Zaljubljena, čeprav ne ustreza mojim standardom
kaj ti hoces, 09.10.2021 ob 14:29
Meni bi bilo tudi ok, da je moski poslovno manj uspesen, da se ne zene za kariero in da dela svoj siht od sedmih do treh, popoldan pa skrbi za familijo.
Kariero bi ze jaz gonila, skrbela za financno plat druzine, pa se razbremenjena bi bila gospodinjstva in ostalih zenskih skrbi.
Poznam nekaj takih parov, sicer je pri enem moz doma, pri drugem pa ima moz svojo uspesno firmo, ki jo udaj vodijo drugi, kar imata otroke, on dela bolj malo in je veliko doma.
Ti pa tako, kot ti hoces.
Če je moški luzer na minimalcu, še to ne pomeni, da bo super očka in gospodinjec. Ponvadi je samo to, za kar se kaže že od začetka – luzer na minimalcu. Ostalo je pa vse na ženski.
Tady810, 09.10.2021 ob 12:21
Zaljubila sem se v moškega, ki niti pod razno ne ustreza mojim standardom, ne po videzu, ne po izobrazbi in ne po socialnem standardu.
Ni prav velik, ima trebušček, po lepotnih standardih ne velja za lepega, niti povprečnega, ni pa niti grd, mogoče hecen, dela v trgovini za minimalno plačo, živi z sodelavcem v najetem stanovanju, je bolj samotar in za šport še slišal ni.
Sama sem njegovo popolno nasprotje. Živim za šport, v službi sem na vredu položaju, plača spodobna, svoje stanovanje, veliko sorodnikov in prijateljev s katerimi se veliko in pogosto družimo in potujemo.
Spoznala sva se v trgovini kjer dela. Prav prijetno sva se zaklepetala. Naslednji dan sva se srečala v okolici njegove službe in ker sem odprte narave, fant pa je res simpatičen, sem ga povabila na kavo, ki je trajala 4 ure. Malo spremembe v življenju ne škodi. No in tako se je začelo najino videvanje.
Po vseh lepotcih in praznoglavcih, zavarovanih samo vese, je bil on zame prava popestritev. Prijazen, pozoren, rahlo zadržan in skrivnosten.
Nekaj mesecev sva že par. Imava se super. Malo že pogrešam svoje prijatelje, saj sem jih zaradi njega, kar malo odrinila na stranski tir. Bi ga jim predstavila in tudi svoji družini, pa mi je nerodno. Tudi v eni točki ne ustreza mojim standardo. Moje domače bi verjetno kap, prijatelji pa bi se na skrivaj sigurno norca delali.
Ne vem kako naj izpeljem zadevo, da bo volk sit in koza cela.
Vam pa povem, da je težko. Moja starša sta oba super lepa in uspešna in ko rasteš v okolju, kjer se živi z samimi ideali, se je tega vzorca težko znebiti. Sicer s samozavestjo nimam težav, ko pa sta nasproti mene moja starša, postanem spet tista majhna ubogljiva deklica.
Nekajkrat sem že pomislila, da bi ga zapustila, a po drugi strani tako super fanta še nisem imela. Prosim za pomoč!!!
Če bi moža izbrala po mojih lepotnih standardih, se z mojim nikoli ne vi poročila. Ampak imel je tisto nekaj in z vsakim letom je lepši, ko mu sivijo lasje, seksi, moj.
…https://m.youtube.com/watch?v=_ujLfdCpcVQ&t=6s
Koristen video. Pa ce je resnicna tema al ne. Pa glupson nece iz toga pouku izvuci… Okoristit se od toga…
Pravi enkrat ta… Ona zdravnica on pastir… Ona vse gleda cez medicino on pa cez ovce…. Ko ji laska ji pravi “ovco moja” a njej lasje pokonc…
To so magistri drugace… Doktorji. Ne mi rect da so vsi nori… Da vsi verjamejo v pravljice. Da so vsi “fju fju”.
