Zaloga ali Material?
Zdravo;
S 1.4.2015 bomo pričeli z novo dejanovstjo in sicer točenje pijač in prodaja enotavne prehrane. In glede tega me zanima kar stvari, zaradi katerih že zdaj ne morem spat 🙂 bom kar po domače vprašal:
Žemlja je take vrste material kjer ena žemlja predstavlja eno porcij, en prodan produkt, ki je vsak. Ta material je vsak dan svež in na koncu dneva ostane. Torej pride vsak dan na koncu izmet. Medtem kot majoneza in zelenjave se porazgubi po več porcijah. Bega me to ali se mogoče žemlje ne dajejo v zalogo? Čeprav za knjiženje bi bilo lažje vse dati v material -žemlje v 4000 in zelenjavo, majonezo ipd pa v 4010. Samo če dam želje pod material kako potem knjižim izmet?
Mimogrede, me zanima kako ostali knjižite sodčke piva? Na zalogo tako kot steklenice ali kako drugače? Ket kako tem ročno preračunavate koliko točenega je bilo prodanega? Iz poročila Npr. 1100 velikih piv na mesec – 550l = 22 malih sodčkov?
Najlepša hvala že v naprej 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.