Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ZALJUBLJENOST

ZALJUBLJENOST

Ali je kaj lepšega ???
Bolj žarkega ???
Biti zaljubljen ko si mlad, zrelostnik ali starostnik ??
Kakšni mislite da ste, ko ste zaljubljeni ??
Vedri, sveži, spočiti,nasmejani, ali pa vse skupaj malo prikrivate, da vas okolica ne pošteka.
Ali mislite z glava ali ne , v dejanjih ko ste zaljubljeni ??
Ali pa ste klovni in ste pripravljeni naredi veliko neumnosti .
V koga ste zaljubljeni ?
predvsem me pa zanima kakšna mora biti tista oseba, da jo vzljubite in ljubite .

Oh, Papilon, začel si temo, o kateri se da
pisati in risati in z njo živeti in jo sanjati!
Biti zaljubljen pomeni imeti tako ogromno srečo
v življenju, da se sploh ne zavedamo. Srečo, ki bi
jo morali v tem danem trenutku zagrabiti z obema rokama. Biti zaljubljen pomeni …….. živeti! Da bi le bilo dano vsakemu človeku biti zaljubljen vsak nekajkrat v življenju. Ko si mlad in zaljubljen, se tega žal ne zavedaš in ne znaš izkoristiti. Škoda, kakšna škoda. O tem se pogovarjam s hčerko, za katero domnevam, da prehaja v prav to obdboje, ko bi ji moralo biti neznansko lepo, pa se tega, žal, ne zaveda. Skozi temo zaljubljenost skušava obe, na tako bolj humoren način, podoživljati lepoto tega pojma, tega dogajanja, ki spreminja človeka, ali to človek želi ali pa ne. Upam, da ji bom znala dopovedati, kako lepo je …… biti zaljubljen. Ona bo zaljubljena v človeka, jaz sem zaljubljena ………. v življenje. In povem ti, dagi Papilon, zaljubljenost je zdravilo, ki ga ne predpisuje noben zdravnik, nobena lekarna ga nima, na nobenem polju ne raste, da bi ga lahko posušili. Biti zaljubljen je stvar, ki se je ne da prijeti in odnesti v drugo sobo, ko ti ni povšeči ali vzeti z obešalnika in obleči, ko ti to paše. Biti zaljubljen pomeni imeti rad, ljubiti vse, kar povezuje človeka, ki ga imaš rad s stvami, ki se dotikajo tebe … to pomeni biti zaljubljen v človeka. Biti zaljubljen v življenje pa pomeni živeti ga tako, da ni nobena tisočinka sekunde izgubljena, da se nasmehneš zidu pred seboj, da spoštuješ mravljico, ki leze po topli zemlji, da dovoliš pajku presti njegovo nit še naprej, tudi ko ga uzreš, da vidiš sonce, ki še ni vzšlo, pa ti s srcem veš, da bo…….. oh, Papilon, Papilon, zakaj si to temo načel zdaj! Nič hudega, če boš želel, bova o tem še razpravljala. Kajti meni zaljubljenosti nikoli ne zmanjka, zmanjka mi ponavadi ….. nič, ne bom ti povedala …..

Ampak, biti zaljubljen v srednjih letih, to pa je nekaj, za kar meni zmanjkuje besed, da bi o tem pripovedovala, pisala. Biti zaljubljen v teh letih je nekaj, kar ostane človeku kot sled (sled, si bral o sledeh …..), sled, ki je ni moč pozabiti … sled po alktivnem življenju, po življenju, ki ti nudi vse, samo vzeti moraš znati …… življenju, ki ti ponuja toliko lepote, da včasih prsi niso dovolj velike za sprejem vsega …….. In jaz počnem neumnosti, še zdaj, ta trenutek, četudi menim, da mislim z glavo (vedno mislim z glavo, ker so me baje zato tako oblikovali, da imam glavo, vrat, trup, okončine in da na vratu nosim vedro tistega, s čimer naj bi mislila in zato mislim, da mislim z glavo …… pa ne vedno, verjemi!!!). In v neumnostih, ki jih počnem, uživam, se smehljam, se norčujem, se veselim. In ker uživam v vsem, kar počnem, mislim, da sem vedra, četudi ne vedno spočita. A me spočije že sama misel na klovnovstvo!

