Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ZALOGOVNIK ODLIČNA STVAR

ZALOGOVNIK ODLIČNA STVAR

Pravkar sem se zbudil od popoldanskega spanca. Spal sem kot top. Sedaj sem zakuril peč na drva. Zalogovnik, kateri je bil sinoči napolnjen z toplo vodo 65 stopinj je vzdžal do sedaj brez da bi danes kaj zakuril. V bajti je padlo na 21 stopinj. Običajno imam na 22 stopinj. ZALOGOVNIK JE ZAKON.

1. nikoli ne spim popoldan…
2. nikoli mi ni treba zakurit peči…
3.v bajti je temp. 19 stopinj…
3. toplo vodo imam na 45 stopinj in plačam 7 € mesečno za štrom…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Fajn super. Samo, spat je pa fajn po kosilu za kakšno uro. Probaj, boš videl.
Še dobro da si vsaj ti odgovoril, me ne obrajta noben na to temo.

Saj obrajtamo tudi to temo. Povej koliko literski je zalogovnik in koliko m2 ti ogreva ? Ali ga letos prvič uporabljaš ?

Joj, jaz obrajtam to temo. Me zelo zanima, koliko velik je zalogovnik, kolikšno kvadraturo pokrije, kje si ga nabavil, cena…
pa še kaj napiši, če nisem vprašala …ker nisem vedla, da je pomembno…

pa še al imaš peč na pirolizo al klasika

Uporabljam ga drugo leto. Prejšno zimo še bajta ni bila izolirana in sem vodo v zalogovniku kar hitro čez noč porabil. To zimo je bajta izolirana 12. cm. in je razlika ogromna. Zalogovnik je 1400 litrov in ogrevam 110 m2. Sem ful zadovoljen in tudi drva dosti manj porabim.Termostat imam na 22 stopinj, ponoči na 19 stopinj. Ponoči se trenutno ne vklaplja, ker mi ne pade pod 20 stopinj.Tisto gor sem se malo hecal, da me ne noben ne šmirgla.

Klasična drva. Pa še to praktično zastojn jih dobim.Prijatelj mi dovoli, da v njegovem gozdu delam red. 300 metrov od mene. Super.

V bajti imaš 19 stopinj?!!! A imaš pol skoz trdga al kaj?

V bajti imaš 19 stopinj?!!! A imaš pol skoz trdga al kaj?[/quote]

Samo kožo…še dobr da sem nabavil pinceto, drugač bi se v gate poscal…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

En del sem že obrazložil palčkovemu očetu, tako da ne bom ponavljal. Zalogovnik sem dal delat po naročilu ker sem tako želel, oziroma za peč 30. kilokalorij je ta po nekih izračunih najbolj sorazmerno ustrezen. V trgovini bi dobil morda 900 litrski a ta je premajhen. Nekateri kupijo dva. Problem je večje od 900 litrov v kurilnico spravit če imaš standardna vrata. Zalogovnik sem plačal 650 eu brez izolacije, katera je predvsem pomembna. Izoliran zalogovnik bi me stal enkrat več. Sem si ga sam izoliral z tervolom in ga še lepo z neko alu folijo ovil. To me je stalo 60 eu. Sledi še elektronika, črpalke, električni mešalni ventili dober termostat. Pri teh zadevah nisem šparal ker v nekaterih primerih raje dam več in imam boljšo stvar. Koliko sem dal za zadnje navedeno se ne spomnem, a vem da se kar nabere en lep kup denarja.Bojler imam obični od gorenja na zidu, kombinacija centalna ali poleti elektrika. Bojler sem namensko naredil tako, ker bi lahko kupil peč z vgrajenim bojlerjem a sem želel imeti ločeno, zaradi morebitne okvare bojlerja v peči. Hkrati sem še na kurilno olje naredil, katero uporabljam kadar sem več dni od doma. Tukaj pa šparam.Toliko za zdaj.

