zamenjava sluzbe – a kdo razmislja o tem?
Živjo,
tudi jaz bom menjala službo – po eni poslani prošnji sem vabljena na razgovor – narovoslovna smer.
Pri sedanjem delodajalcu sem zaposlena za polovični d.č. (na njegovo željo), realno delam precej več – vsa izobraževanja, seminarji izven d.č., veliko opravljenega dela doma, samoizobraževanja – da je bilo delo do roka narejeno.
Za to delovno mesto je zahtevano 1 leto del.izkušenj. In sedaj se mi poraja vprašanje.
Glede na delovni čas imam pol leta delovnih izkušenj, glede na realno delo precej več
Torej razlagati potencialnemu delodajalcu da imam pol.d.č. in realno sliko ali ne?
Lp
Ne, službo težko najdejo taki težaki kot si ti.
Za avtorico pa: kar pogumno. Jaz sem službo zamenjala prejšnji mesec, kljub “težkim časom” sem imela dve resni ponudbi, tako da vse se da. Če službo že imaš. je to vsekakor prednost. ker se ti nikamor ne mudi in tudi na razgovorih ne boš pod takim stresom.
Za “Tudi jaz enako”: jaz ne bi nič poudarjala, da sem zaposlena za polovični delovni čas, ker to o človeku ne pove kaj dosti. Ti si lahko v 4 urah bolj efektivna kot npr. tvoja sodelavka, ki v pisarni sedi 8 ur.
Pozdravljeni,
hvala za mnenja :).
Pač imam polovični d.č., uveljavljam pa starševsko varstvo, ker je otrok mlajši od treh let in mi teče polna pokojninska doba. Bila pa je delodajalčeva želja da delam polovični d.č. in ne moja.
Sedanji delodajalec niti ne ve da imam otroka. Službo sem takrat vzela zato ker sem vedela da je narava dela ki ga opravljam sedaj dobra odskočna deska za naprej. Sedaj pa si želim novih izzivov.
Bomo videli kako bo tekel razgovor se bom verjetno odločila glede na potek pogovora.
Lp