Ti si manjkav. Ti ne kontas.
Pise. Da ce nas tri vrste biti.
Prvi. Ko su prvi? Nekako ima jih puno od drevnih naroda a malo od sadasnjih.
Kupi mu nekaj lepega za obleč. Malo ga spadenaj. Pa ga predstavi in se ne sekiraj, naj se smejijo. Je pa resnica velikokrat obratna, kot zgleda. Možno, da je tvoj fant bolj super od tvoje družine. Na koncu se velikokrat zgodi, da se vse obrne in bo še on tvojo familijo reševal. Ne zapusti ga zaradi puhliglavcev.
Moje izkušnje, 09.10.2021 ob 13:52
Nasprotja se privlačijo, sčasoma pa ti začnejo presedati.Rada športaš, on ne…živi na minimalni plači ..pa dej lepo te prosim..Boš imela majhne, nešportne in neambiciozne otroke? Pa saj ne mislim da moraš imeti enega haj moškega…ampak…vprašaj se, kako bo preživljal družino z minimalcem?
Eno je zaljubljanje, drugo je življenje z lenobnim moškim.Zaljubljenost mine, ostal ti bo samo še en podpovprečnež in z njim taki otroci.Kajti geni grejo naprej…Shladi glavo, punca in pamet v glavo!
Moški je dovolj na tem svetu, da bi bil pa oče tvojim otrokom, pa ni vsak dober…Ja…tko je to…
Miska pozabila si povedat, da to kar imas ti, je cisto navaden breeding program. Ko se ti pa dec kurba naokoli pa pogledas skozi prste na rokah in nogah, zato da obdrzis svojo banko na dveh nogah.
Prvo draga avtorica tega članka.
Že sedaj mu lahko daš ultimat če želiš športat skupaj z njim. Vse to mu lahko poveš, če želiš biti odkrita do njega in če te ima rat bo to on tudi storil zate.
Drugo ko prebiram te komentarje mi se želodec obrača in se sprašujem ali ste res vse ženska podvžene materjalizmu. Seveda želite fit lepega in bogatega moža. Da ima firmo in veliko premoženja seveda da se lahko pohvalite staršem in prijateljem kaj vse lahko počnete z denarjem. Toda ste se kdaj uprašale kaj ta gospod počne z svojo tajnico seveda veliko sestankov itd. To vas ne zanima ali vas ljubi spoštuje ali je z vami samo zaradi otrok. Na koncu pa kako dolgo bo ta vaš zakon obstal. Važno, da je bogat to je za vas glavno. Na koncu pa je vas bogatašev več ločenih kakor normalnih prizemljenih parov.
boniy63, 12.10.2021 ob 09:48
Prvo draga avtorica tega članka.
Že sedaj mu lahko daš ultimat če želiš športat skupaj z njim. Vse to mu lahko poveš, če želiš biti odkrita do njega in če te ima rat bo to on tudi storil zate.
Drugo ko prebiram te komentarje mi se želodec obrača in se sprašujem ali ste res vse ženska podvžene materjalizmu. Seveda želite fit lepega in bogatega moža. Da ima firmo in veliko premoženja seveda da se lahko pohvalite staršem in prijateljem kaj vse lahko počnete z denarjem. Toda ste se kdaj uprašale kaj ta gospod počne z svojo tajnico seveda veliko sestankov itd. To vas ne zanima ali vas ljubi spoštuje ali je z vami samo zaradi otrok. Na koncu pa kako dolgo bo ta vaš zakon obstal. Važno, da je bogat to je za vas glavno. Na koncu pa je vas bogatašev več ločenih kakor normalnih prizemljenih parov.
no, no – “bogataši” oz pari, ki so postali tekom zveze bogati se ločijo tudi zato, ker ponavadi enemu izmed tistih v paru odnese tla pod nogami, stik z realnostjo- ker ga denar zasvoji do te mere, da mu popolnoma odnese moralne vrednote, začne početi bedarije. Današnja psihiatrična stroka obravnava tovrstna stanja kot odvisnost/zasvojenost.
