeru, da ne bi bila zraven, bi morala isto poklicat policijo?

Ne, ni treba, ker gre iz tvoje police. Za kasko ni panike, samo moraš imeti zavarovano. Težave so, ko je storilec znan in zato zavarovalnica hoče, da se poplača iz njegove police.

Za tvoj primer, ko storilko poznaš, pa moraš z njenimi podatki iti na zavarovalnico, potem jo bo zavarovalnica kontaktirala in če bo takoj priznala krivdo, bo šlo zelo hitro. Če ne bo …

Lahko pa se narediš neumno in greš že v prvo uveljavljati parkirišče, samo ne smeš zavarovalnici povedati, da poznaš krivca. Storilec mora biti neznan.

Mož je sedaj peljal avto kar k avtoličarju, da bo povedal koliko bo stalo?Potem pa najbolje, da jo takoj pokličem, da ji povem kako in kaj? Kaj če ne bo hotla priznat?

Zakaj pa? Ni mi jasno, saj to morda niti zanjo ne bo ugodno. Ok, bi za naslednje leto padla tri razrede in zato plačala višjo zavarovalnino, kar pa bi po mojem še vedno bilo manjši strošek kot da sedaj ona krije popravilo pri ličarju.

Kaj točno ste se bi zmenili? Da urejate vse mimo zavarovalnice in bo potem ona plačala? Slaba odločitev, ker se sedaj lahko zgovarja in izmika. Ličarju pa boste morali plačati vi, ker njega ne briga, kdo je kriv.

Pravilen postopek je vedno enak: avto pelješ na zavarovalnico, da cenilec oceni škodo in da se ugotovi, iz katere zavarovalne police se bo krilo. Z zavarovanim parkiriščem je res najmanj dela v takih primerih, ker je storilec neznan (v tvojem primeru se bi pač malo zlagala, če bi želela iti temu dekletu na roko) in ni odbitne franšize ali penalov pri zavarovalnem razredu.

Po moje, se ti ne bo javila. Najbolje, da gresta z možem kar do nje pa ji to povesta. Če se bo izmikala povej, da boš pač šla na policijo in jo prijavila, da je pobegnila s kraja nesreče.

ma lejte smotanci, jokcate za eno majhno prasko, če je storilec neznan, kaj boste? jokcali? ja, pismu, do cenilca, pa uveljavljat parkirišče, če je storilec znan – če je škoda manjša – se zmenit s storilcem, da pač da nekaj malega denarja (ne vem, 50€), ti si na boljšem in tudi storilec ni na slabšem, ker ne bo šel 3 razrede dol – ti pa hop do cenilca uveljavit parkirišče iinnnnnnn……popravljenoooooooo.

ne pa 113 pa take fore no, bemumast folk zagamani, sam še policijo bi klical skoz

Če nimaš njenega podpisa pod napisanim, da priznava krivdo, se gladkomalo lahko obrišeš pod nosom. Verjetno se ti ne bo hotela niti na telefon več oglašat.

Res žalostno da ne zaupate več v poštenost. Pred leti sem sama spregledala avto, na drugem avtu zbita luč, predlagala sem da plačam škodo, brez policije, ker je bila čisto moja napaka in bi dobila še kazen in ne boste verjele se je strinjal. Dala sem mu samo telefonsko, čez en teden me je poklical in povedal strošek. Plačala sem on pa mi je pokazal račun od servisa. Naj povem da je bil človek avstijc. Avtorica, pokliči jo, jaz mislim da Bo plačala.

Jaz pa mislim, da ne bo plačala in se te bo izogibala. Ji pa čisto nič ne moreš, če ne piše črno na belem, da je ona kriva in njen podpis spodaj. To, da imaš vse njene podatke, ti prav nič ne pomaga. Narisati bi morali skico, opisati dogodek, dodati izjavo, da je ona kriva, potem bi bila možnost, tako je pa ni. Razen, če bo šla s tabo na zavarovalnico in tam osebno izjavila, da je ona kriva. Ampak prisiliti je pa ne moreš. Če se ti bo izmikala, pa še manj.

Če b imeni nekdo popraskal avto, potem pa govoril, da to ni nič, takoj pokličem policijo. Če ni nič, itak ne bo nič! S takimi nimam usmiljenja!

Naj povem, da sem jo poklicala. Se je oglasila, povedala sem ji koliko bo stroškov in da ji bom prinesla račun naslednji teden. Je rekla, ok prinesli boste račun, jaz plačam in to je to. Hvala za mnenja. lp

V tem primeru, če imaš zavarovano za parkirišče, kar se res splača, uveljavljaš to.

Pri parkiriščih ni nobene spremembe v razredih.

Pri parkiriščih ni nobene spremembe v razredih.[/quote]

Ja, je bilo povedano že najmanj trikrat, tako da mi ni jasno, zakaj sploh odgovarjaš.

V tem primeru, če imaš zavarovano za parkirišče, kar se res splača, uveljavljaš to.[/quote]

Splača se edino , če živiš v mestu in če je avto center vesolja….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Poštena deklica.

Ko se je lani meni zgodilo podobno – le da je bil manjši nalet v BTCju v krožišču, je tudi krivec ponudil da bo on uredil. Skupaj sva šla k mojemu kleparju in njegovemu – pa je bil njegov cenejši in hitrejši. Tja sem peljal avto, ga pustil 1 dan, naslednji dan prevzel – račun so pa poslali njemu.
Vse j e bilo urejeno kar hitro in brez problemov.
Med nami – na srečo – ni tako malo poštenih ljudi.

Pri parkiriščih ni nobene spremembe v razredih.[/quote]

Ja, je bilo povedano že najmanj trikrat, tako da mi ni jasno, zakaj sploh odgovarjaš.[/quote]

Niti enkrat ni bilo, zato ne pametuj!

New Report

Close