Zamašena lojnica
Torej, že nekaj časa (morda en mesec) imam pod pazduho zamašeno lojnico. Najprej je bilo ta bulica velika morda kot malo manjše zrno graha. Pred tremi dnevi se je zelo povečala (morda na velikost manjšega lešnika). Danes pa je občutno manjša, a me je začela boleti.
Kako naj si pomagam? Brez veze, da grem k zdravniku, saj bi dobila najbrž samo antibiotike. Ti pa najbrž glede na nosečnost – odpadejo. Kako naj si pomagam sama?
Pa še o deodorantih. Trenutno imam enega od Avona, kateri preprečuje potenje. Zdaj razmišljam malo v to smer, da je mogoče, da se je lojnica zaprla tudi zaradi uporabe tega deodoranta…
A se dobi kakšen deodorant, ki samega potenja ne preprečuje, preprečuje pa smrad po potenju? A mi lahko poveste za konkreten izdelek?
Hvala!
Zaradi zamašene lojnice je bil sin v petek operiran , in sicer jo je imel na prsih, pol se mu je pa predrla al ,,, uglavnm se mu je vse skupaj zagnojilo.Sedaj ima odprto rano( ne zašito) da se mu gnoj počasi puca, previja na dva dni.
Jaz mislim da vseeno pojdi pokazat, ker pol ko je enkrat predrt in zagnojeno je prepozno.
lp lumpa
Ja, sem sigurna da je lojnica. Ker sem imela podoben primer pred 2 letoma.
Takrat me je poslala na kirurgijo, kjer pa so se odločili, da nima smisla, da režejo, ker se mi ista stvar lahko ponovi potem kje drugje (npr. na obrazu).
Da bi bil kakšen rak se ne bojim, saj mi je že takrat zdravnica zagotovila, da rak ne boli, se ne premika, je trda bula…
Meni se je hitro odprla, izcedila in zacelila, ko sem si dajala obkladke od trpotca – opran in natolčen list trpotca daš gor (čez lahko daš gazo ipd.) in pričvrstiš z obližem ali, še bolje, obvežeš, da se ne premika, list pa je najbolje namazat s kakšno mastjo, npr. ognjičevo ali tudi navadno mast, če nimaš druge… Trpotec pa je znan po celitvenih lastnostih in po tem, da hitro potegne gnoj ven.
LP, Maja