En del sem že obrazložil palčkovemu očetu, tako da ne bom ponavljal. Zalogovnik sem dal delat po naročilu ker sem tako želel, oziroma za peč 30. kilokalorij je ta po nekih izračunih najbolj sorazmerno ustrezen. V trgovini bi dobil morda 900 litrski a ta je premajhen. Nekateri kupijo dva. Problem je večje od 900 litrov v kurilnico spravit če imaš standardna vrata. Zalogovnik sem plačal 650 eu brez izolacije, katera je predvsem pomembna. Izoliran zalogovnik bi me stal enkrat več. Sem si ga sam izoliral z tervolom in ga še lepo z neko alu folijo ovil. To me je stalo 60 eu. Sledi še elektronika, črpalke, električni mešalni ventili dober termostat. Pri teh zadevah nisem šparal ker v nekaterih primerih raje dam več in imam boljšo stvar. Koliko sem dal za zadnje navedeno se ne spomnem, a vem da se kar nabere en lep kup denarja.Bojler imam obični od gorenja na zidu, kombinacija centalna ali poleti elektrika. Bojler sem namensko naredil tako, ker bi lahko kupil peč z vgrajenim bojlerjem a sem želel imeti ločeno, zaradi morebitne okvare bojlerja v peči. Hkrati sem še na kurilno olje naredil, katero uporabljam kadar sem več dni od doma. Tukaj pa šparam.Toliko za zdaj.[/quote]

Upam da nimaš to v novogradnji, ker po prebranem mora bit tale tvoja kurilnica cela zmešnjava brez računice…

jaz sem pa prepričana, da je vilid majster in da mu je bilo to delo v eno samo veselje in da se mu zdaj tok fajn zdi, da sistem deluje, da je moral to povedati celemu univerzumu!

vem, ker mam jaz sama enga tazga majstra doma!

Lej, noben majster si ne bi doma tako spackal ogrevanje….on je lahko edino sam oblekel zalogovnik z izolacijo…

Že 30 kw peč za 110m2 je skoraj 1x premočna…js mam 160 m2, pa sem vzel najbolj švoh buderusko 25kw, pa še to je menda prehuda…

ej ej drrr…

podobno kot vilid je moj napeljal…poleg tega moj majster doma trenutno napeljuje še napeljavo za sončne kolektorje…ki jih bo tud sam montiral!

Če je tvoj dec tak majstr, si pa ti sigurno še večji majstr za komandirat…

nimam kaj komandirat, ker to ni moja stroka!
sem pa zalogovnik sama pošpricala v moji barvi…

Sej sem vedel da moraš imet prste vmes…ajajaj…

Če je tvoj dec tak majstr, si pa ti sigurno še večji majstr za komandirat…[/quote]

DRRR,
če še ne veš “komanda” je pol dela:)))
In nobene packarije nimamo doma, ti povem, ker sem jaz “čistilka” pri tej bajti:))) Kurilnico smo namreč na novo prizidali. Vse kar se tiče pa “postavitve” kurilnice pa smo zaupali pravemu mojstru, ki ima take reči v malem prstu! Izvedba je bila torej strokovna; ideje pa od mojega mojstra Vilid-ja:)))

Me že vemo kdaj je pravi čas za komandirat, a ne:)))
Nikoli brez potrebe! :))))

Če je tvoj dec tak majstr, si pa ti sigurno še večji majstr za komandirat…[/quote]

DRRR,
In nobene packarije nimamo doma, ti povem, ker sem jaz “čistilka” pri tej bajti:))) Kurilnico smo namreč na novo prizidali. Vse kar se tiče pa “postavitve” kurilnice pa smo zaupali pravemu mojstru, ki ima take reči v malem prstu! Izvedba je bila torej strokovna; ideje pa od mojega mojstra Vilid-ja:)))[/quote]

Sej sm vedu da on ni noben majstr…ti si majstr!!!

DRRR,
In nobene packarije nimamo doma, ti povem, ker sem jaz “čistilka” pri tej bajti:))) Kurilnico smo namreč na novo prizidali. Vse kar se tiče pa “postavitve” kurilnice pa smo zaupali pravemu mojstru, ki ima take reči v malem prstu! Izvedba je bila torej strokovna; ideje pa od mojega mojstra Vilid-ja:)))[/quote]

Sej sm vedu da on ni noben majstr…ti si majstr!!![/quote]
:))) ja seveda, jaz sem vedno glavna v hiši, ko sem sama doma:))) Zadnjo besedo pa ima vedno moj Vilid, ko reče, da imam prav:)))
Malo sem se pohecala za konec dneva.
p.s.
VILID je vseeno pravi majter veš. Česa se loti mu rata, ker je fuuuuuuuuul potrpežljiv. Nočka!

