Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žaluzije ali rolete

Žaluzije ali rolete

V kuhinji in dnevni sobi bomo menjali okna, zdaj pa sem v dilemi, ker ne vem ali naj damo rolete ali žaluzije. Na starih oknih imamo rolete, zdaj pa razmišljam da bi dali le žaluzije (tudi zaradi zunanjega izgleda), samo skrbi me, da mi bo potem žal. Kaj mislite, kakšne izkušnje imate, ali pogrešate rolete?

Ne, niti malo jih ne pogrešam. Sem jih odstranila in imam samo žaluzije.

Rolete. Imam žaluzije v otroški sobi in vsakokrat bentim, ko jih je treba čistiti. Rolete bolj zatemnijo, poleti imamo čez dan spuščene in tako malo zadržijo vročino (so bele barve).

Mi imamo samo žaluzije, pa bi imela rajši rolete, ker bolj zatemnijo, pa poleti ko sonce nabija tud vse skoz pride…

rolete
– zaradi izolacije
– zaradi taprave teme

jaz imam oboje.

LP

Jaz imam rolete in želuzije. So prednosti obojega. Bi pa bilo idealno če bi imela oboje na oknih in seveda brez zaves!

Se strinjam. Pri nas smo imeli najprej žaluzije in je poleti sonce tako grozno pribijalo skozi okna, da smo kar gagali 🙁 No, pri roletah je super – fajn zatemnim in ko pridem domov, je notri prav prijetno.

Pa še ena funkcija rolet mi je zelo pri srcu: ker živimo v mestu, kjer je ulična razsvetljava zelo dobro urejena, je bil ob žaluzijah tudi ponoči dan, z roletami pa res naredimo noč.

Če bi imela lastno hišo in ne bi rabila zastirat okna zaradi radovednih pogledov iz bloka nasproti, ne bi imela ne zaves, ne žaluzij, res izključno rolete.

Mi smo žaluzije podedovali. Preden smo se vselili, sem se jih namenila očistiti. Res je, da prej dolgo niso bile očiščene, pa vseeno, za vsako sem porabila tri ure, rezultat pa ne povsem zadovoljiv. Tudi ponovno čiščenje ni bilo nič prijetnejše, predvsem je strašno zamudno. Potem smo ugotovili, da pravzaprav ne zadoščajo za zatemnitev, predvsem pa ne za zaščito pred poletnim soncem. V pol leta smo se odločili odstraniti žaluzije in namestiti rolete. Če bi menjala okna, bi izbrala kombinacijo rolete + komarnik.

mami

mi tudi delamo novo hišo. pa me zanima kaj pa zunanje žaluzije-krpanke?
ima katera izkušnje z njimi? baje lahko popolnoma zatemniš, lahko pa imaš samo delno. to namreč pri roletah pogrešam.

mi smo imeli screen rolo, torej rolo znotraj, na zunanjo stran je imel srebrno prevleko; pred je bila dnevna poleti ful vroča, po namestitvi teh pa je bilo ok.

Jaz pa razmišljam o lesenen roloju:

mi imamo žaluzije, zunanje, montirane lansko leto in jih ne menjam za nič drugega.

čiščenje ni prav nič zakomplicirano (sem jih čistila, ker se je zunaj precej delalo in hudo prašilo), potegneš in je, mislim da bo čisto dovolj enkrat na leto.

so široke, tako da ni veliko lamel. ob vetru ne ropotajo, pa smo na zelo vetrovnem področju.

všeč mi je, ker ne naredijo popolne teme in ker jih imaš lahko tako, da tudi vidiš ven. poleti imamo na sončnih oknik po ves dan spuščene in spreminjamo samo naklon lamel.

hiša je sicer nova in dobro izolirana, tako da to verjetno ni ravno primerljiv podatek, vendar pa vseeno največ toplote prehaja skozi okno in v lanskem poletju se nam je od zjutraj pa do večera segrela za max 2 stopinji – seveda ob spuščenih žaluzijah.

pazit moraš verjetno samo na barvo, da je odbojna in da čim manj vpija sončne žarke.

New Report

Close