Zamašen nosek
Moja deklica (4. leta) ima zelo zamašen nosek (gnojni sekret) ter vnete očke. Včeraj sva bili pri zdravniku in dobili kaplice ter mažo za oči (te se vidno izboljšavajo) za nos pa nama je rekla samo fiziološka razstopina.
Same sva doma že delala inhalacije, op tri dni jemali operil, ampak ni nič bolje.
Skrbi me, da bo celotna stvar šla na ušesa in naprej.
Kaj mi je storiti?
Operil je za takrat, ko je nos čist. Najprej spravita čimveč svinjarije ven – Sterimar je krasna reč, saj lepo prši. Lahko pa nos čistiš z navadno fiziološko raztopino. Ampak – ne kapljico, dve, ampak ga moraš dejansko skoraj “zaliti”, da se vse skupaj odmoči, zmehča in da gre potem ven. Operil je za potem, da sluznica splahni in otrok recimo lažje spi. Pa res samo za kdaj – nikakor za redno uporabo. Na ušesa gre hitreje, če je packarija svaljka tam po nosu in maši vse skupaj.
Sama sem pri pediatru dobila kar ‘injekcijo’, v katero dam kakšen mililiter fiziološke ter nato brizgnem v vsako nosnico. Če je prehod čist, steče po grlu. To prakticiram od enega leta, vem da je zoprno, ampak pomaga. Menim, da je hčerka dovolj stara da bo sodelovala. Tudi Sterimar je v redu, ampak brizgneš lahko močneje! Poskusi razmehčano sluz potegnit z raspiratorjem, iz lastnih izkušenj najbrž veš, kako težko je tako močno pihniti, da odpihneš sluz, ki je globoko, skoraj v sinusih…
pogosto spirajta z fiziološko ali pa z aqua maris ali z sterimar. operil lahko uporabljata sočasno, vendar po navodilih. dobijo se še ene kapljice, za katere pa se mi zdi da rabiš Rp čeprav so za plačat, Žigerjeve kapljice ( v sestavi je efidrin). lahko poskusiš dati še sinupret kapljice, mi jih včasih uporabljamo, samo ker jih kombiniram z fiziološko, ne vem kaj pomaga, najbrž kombinacija vsega skupaj. z fiziološko pa lahko izpiraš tudi večkrat dnevno. poskusi pa še z nosnim aspiratorjem, mogoče pomaga.
ja torej spiram dalje z aqua marisom večkrat dnevno…glede teh žigertovih kapljic pa mi je zdravnica rekla, da jih ne predpisuje rada, saj pogosto jemanje le-teh ni v redu…..zakaj, ker so antibiotične in kaj vem kaj še….
Torej bomo videli kako in kaj, samo ponoči nič ne spimo, ker kašlja, saj ima usta odprta in suh zrak…….upam na najbolje…