Zamenjajmo narod
Žogca, narobe je, kako govori o Janši. Tudi to, kako govoriš, je del dejstva in bistva kaj meniš o drugih. Po tem se razlikujemo od drugih, da zmano kritiko povedati tudi konstruktivno. ne pa vedno tako,d a boš na naslovnicah. Saj ni važno komu škodujemo,s amo da meni koristi.
To je zelo dober stavek in resničen.
primož
Žogca, narobe je, kako govori o Janši. Tudi to, kako govoriš, je del dejstva in bistva kaj meniš o drugih. Po tem se razlikujemo od drugih, da zmano kritiko povedati tudi konstruktivno. ne pa vedno tako,d a boš na naslovnicah. Saj ni važno komu škodujemo,s amo da meni koristi.
To je zelo dober stavek in resničen.
primož[/quote]
Jaz sicer nisem spremljala razprave, ker se mi je zdelo škoda časa in sem šla raje zvečer ven. Res se mi ni ljubilo poslušati njihovega jokanja in stokanja. Danes sem izvedela, da je Peče Janši predlagal, naj zamenja narod. In, kakor sam vidiš, sem jaz, ko sem odprla to temo en teden nazaj, Janši predlagala, naj zamenja narod. Skratka, to je bila najprej moja zamisel, potem Pečetova. Kaj veš, mogoče pa bere tale forum. 🙂
prav bi bilo,d a bi gledala, saj bi tako vedela kako je peče to izjavil. kot veš on nikoli ne reče samo stavka, zamanjaj narod, ampak je veliko bolj spreten z besedami kot novinarji. In te dve besedi opremi za 100 imi pridevniki, prislovi, anvednicami in ostalimi možnimi vložki. Govori se pa samo o dveh besedah.
Kot ugotavljamo, je zelo važno, kakšen je ton v katerem to povemo, to loči strpneža od nestrpneža, povesta pa oba isto.
In če bi gledala, bi videla, da so poslanci citirali Bloge in izjave ljudi v forumih, in to celo javno citirali.
kje jim je lastna sposobnost. V današnjem času medijev, samo internet odpreš, bereš naš forum, pa najdeš ideje za govor v parlamentu. kot novinarka, veš, da tako novinarji iščejo ideje in snovi za svoje prispevke.
primož
Jaz se s Pečetovimi nazori sicer ne strinjam. Tudi pod točko razno ne. Mu pa vedno priznam eno, je dober govorec. In prav bi bilo, da bi več poslancev delalo na svojih govorniških sposobnostih. Zakaja Pečeta vsi slišijo, mnoge pa preprosto preslišijo. Ker ne znajo govoriti. Res verjetno vsi niso rojeni s tem darom, bi gotovo bili boljši govorci, če bi si prizadevali, da to postanejo. Eni tako nemogoče grdo govorijo, da človek preprosto ugasne radio, ko spustijo njihove izjave. Ki so mogoče prav pametne, ampak …
Tako je dober govorec, govori pa tako kot ve, da se bo o njemu pisalo in njegovih izjavah, kajti več ko se piše o tebi, več propoznavnosti imaš, večja verjetnost je,da ostaneš v parlamentu do konca življenja in vlečeš lepo plačo. Govorec ja, vendar vedno samo za svojo korist. ideje pa tudi ti rpaviš so vse zgrešene. Torej potrebujemo dobre govorce in ne tiste, ki kaj pametnega delajo.
primož