Izgled osebe, ki jo vzljubim, mi ni pomemben. Ni mi pomembno nič, če mi pride toliko nasproti, da se lahko skupaj smejiva, zabavava, veseliva, in veliko govoriva. Da nama ne zmanjka tem, da si imava vedno, povsod, kadarkoli kaj malega povedati. Ne bi želela s to osebo debatirati ure in ure, ne, to postane utrujajoče, to lahko postane zanka, iz katere človek ne najde več poti, to lahko postane obremenilno, preveč zavezujoče. Raje bi imela osebo, ki bi mi v dveh treh besedah povedala, da ji nekaj pomenim, da misli name. Ne želim si dolgih razprav, ne. Samo deset minut razpave z njim me nahrani za cel dan in za teh deset minut vem, da je človek res pri stvari in …….. predvsem moj. In v teh desetih minutah se tudi sama potrudim dati človeku toliko, kolikor upam in znam in zmorem. Toliko, da ni potrebno nič vleči iz meni, da iz mene gre samo. Toliko, da vse, kar sem pripravljena dati, pade na plodna tla.

Oh, ljubezen, oh življenje!!! Je še kaj lepšega????? Morda, samo povejte mi, kaj???? Morda vonj po svežih jagodah, a Jani? Saj to je življenje !! To je ljubezen !!! Le iskati moramo, v vsaki stvari, v vsaki reči, v vsakem trenutku ……….

Mariči

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

ohhh ja ljubezen…ljubezen =ljubobolezen..sladka,še slajša uh najšlajša..NAJ ŽIVI LJUBEZEN!!!

Muca,ki je zaljubljena do ušes in še čez …. 0*0*0*0*

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...
nova
Uredništvo priporoča

Oja, Marija, lahko je tudi vonj po jagodah…. Čak, zdej grem še enkrat brat’, da ne bom napisal vse tako kot si ti :)))

Metuljček-cekinček , ti potepinček , kje si pa bil ?! Do danes ?!

No , dobrodošlico sem ti izrekla najprejj v domačih , šumečih gozdovih . Pa naj bo tu še enkrat . ker si odprl tako lepo temo !

Čeprav nekateri ne marajo citatov , sama menim , da nismo vsi zmožni z lastnimi besedami izraziti , kar čutimo in je za vse nas lepše ubesedil nekdo spretnejši :

” Ko vas pokliče ljubezen , ji sledite,
čeprav je njena pot strma in težka.
In kadar vas vzame v svoje peruti , se ji prepustite, čeprav vas utegne meč , skrit med njenim perjem , raniti.
In kadar vam govori, ji verjemite,
četudi vam njen glas pretresa sanje , kot vam sever pustoši vrtove.
…..
Če ljubite , a ste polni želja, naj bodo vaše želje take :
….
Vračati se na večer s hvaležnostjo dmov
in zaspati s hvalnico na ustnicah in z molitvijo za ljubljenega v srcu.”
K.Gibran

Ljubezen je nekaj , kar ne znam opisati , lahko samo začutim in se ji prepustim , kot je zapisano zgoraj – pa naj bo to ljubezen do prijatelja , otroka , ljubega ali – pa naj se sliši še tako čudno – moje muce !

zaljubljena lisička , ki ji ljubezen gladi gube in povzroči , da žarijo oči

Hvala, prjatlca, hvala…. pa si me rešila pisanja :))) no, ti vrnem uslugo, če boš rabila 🙂

Jani

He , he , tako rekoč – vedno na uslugo :))

…saj veš in razumeš in se spomniš , ne , kako imam dolg jezik ?!

lisička , ki bere prvo vrstico in si ne more kaj , da je ne bi pustila take kot je – zaradi literarnega učinka , je pa zato dolžna pojasnilo :))))

ja.. no.. zdej si me pa… našla 🙂 no, ja 🙂 literarni učinek je več kot fantastičen :)))

He , he ….
…. kot vedno , ne :)))

razposajena lisička, ki jo pravkar čaka še tečaj italijanščine , kamor gre rada

Pri beli marjetki, majceni cvetki, medek je pil!

New Report

Close