Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaloga denarja-koliko rezerve

Zaloga denarja-koliko rezerve

Zanima me koliko rezerve je potrebno imeti na strani v vsakem trenutku, da lahko vedno brez problema kaj nepredvidenega kupis? Koliko imate na strani? Koliko je dovolj?

Ali date na mesec kaj na stran

Sem v najemu, tako da če se kaj pokvari, ureja lastnik stanovanja. Za 6 mesecev moraš imeti na strani, če izgubiš službo. Za aparate pa saj vidiš, recimo pralni stroj 300 €, pečica 400 € ….

Odgovor na objavo uporabnika
Zaloga, 05.12.2024 ob 16:02

Zanima me koliko rezerve je potrebno imeti na strani v vsakem trenutku, da lahko vedno brez problema kaj nepredvidenega kupis? Koliko imate na strani? Koliko je dovolj?

Ali date na mesec kaj na stran

Pravilo, ki sem ga pobral od nekoga izkušenejšega od mene:

Na strani imaš vedno za dve leti življenja z enkim stilom, kot sicer živiš. 1/4 imaš v kešu, 1/4 v zlatu, 1/2 v delnicah, ki jih je možno hitro prodati (blue chip).

Sicer kar na TRR, ampak imava nenamenskih prihrankov še nekje za dve do tri  leta normalnega življenja, potem pa bi že verjetno morala začeti prodajati zlato ali pa delnice.

Mi imamo vedno na varčevalnem računu prihranke, ki so približno enaki vsem prihodkom v 6. mesecev..

Ostalo so naložbe, ki jih mogoče vsak delovni dan prodati, vendar bo zaradi realiziranega dobička plačali precej davkov.

Na žalost velik minus na računu. Ko se kaj pokvari, kupim na kredit.

Za tri mesece življenja, če izgubim službo…. In eno leto pokriti vsi stroški.

New Report

Close