Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Žalostna in razočarana

Žalostna in razočarana

Takole, s fantom sva odločena, da se ne bova ženila, vsaj v bližnji prihodnosti ne. Zjutraj je njegova mami nespremenjenega mnenja, ampak ji ne bova ugodila. Del sorodstva, ki ne bi bil povabljen ni izkjučno zaradi tega, ker je vsak poskus stika z njimi neuspel, za rojstne dneve, praznike, rojstvo…tudi odgovorili niso in zakaj bi jih vabila? Tud pol mojega sorodstva zaradi enakih razlogov ne. Le najbližje. Če se bova, se bova sama, brata za priči. Kdaj, ne veva in ne poveva nikomur. Od nikogar nič nočeva in ne zahtevava. S fantovimi starši se odlično razumemo in bo tako tudi ostalo, tole bo šlo v pozabo. Denar, ki je namenjen poroki, pa bo šel za lep dopust s hčerko. On si od nekdaj želi na križarjenje, mogoče bo pa to prava izbira za nas. Hvala za vse spodbude, kot tudi kritike. Lep pozdrav!

A pa ti razumeš, da to ni tvoja (oz. taščina) poroka, ampak da se poročita dva druga? Zakaj za vraga bi ti na sinovi poroki rada imela svoje prijatelje???? Halo, pa naredi eno fešto, pa jih povabi tja. Če misliš, da je poroka edin način kako se zahvalit za preteklo pomoč, potem pa tebi res ni pomoči. Katastrofa kakšno razmišljanje![/quote]

jaz pa mislim, da tole razmišljanje sploh ni tako napačno, je na zelo neposredno zapisano. poroka je vendarle en velik korak – vsaj bilo bi naj tako. in zakaj se takrat ne bi z mladoporčencema poveselili vsi, ki so imeli pozitivno vlogo v njunih življenjih. v končni fazi prinesejo tudi darila in se tako “oddolžijo” za finančno breme, mar ne.
vsak po svoje … ni pa nobeno razmišljanje napačno.

Totalno zblojeno… Tvoj sin se bo ocitno porocil z eno, ki se je privlekla k bajti. Ze ta stavek je dovolj zgovoren, da si niti ti ne zasluzis biti na poroki, kaj sele, da bi vabila koga nanjo. Ej bejba, ti si svojo poroko ze imela. Ce hoces vabit zlahto na razne proslave so ti na voljo abrahami, zlate poroke in pogrebi, sinovo poroko pa raje pri miru pusti.

Gravz od zenske…

Midva sva se porocila tako, kot sva se sama hotela. Povabila sva samo tiste, ki sva jih sama hotela. Nobene zlahte, ki jo vidim enkrat na deset let…

Pa sprijazni se s tem, da je tvoj sine pac tipicni moski, ki mu za sirso zlahto dol visi. Ne poznam glih dosti dedcev, ki bi uzivali v tem, da se svaljkajo na obiskih od ene do druge zlahte…

Ps koliko mozevih bratrancev pa ti poznas in s katerimi se druzite?

A pa ti razumeš, da to ni tvoja (oz. taščina) poroka, ampak da se poročita dva druga? Zakaj za vraga bi ti na sinovi poroki rada imela svoje prijatelje???? Halo, pa naredi eno fešto, pa jih povabi tja. Če misliš, da je poroka edin način kako se zahvalit za preteklo pomoč, potem pa tebi res ni pomoči. Katastrofa kakšno razmišljanje![/quote]

jaz pa mislim, da tole razmišljanje sploh ni tako napačno, je na zelo neposredno zapisano. poroka je vendarle en velik korak – vsaj bilo bi naj tako. in zakaj se takrat ne bi z mladoporčencema poveselili vsi, ki so imeli pozitivno vlogo v njunih življenjih. v končni fazi prinesejo tudi darila in se tako “oddolžijo” za finančno breme, mar ne.
vsak po svoje … ni pa nobeno razmišljanje napačno.[/quote]

