Najdi forum

Zamakniti

Pripravljam se na velik dogodek v mojem življenju, žal pa se bo po vsej verjetnosti prekrival s prvim dnem menstruacije, ki mi običajno povzroča veliko težav, slabost, bolečine in še kaj. Rada bi zamaknila zadevo za kak dan, morda dva do tri, pred časom sem že brala nekaj takega – menda da podobno deluje rdeče vino? -, vendar takrat na to nisem bila pozorna in si nisem stvari podrobneje pogledala. Imate kakšne izkušnje z zamikanjem neprijetne stvari, ste s čim uspele? Hvala za pomoč.

me sme zanimato velik dogodek? 😉 hecam se 🙂

me sme zanimato velik dogodek? 😉 hecam se 🙂

Pojdi k svojemu ginekologu. Ta ti bo sigurno znal pomagati in svetovati.
Iz lastnih izkušenj ti svetujem – ne lomi ga s kakšnimi “domačimi pomagali”.

naj ti pove ginekolog!

Kontracepcijske tabletke! Ce jih ze jemljes povej, mislim, da ti bodo vse znale pomagati, ce pa ne,… pa ne vem.
Menda tudi soja podaljsuje ciklus?

Pokliči v ZD (kamorkoli) in vprašaj za nasvet sesto, ki dela v ginekološki ambulanti. Drugi nasvet pa je ta, pravijo (prebrala na forumu – mnenje strokovnjakov), da lahko ješ kontracepcijske tablete dve tablice eno za drugo, potem pa moraš prenehati. Vedi pa, da to ni prirporočljivo, nič pa ne škodi, če se tega poslužiš 1x na leto.
Preveri starejše forume pod KT, kontracepcija, tabletke, ….

zakaj pa naj ne bi bilo priporočljivo jemati dve škatlici brez premora? na forumu ginekologija ni videti, da bi bil zdravnik kaj proti temu…

Ha, to je tudi mene zanimalo, pa sem svojega ginekologa povprašala po tem (hotela sem se izogniti nemogočim glavobolom ob menstruaciji,..pa bi si tako ciklus podaljšala, in v bistvu preskočila eno menstruacijo).
Tako je rekel: da so tablete prirejene ciklusu menstruacije, da imajo prirejeno število moških in ženskih hormonov (tako, kot se dogaja v ženskem telesu normalno, brez uporabe KT) in da daljša uporaba le-teh brez pavze ni najbolj priporočljiva, ker se lahko zruši ravnovesje.
Je pa res, da včasih malo golfam, sploh če je treba zadevo za kak dan zamakniti..

New Report

Close