Zaljubljena v žensko
Spoznala sem jo poleti. Sva zelo dobri prijateljici. Ona je mati samohranilka, jaz se ločujem in imam tudi hčerko.
Pred mesecem dni pa je iskra preskočila. Zaljubila sem se vanjo, čeprav je dvanajst let starejša. Želim si njene bližine, dotikov, poljubov… Zelo jo imam rada. Rada imam njen nasmeh, njen obraz, vsako njeno gubico… Tudi spolno si jo zelo želim. Ne vem, kaj se dogaja z menoj, mislim da sem res zaljubljena. Cele dneve mislim le na njo.
Nedolgo nazaj sva šle obe skupaj s hčerkama na prireditev. Omenila sem ji, da je družinska karta dosti cenejša, ona pa mi je odgovorila:
Mogoče se bova pa zaljubili in bomo družina.
Ne vem, ali ta stavek kaj pomeni, ali morda ona tudi enako čuti do mene. Začela sem z manjšimi presenečenji, s pozornostjo do osebe, ki jo imam res rada. Želim ji pokazati, da jo ljubim. Vendar ne vem, ali nisem morda prehitra, morda preveč vsiljiva, da se ne bo ustrašila, ker potem ne bi izgubila samo ljubezni, ampak tudi prijateljstvo.
Prosim, svetujte mi, ali naj kar direktno vprašam, ali naj se počakam.
Poooočasi!
Ko se razideš ali razhajaš z moškim, je dostikrat prisoten (lahko tudi prikrit) občutek, da te znajo razumeti le še ženske, po možnosti take, ki so imele podobno izkušnjo. V pogovoru z njo lahko (ne trdim, da je vedno tako) dobiš občutek, da bolj sorodne duše na tem planetu pač ne boš nikoli spoznala. In se, KAO, zaljubiš. Ker hrepeniš, bolj kot kdaj prej, po razumevanju, nežnosti, toplini… Vse to ti lahko taka prijateljica nudi, brez, da bi se morala pretvarjat pred njo. In obratno (če). Se zgodi tudi, da te na trenutke neustavljivo privači, ja. Praviš, da misliš samo še nanjo. Na koga pa boš? Na partnerja s katerim se ločuješ? Kolikor sem razbrala iz tvojega posta, se večinoma družiš le s to prijateljico. Pa si ziher, da lahko po nekajmesečnem druženju trdiš, da sta zelo dobri prijateljici? To zadnje, bolj v razmislek……
Upoštevaj še dejstvo, da je 12 let starejša od tebe. Upam, da razumeš kaj sem želela povedat (ženske znamo manipulirati tudi z ženskami, ne samo z moškimi)…….
Skratka, odsvetujem ti prenagljene odločitve.
Srečno, kakorkoli se boš odločila!
Ti si še v fazi, ko ob sebi potrebuješ predvsem dobro prijateljico in če jo vidiš v tej ženski, jo imej, za kaj več pa raje ne misli, prepričana sem, da ne razmišljaš trezno..počakaj še malo, ne uniči nekaj lepega, kar imata s to žensko…
Tudi jaz, ko se skregam z mojim in bezim v naročje k svoji najboljši prijateljici , včasih pomislim, kako je lepo z njo, kako je mehka, sladka, kako diši…kako je z njo vse čudovito enostavno…ampak ej, to ni to..to je le en čudovit odnos, ki ga imaš z žensko-prijateljico z osebo, ki jo imaš iskreno rad, kar pa še ne pomeni, da jo ljubiš kot si nekoč ljubila tvojega.
Pusti času čas, naj on pokaže kaj se s teboj dogaja!