Mogoce se eni ne zavedate, kak financni zalogaj je velika poroka.. In da darila niti pod razno ne pokrijejo vseh stroskov… Poleg tega, smisel poroke ni v tem, da celo zlahto opljackas…
Tudi to je eden od razlogov, da nisem hotela vabit koga drugaga razen starsev in bratov. Ker se je pred enim letom porocila sestra na veliko in se je cela zlahta znebila kesa in enostavno nisem hotela se enkrat vsem delat stroske…
Sicer pa, moja najljubsa teta je bila vesela zame, cetudi ni bila povabljena…

Ah, kakšno naivno in otročje razmišljanje je, da je poroka zaradi vaju. Če bi bila zaradi vaju, bi pobasala dve priči in šla na magistrat. Poroka je praznik v družini in ni samo vajin dan.
Osebno pa – ko dobim vabilo na poroko, dobim pike! Sovražim to, resnično sovražim. Pa olupijo te, da je joj. In verjemi, tako reagira večina ljudi, ko izvedo, da so povabljeni. Nazadnje sem bila na poroki para, ki ga še poznam ne, so moževa žlahta in se ne prej ne nikoli potem nismo več videli.
Tako da se odločita – hočeta imeti ta dan, da razveselita goste (v tem je bistvo, pa če priznaš ali ne) ali sebe? Jaz bi na tvojem mestu vzela denar in se šla poročit potihoma v tujino.

vsak po svoje … ni pa nobeno razmišljanje napačno.[/quote]

Mogoce se eni ne zavedate, kak financni zalogaj je velika poroka.. In da darila niti pod razno ne pokrijejo vseh stroskov… Poleg tega, smisel poroke ni v tem, da celo zlahto opljackas…
Tudi to je eden od razlogov, da nisem hotela vabit koga drugaga razen starsev in bratov. Ker se je pred enim letom porocila sestra na veliko in se je cela zlahta znebila kesa in enostavno nisem hotela se enkrat vsem delat stroske…
Sicer pa, moja najljubsa teta je bila vesela zame, cetudi ni bila povabljena…[/quote]

to je druga stvar,če narediš poroko z najožjimi.To se sploh ne primerja s tem zgoraj omenjenim.Zato je najboljše narediti poroko z starši,pričami in se ne zameriš. Če se pa že vabi tudi druge pa pride do takih situacij,žal

Punca, zresni se. Živi tako kot zdaj in ne kompliciraj. Vajin dogovor, gostilna na vrat na nos… vzemi si čas. Vabljenje sorodstva in delanje selekcije pelje samo v kreg. Povabit moraš vse ali nobenega. Eni delajo ohcet za žlahto, kosilo za starše in priče, žur za kolege… Pa še komu ni kaj všeč.

Če se imata rada, naj vaju nikar take reči ne iztirijo. Poročita se med tednov na upravni enoti, povabita priče, starše in mir. Če starši ne pridejo, pa tudi prav. Za vso mega žlahto pa naredite spomladi piknik, pa naj tašča peče, kuha itd.

če je to vajina poroka-se poročite sami s pričami ,draga gospa.

ti prijatelji so stalno prisotni a kaj,ko ta mlada pride,parkira in mimo nas odide gor.Seveda jih ne bo nikoli poznala.Važno,da je njena žlahta na kupu.Vi mladi itak nimate pojma o spoštovanju nekoga.Gledate svojo in ženino rit. Vse se plača in v življenju vrača,verjemi.

nisem brala vseh postov ampak samo to ti sporočam ,če se imata s tvojim fantom res rada ne rabita več niti prič ,lahko se poročita čisto sama ,ne rabita nobenemu povedat da se bosta ,ko vaju piči skočita na magistrat lahko celo med tednom in vse uredita brez vednosti kogarkoli ,beri nobenega, potem pa samo slavnostno tašči oznaniš ,verjemi zadovoljstvo z obrestmi boš dobila nazaj ,aja pa da ne bo pomote sem tudi tašča ampak da bi se šla pa tko vtikat v sinovo življenje, nikoli, pol pa če sta do konca koruznika ,še vedno pravim ,kakor si postelješ tako spiš,ker tudi sama ne maram vtikanja v moje življenje

Price so se vedno potrebne.

