Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zalivanje paradižnika med dopustom?

Zalivanje paradižnika med dopustom?

Ali se da namestiti neke vrste ampule, tako kot vem da obstajajo za rože, tudi za paradižnik? Torej precej večje bi morale biti…za obdobje en teden bi pa šlo…

Ja sama si jo naredi.

http://www.youtube.com/watch?v=81rBhI50JzM

A res nimaš nikogar, ki bi ti zalival? Ker ta zadeva čez cel dopust ne bo držala.

saj gnije, od preveč dežja …

Hvala za tale link. Eh te Američani, kako so hecni … pet minutni posnetek z vsemi detajli, pri čemer gre za odrezano naluknjano steklenico, ki jo zakoplješ v zemljo, čao 🙂

Hvala za tale link. Eh te Američani, kako so hecni … pet minutni posnetek z vsemi detajli, pri čemer gre za odrezano naluknjano steklenico, ki jo zakoplješ v zemljo, čao :)[/quote]

Jaz sem razmišljala o tem, da bi si sama ustvarila na podoben način namakalni sistem. Torej, kupila bi sodček za sok ali vino 10, 15, 20l (plastika iz merkurja s pipo 5€). Na pipo bi povezala silikonsko cevko, or whatever. Ni nujno, da je ena, lahko jih je več spetih v eno pipo. Ta pipca ima možnost uravnavanja toka vode. Naštimala bi na minimalno in cevi povezala k vsaki sadiki. Tako bi bilo vode za cel dopust hrani dovolj.

maynapink, vidim, da si iznajdljiva punca 🙂

Dan preden greste dobro zalij, dodaj zastirko (slama, seno). Če ne bo prevelike vročine, bo komot zdržalo 1 teden, drugače pa se bo sigurno našel kdo, ki ti bo šel 1x vmes zalit.

Plastenke (1,5 l). Odrežeš samo spodnji del, kaka 2 cm, zakoplješ ustje plastenke v zemljo, naliješ vodo in to je to. Zastrika je pa zakon. Sama imam cel vrt pod slamo in ni treba nič zalivat. Pa letos je dežja itak preveč.

jaz imam paradižnik pokrit, pa ga zalivam 1 x tedensko in mu nič ne manjka

Mi ga zalivamo 1x tedensko in to je dovolj, saj ni tropske vročine. Tako, da zalij preden greš in ko prideše. Saj greš samo za en teden.

New Report

Close