zaloga za hude čase
Kako bi si vi naredili zalogo za hude čase? Moja lista za družino je takale:
električni agregat
50 l goriva za agregat
50 l goriva za avto
poln tank na motorju
5 ducatov sadnih sokov
50 kg riža
50 l vode
50 konzerv s gotovimi jedmi
30 jajc
20 paketov prepečenca
10 suhih klobas
20 kg krompirja
20 kg fižola
10 kg kruha
10 kg jabolk
5 l vina
5 kg makaronov, špagetov
omakice za makarone, kečap, ajvar, gorčica
vložena koruza
konzerve rib, sušeni losos
sušeni pršut
vloženo sadje, kompoti
baterije in baterijski vložki
WC papir
zobna pasta
milo
prva pomoč
vitamini
denar v gotovini
šteka cigaret
Kaj bi dodali, izboljšali, optimirali? Upoštevati je treba, da se hrana kvari in da se ene tone riža prenaješ, prevelike količine ne moreš shraniti in da se pokvari, če do krize ne pride.
Ne želim pametovanja in posmehovanja ampak resne predloge, kot bi delali seminarsko.
Vprašanje za kake hude čase. Da bi kar na enkrat zmanjkalo vseh osnovnih dobrin ne verjamem. Za primer vsesplošnega kaosa boš rabil šporget na drva in drva, ter seveda orožje, da boš ubranil pred tatovi, kot pravi mp25. Od hrane je najpomembnejše imeti vsaj 100 kg krompirja in sod kislega zelja in morda še moko ter seveda sol. Vse ostalo več ali manj imamo že na zalogi oz. preživimo brez.
Zanimivo. Tudi jaz sem se to vprašal ? Konzerve, prepečenec, vse kar ima daljši rok in brez uporabe skladiščenja v hladilnikih….drugače je pa tako. Zaloga ti po določenem času poide, ali te je strah da ti je nebodo lačni odvzeli, ker tudi nimajo ali si jo boste razdelili…ker, če ne, lakota nima meja, se boste pa potolkli zanjo….če ti jo pa zmanjka po določenem času boš zopet tam kjer so nekateri že bili, samo s to razliko, da zunaj nebo sonce ampak gost zelo gost črn dim. Uf dobro da sem se zbudil iz teh sanj.