Zoji pa sam tole:

Glede na to, kako mislis dirigirat ta mladim, kako poroko lahko imajo, ali samo s pricami, ali pa tako, da bos ti vabila, se ne bi cudila, ce bodo sli drugi na poroko, ti bos pa doma cicala in ce svojih vnukov ne bos kaj dosti videla…

BIONKA, ti si ena čudovita tašča, a pozabila si povedati, da si tašča zetu in ne snahi, to pa je velika razlika.
Pri vas je tako, da dokler je gospodar zet, bo tako kot rečeta tvoja hči in ti.

ti prijatelji so stalno prisotni a kaj,ko ta mlada pride,parkira in mimo nas odide gor.Seveda jih ne bo nikoli poznala.Važno,da je njena žlahta na kupu.Vi mladi itak nimate pojma o spoštovanju nekoga.Gledate svojo in ženino rit. Vse se plača in v življenju vrača,verjemi.[/quote]

Glede na to, kar pravite o vaši snahi (da ne pozna vaših prijateljev (a vi poznate njene???) in sorodnikov), vaš sin pa je itak papak (hmmm le kdo ga je vzgojil? Pa niste prepričani, da nimate doma še kakšnega drugega papka v obliki moža ali pa še enega sina???), bi jaz na vašem mestu že danes začela pripravljat seznam vseh vaših prijateljev in sorodnikov, ki jih želite imeti na pogrebu, ker se lahko zgodi, da vam bo snaha organizirala pogreb v najožjem družinskem krogu in da jo boste zarad tega hodili strašit še po smrti…adijo svet…da meni tašča take zganja pa ne grem tja za živo glavo…njen sin pa kakor želi…

Pogovori se v miru s partnerjem, kaj si vidva želita. Če je vajina želja skromna poroka, naj tako tudi bo.
S taščo nimaš kaj razpravljat, saj se ona ne moži, vabljena bo, če bo prišla bo in če ne ne. Saj, če sta se njen sin in ti tako odločila, potem je to to, in naj to spoštuje, pa zamera gor ali dol. Saj ne vemo kaj še bo v življenju, a vaju po potem tudi izsiljevala na podoben a drugačen način.
Vidva pa ostanita enotnega mnenja, pa vama bo v življenju lepo.

ti prijatelji so stalno prisotni a kaj,ko ta mlada pride,parkira in mimo nas odide gor.Seveda jih ne bo nikoli poznala.Važno,da je njena žlahta na kupu.Vi mladi itak nimate pojma o spoštovanju nekoga.Gledate svojo in ženino rit. Vse se plača in v življenju vrača,verjemi.[/quote]

Glede na to, kar pravite o vaši snahi (da ne pozna vaših prijateljev (a vi poznate njene???) in sorodnikov), vaš sin pa je itak papak (hmmm le kdo ga je vzgojil? Pa niste prepričani, da nimate doma še kakšnega drugega papka v obliki moža ali pa še enega sina???), bi jaz na vašem mestu že danes začela pripravljat seznam vseh vaših prijateljev in sorodnikov, ki jih želite imeti na pogrebu, ker se lahko zgodi, da vam bo snaha organizirala pogreb v najožjem družinskem krogu in da jo boste zarad tega hodili strašit še po smrti…adijo svet…da meni tašča take zganja pa ne grem tja za živo glavo…njen sin pa kakor želi…[/quote]

saj me ne čudi,da ne hodiš k tašči.Ej,ženska ,da poročim edinega sina,ki ga imam in ne smem povabiti svojih 30 letnih prijateljev?? Saj ne peljem celo kolono ljudi s sabo tja??pa jebite se sami in poročite se ,kakor vam je volja.

Sama dobim kar “pike”, ko začnem razmišljat o poroki in to ravno zaradi sorodstva.
Njegova stran:
– ena teta, ki jo ne maram, ker jim je pred leti spravila hišo na hipoteko, ne morem si mislit koliko živcev je “tukaj šlo”, da so hišo obdržali (in vendar sta tu bratranec in sestrična, ki nista nič kriva)
– ena teta, kjer je ona OK, samo njen mož mi je ful antipatičen, ker se iz vsakega naredi norca. Samo njegovo je nekaj vredno. (+ bratranec in sestrična) Se bojim, da bi mi on naredil kakšno “štalo” na poroki.
– stric, kjer sva bila tudi midva na poroki…načeloma nimam nič proti njemu
– teta…nimam nič proti nje, ampak vidimo se 1x na leto

– sestra/njena otroka…ona bi bila povabljena v vsakem primeru, čeprav jo včasih ne razumem.