Nisi dobro prebrala.
Tip ima minimalca, in ima popolnoma druge vrednote kot ona. Zelo, zelo težko sta skupaj ena, ki ima visoko izobrazbo, in eden, ki ima srednjo. Moški se sčasoma počuti manj, postane zoprn in nesamozavesten. To preprosto ne gre skupaj.
Moški mora tudi zaslužiti več kot žena, pa tudi če je 10 eur. To ne pomeni, da smo materialistke, ampak ne želimo že v štartu moškega kastrirati. Če imam jaz plače jurja in mož jurja 10 (kar vse je siromaštvo), je vse v redu.
On obsedenka od športa, njemu se ne ljubi in mu je to brez veze. Kaj misliš, koliko časa bo ona tiho in ga ne bo začela preganjat in sekirat.
Ne, tadva nista za skupaj.
Sicer pa avtorica tudi sama pri sebi ve, zato tudi tukaj skuša dobiti kakšno potrditev.
Če smo si iskreni, si ga ne zaslužiš.
Ob vsem napisanem, ti je mnenje drugih ljudi bolj pomembno.
Še celo sama priznavaš, da to ni moški, ki bi ga imela na dolgi rok.
Deluje kot da si samo tako zelo osamljena, da si ga spustila k sebi, ker je pač bil zaintresiran.
Če bi ga resnično imela rada, ti ne bi bilo mar, kaj drugi mislijo.
Tako pa žal …
Pusti mu, da najde žensko, ki se ga ne bo sramovala.
Ti pa ostani samska ali pa si kupi lutko, ki ga boš kazala na praznikih pa FB.
Ti je važna tvoja sreča ali kaj si drugi mislijo.
Lepo povej in pojasni, da ti tako paše in je. Sreče se ne da kupiti ali naučiti.
Kaki grozni deci imajo ženske, da te kap in sta oba srečna. Isto ne privlačne ženske z orenk tipi… In takim parom kakor vidim dol visi kaj si drugi mislijo. Bolj se boš sodila po drugih, bolj boš omejena v življenju.
NISI GA VREDNA, PUHKOGLAVKA SI IN UPAM, DA TE ON NAČEVLJA ZARADI TEGA KAR SI NAPISALA: Nekaj mesecev sva že par. Imava se super. Malo že pogrešam svoje prijatelje, saj sem jih zaradi njega, kar malo odrinila na stranski tir. Bi ga jim predstavila in tudi svoji družini, pa mi je nerodno. Tudi v eni točki ne ustreza mojim standardo. Moje domače bi verjetno kap, prijatelji pa bi se na skrivaj sigurno norca delali.
kr ena971, 07.10.2022 ob 09:31
Avtorica, glede na slovnične napake v tvojem zapisu, nisi prav visoko. Morda je pa on izbral pod svojim standardom?
Tole sem pomislila tudi jaz. Tema je provokacija. Sicer pa se zadnje čase kar velikkrat poparčkajo, takšni, ki ne sodijo v neke standarde, kalupe pričakovanja. Čeprav ne vem kaj so ti standardi? Dost je neumnih neinteligentnih pridnih delovnih gorjanov poparčkani z lepoticami z denarjem. Nikakor ne grejo skupaj pa vendar so…, ali drugo veliko je takih modernih princez, razvajenih barbik, ki se v javnosti kažejo za nekaj več, potem pa pristanejo na mamine sinčke, gorjane, ki jih uradno za okolico “kao” niti povonjale ne bi, pa so jim očitno izhod v sili, ker jih kak inteligenten direktor ne želi, čeprav so olalala (po svoje) ….nekaj ne štima ne. Butec je potem vaša zadnja izbira, ker te pametni ne želi!!!