Zamašeno uho pomoč
že nekaj časa sem se zbujala s comokanjem po ušesu in srbenjem in sem začela uporabljati tale sprej ki naj bi bil naraven – otosan sprej. Ima tako pršilko, da pošlje kar zadosten curek vode v uho. potem sem tudi uporabljala vaxol olje.
2 dni nazaj mi je med tuširanjem v uho prišel curek vode in uho se mi je popolnoma zamašilo in v njem čutim vodo, komaj še kaj slišim. ne vem ali je od tega otosan spreja ali od vode same, ampak zgleda, da je notri čep, ker karkoli našpricam še nekako gre ven (našpricala šem že še in še obeh sprejev, ampak ne pomaga), to brbotanje pa ostane notri zadaj se mi zdi.
kaj še lahko naredim?
zdravnica je na dopustu, nadomestna pravi, da to ni nujno in da naj počakam, urgenca pa niti ne vem ali je za to. skrbi me vnetje in pa moti me že do mere da sem kot da bi bila omotična na čase.
prosim za nasvet, hvala.
Težave in bolečine z ušesom so vedno prednostne in se ne čaka. Tako je meni povedala zdravnica.
Tudi zdravniki ne vidijo radi, da si sami zdravimo uho, ker lahko pripelje do komplikacij.
Če imajo dopuste je najbolje, da greste na urgenco in potožite še o bolečinah, če jih ni, pa kmalu bodo.
Noč si lahko olajšate s toplo krpo in si grejete predel, kjer boli ali je zamašeno.
Meni je to pomagalo. Celo noč spite na strani, kjer je uho zamašeno, da ponoči tekočina izteka iz ušesa.
Če imate doma si pripravite pred spanjem mešanico med, limonin sok in kajenski poper, ( je zelo močen)lahko tudi ingver, v primeru da nimate nič od tega črni poper.Zmešajte v gosto zmes in popijte, da vam odpre sinuse in predel, nos- ušeša.
Parafinsko olje ne more škodit. Kupiš ga v lekarni brez recepta. Otolaringologi ga predpisujejo za raztapljanje čepkov v ušesih. Ko jih nimaš več pa 1x na teden za čiščenje ušesa. Sicer tega ne razumem ampak upoštevam. Vsekakor pa se naroči na pregled pri otolaringologu. Jaz sem zanemarila morsko vodo v ušesu in sem si pridelala slušni aparat.
Meni se ne zdi prav v redu, da kaj na silo mrdaš uho lahko, da imaš tekočino za bobničem, problem z evstahijevo cevjo, da tekočina ne izteka, kakorkoli čim prej do ORLja na posvet, da vidiš pri čem si. V kolikor ni tako enostaven problem si lahko s forsiranjem poškoduješ bobnič. Drugače imaš veliko pristopov, kako si pomagati pri odvečni tekočini. Zapreš nosnici rahlo izpihuješ zrak, polniš balon z nosnico, ležiš tako kot so opisali, da ti izteka, celo feniraš z določene razdalje, vse to je spet tvegano, ne veš boš tekočino še globje potisnil/bo pomagalo itd. Vsekakor rabiš najprej ustrezno diagnozo.
Meni se ne zdi prav v redu, da kaj na silo mrdaš uho lahko, da imaš tekočino za bobničem, problem z evstahijevo cevjo, da tekočina ne izteka, kakorkoli čim prej do ORLja na posvet, da vidiš pri čem si. V kolikor ni tako enostaven problem si lahko s forsiranjem poškoduješ bobnič. Drugače imaš veliko pristopov, kako si pomagati pri odvečni tekočini. Zapreš nosnici rahlo izpihuješ zrak, polniš balon z nosnico, ležiš tako kot so opisali, da ti izteka, celo feniraš z določene razdalje, vse to je spet tvegano, ne veš boš tekočino še globje potisnil/bo pomagalo itd. Vsekakor rabiš najprej ustrezno diagnozo.
[/quote]
Se strinjam, nič na silo in hitro Orl mnenjem.