Moja žlahta
– ena teta, ki jo vidim 1x na leto (stara čez 80 let), in njena dva sina, katera “komaj” poznam…razmišljam, da niso povabljeni
– ena teta, (tudi stara čez 80 let) je v domu za ostarele, kolikor jo poznam se je takšnim stvarem vedno izognila, vendar sem z njo imela največ stikov
– 2 tete obe že vdove, imamo stike, imam jih rada, pa vendar ne vem če bi katera prišla

– moj brat in sestre…..vsi so OK.

Ostanejo še:
– eni sosedi
– 3 pari, ki so naši prijatelji

In sedaj naredil seznam povabljenih….misija nemogoče.

Vem kako je ko bi rad naredil, da bi bili povabljeni samo tisti, katere imaš rad, obenem pa ne bi rad naredil kakšne zamere.

Tale tvoj zadnji stavek pove vse o tebi, kakšna hudobna ženska si.
Upam, da je tvoj “koruznik” spregledal in ti ne bo vrnil prstana. Ga ne zaslužiš.

Tale tvoj zadnji stavek pove vse o tebi, kakšna hudobna ženska si.
Upam, da je tvoj “koruznik” spregledal in ti ne bo vrnil prstana. Ga ne zaslužiš.[/quote]

Na forumu se pojavlja osebek, ki si sposoja nicke in takole rad ponagaja. Večinoma dovolj eksplicitno in v enakem stilu, da se kar hitro ve, da je spet na pohodu 🙂

a niso čudne tele tamlade. Ko se vselijo k tašči jih nič ne moti barva fasade in naklon strehe. Potem pa bog ne daj, da ne bi bilo vsega po njenih kapricah.
sploh pa ne vem, zakaj se sedaj poročata z nekim pompom. Saj imata že otroka in sta zakonsko izenačena z ostalimi poročenimi pari. prav nič ne rabita papirja, za simbolizem pa je že prepozno. po poroki ne bo imel nič daljšega. samo žlahto bosta v slabo voljo spravila.

Glede na to, kar pravite o vaši snahi (da ne pozna vaših prijateljev (a vi poznate njene???) in sorodnikov), vaš sin pa je itak papak (hmmm le kdo ga je vzgojil? Pa niste prepričani, da nimate doma še kakšnega drugega papka v obliki moža ali pa še enega sina???), bi jaz na vašem mestu že danes začela pripravljat seznam vseh vaših prijateljev in sorodnikov, ki jih želite imeti na pogrebu, ker se lahko zgodi, da vam bo snaha organizirala pogreb v najožjem družinskem krogu in da jo boste zarad tega hodili strašit še po smrti…adijo svet…da meni tašča take zganja pa ne grem tja za živo glavo…njen sin pa kakor želi…[/quote]

saj me ne čudi,da ne hodiš k tašči.Ej,ženska ,da poročim edinega sina,ki ga imam in ne smem povabiti svojih 30 letnih prijateljev?? Saj ne peljem celo kolono ljudi s sabo tja??pa jebite se sami in poročite se ,kakor vam je volja.[/quote]

Kolikor vem, ga bo poročila njejgova izbranka in ne vi…razen, če imate v vaši familiji drgačne navade in je že od pamtiveka tako, da je sin mož materi (vaš mož vaši tašči???), sedaj pa, ko bi končno tudi vi prišli na svoj račun, pa tamlada hoče vašega sina zase in boste vi izviseli….v smislu tamlada bo imela sina, tašča vašega moža…v tem primeru bi se men tud sfecljalo…

saj me ne čudi,da ne hodiš k tašči.Ej,ženska ,da poročim edinega sina,ki ga imam in ne smem povabiti svojih 30 letnih prijateljev?? Saj ne peljem celo kolono ljudi s sabo tja??pa jebite se sami in poročite se ,kakor vam je volja.[/quote]