En del sem že obrazložil palčkovemu očetu, tako da ne bom ponavljal. Zalogovnik sem dal delat po naročilu ker sem tako želel, oziroma za peč 30. kilokalorij je ta po nekih izračunih najbolj sorazmerno ustrezen. V trgovini bi dobil morda 900 litrski a ta je premajhen. Nekateri kupijo dva. Problem je večje od 900 litrov v kurilnico spravit če imaš standardna vrata. Zalogovnik sem plačal 650 eu brez izolacije, katera je predvsem pomembna. Izoliran zalogovnik bi me stal enkrat več. Sem si ga sam izoliral z tervolom in ga še lepo z neko alu folijo ovil. To me je stalo 60 eu. Sledi še elektronika, črpalke, električni mešalni ventili dober termostat. Pri teh zadevah nisem šparal ker v nekaterih primerih raje dam več in imam boljšo stvar. Koliko sem dal za zadnje navedeno se ne spomnem, a vem da se kar nabere en lep kup denarja.Bojler imam obični od gorenja na zidu, kombinacija centalna ali poleti elektrika. Bojler sem namensko naredil tako, ker bi lahko kupil peč z vgrajenim bojlerjem a sem želel imeti ločeno, zaradi morebitne okvare bojlerja v peči. Hkrati sem še na kurilno olje naredil, katero uporabljam kadar sem več dni od doma. Tukaj pa šparam.Toliko za zdaj.[/quote]

Upam da nimaš to v novogradnji, ker po prebranem mora bit tale tvoja kurilnica cela zmešnjava brez računice…[/quote]Kurilnica je res nabita z vsem mogočim, a je vse lepo postvljeno in urejeno. Moral sem celo v centimetre računat, da mi je šlo vse po meri.Pa še rezervar za nafto sem pozabil omenit in rastezna posoda 150. litrska, ter drva so še notri. Kurilnica je popolnoma izkoriščena in je vse v dosegu roke, kot temu rečemo.

Ko sem dela zaklučil, je prišel mojster in mi cevi zmontiral skupaj, ter ostalo elektroniko, pumpe in druge stvari. Sem res zadovoljen in vesel za ta projekt, ker je to bil velik preobrat, hkrati pa mi je uspel željeni cilj,ko pridem domov čez 10. ali 15. ur imam še vedno 20 ali 21 stopinj v bajti.Trenutno ko je zima tako mila, dnevno porabim 2.do 3. ajmarje drvi, tiste od jupol barve .Na drvah tudi veliko prišparam, pa čeprav jih imam zastojn.

Lej, noben majster si ne bi doma tako spackal ogrevanje….on je lahko edino sam oblekel zalogovnik z izolacijo…

Že 30 kw peč za 110m2 je skoraj 1x premočna…js mam 160 m2, pa sem vzel najbolj švoh buderusko 25kw, pa še to je menda prehuda…[/quote]Strinjam se s tabo, da je peč premočna. Želel sem peč okoli 20. 22. kw pa sem po pomoti dobi 30. kw, s tem da nisem niti vedel. Imam še pa več kvadrature, a omenil sem 110m2 katere ogrevam.Radiatorji in talno gretje. Tudi zalogovnik sem naročil1200. litrski, pa sem dobil1400. litrski. Tisti, ki mi ga je delal, se je pri izračunu kubature pomotil in je zato prišel večji. Ko sem vse postavil na svoje mesto, je prišel kolega in mi cevi in ostalo tehniko namontiral. Jasno da nisem sam vse naredil. Se spomneš gospodinje, ko reče, danes sem pa tri pralne stroje cunj oprala. Tako nekako zveni tudi moja zgodba. to še ni vse. Potreboval sem celo avtodvigalo, da mi je vse stvari, na zelo zahtevnem terenu v kurilnico spravil. Šele nato sem ploščo naredi. Nekaterih stvari skozi vrata, ne bi mogel notri spravit. Želim povedat, da sem se fejst namatral, ker tukaj ni omenjen izkop v hrib okrog 25.kubikov samega laporja. Vse na roko ker kopač ni mogel priti zraven.

New Report

Close