Kolikor vem, ga bo poročila njejgova izbranka in ne vi…razen, če imate v vaši familiji drgačne navade in je že od pamtiveka tako, da je sin mož materi (vaš mož vaši tašči???), sedaj pa, ko bi končno tudi vi prišli na svoj račun, pa tamlada hoče vašega sina zase in boste vi izviseli….v smislu tamlada bo imela sina, tašča vašega moža…v tem primeru bi se men tud sfecljalo…[/quote]

zlobna snaha-se pa res vidi,da si zlobna.Točno vemo kaj je Zoja hotela povedat.Vsak po svoje

Kdor plača, dela seznam povabljencev. Za moj denar se ne bo prav nihče preseraval, koga naj povabim. Sva imela veliko poroko, 90 povabljenih, večina prijateljev in samo tisto sorodstvo, ki sva ga sama želela takrat tam videti. In tudi na misel ni nikomur prišlo, da bi se vtikal v najino odločitev.

Mene je bolj strah kako bodo ziveli nasi otroci zaradi taksnih zagovedanih in zatucanih ljudi kot si Ti! Kaj tebe briga kako zivijo drugi, ce te le ti pustijo pri miru? Razlagaj otroku kar hoces, daj mu za vzor sebe, ce ti je to tako pomembno, druge pa pri miru pusti. Pa ne skrbet, mi koruzniki ne bomo niti malo pokvarili tvojega pamza, ker nam dol visi zanj in zate! Ker se brigamo zase in se ne vtikujemo v druge in kako drugi zivijo. Isto svetujem tudi tebi, pa bos veliko lazje zivela. Dokler se primitivci brez svojega zivljenja ne vtikajo v nas stil zivljenja se namrec mi koruzniki tudi cisto miroljubno obnasamo. Ko pa zacnete tercialke kot si ti pametovati in sikati pa znate tudi fasat kaksno konkretno preko faflje, da boste videle kje vam je mesto! Aja pa btw ne vem v kateri vukojebini zatucani ti zivis ampak mene se nihce ni cudno gledal ker nisma porocena. Nihce od sorodnikov (pa so vsi verni in poroceni in oh in sploh…pa zacuda bolj napredni od tebe), nihce od prijateljev (tudi ne bi imela tak zaostal folk za prijatelje), nihce od sosedov in nihce nasploh. Ker nekateri pac nismo obticali v 15.stoletju kot ste se nekateri (po tvojem pisanju sodec). In ti mislis, da je zakonska zveza oz.poroka neko potrdilo, da bos srecna s partnerjem ali kaj?? In, da bos imela boljsi zakon kot jaz naprimer?? Ja, tu se pa se posebej vidi tvoja tipicna slovenceljska zaplankanost in debilna miselnost, kjer nisi sposobna videt 1 centimeter iznad svojega plota. Se mi prav smilis kako glupa si…. Da lahko nekdo v tem stoletju sploh tako razmislja…. Slabse kot vsako primitivno ljudstvo![/quote]

Preberi za sabo, dvakrat ali desetkrat, če je treba, potem pa razmisli, kaj tale sestavek pove o tebi.

Za zalostno pa: poroka je tvoj dan, tašča se nima kaj vtikat kaj bi moralo biti in kako naj bo. Lahko jo vljudno poslušaš, na tvojem fantu pa je, da ji pove, da sta vidva že premislila in da je na poroki dobrodošla.

menka2
ja sem tašča ,snahi da ne bo pomote ,ker ima mojega sina ampak sta me moja tastara naučila da se ne vtikam niti najmanj samo če me kej rabijo ,ker moja se še zdej vtikata v vse kar se da ,pa vorng se pazanimejte preden kej napišete ,sedaj se lahko poročiš brez prič -preverjeno

Če je kdo govoril o pričah, to še ne pomeni, da ne ve, da se da poročiti brez prič… Morda pa bi ob sklenitvi zveze mladi par vendarle želel imeti ob sebi tudi prijatelja ali dva. Pismo, se eni tudi vtaknete v vsak prašni delček.

Od kdaj se da poročiti brez prič? Pred dvema letoma, ko sva bila midva na tem, da bi se poročila brez vednosti kogarkoli, sta bili priči edini pogoj.

New Report

Close