Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zamenjava sluzbe – a kdo razmislja o tem?

zamenjava sluzbe – a kdo razmislja o tem?

Kot ze napisano v naslovu, me zanima, ce kdo isce novo sluzbo v teh ne najbolj roznatih casih. Sama imam solidno sluzbo, a zaradi ogromne potrebe in zelje po zamenjavi dela, delovnega okolja bom sla v akcijo. Ste tudi vi na istem kot jaz??? Pisem iz tel, zato ni sumnikov.

Živjo,

tudi jaz bom menjala službo – po eni poslani prošnji sem vabljena na razgovor – narovoslovna smer.
Pri sedanjem delodajalcu sem zaposlena za polovični d.č. (na njegovo željo), realno delam precej več – vsa izobraževanja, seminarji izven d.č., veliko opravljenega dela doma, samoizobraževanja – da je bilo delo do roka narejeno.
Za to delovno mesto je zahtevano 1 leto del.izkušenj. In sedaj se mi poraja vprašanje.
Glede na delovni čas imam pol leta delovnih izkušenj, glede na realno delo precej več
Torej razlagati potencialnemu delodajalcu da imam pol.d.č. in realno sliko ali ne?

Lp

Težko jo boš našla:
– si tako nesamozavestna, da to sprašuješ nas
– opravičuješ se, da ni šumnikov. Šumniki bodo tako ali tako kmalu izumrli.
– delodajalca zanimajo njegove potrebe, ne tvoje

Vso srečo.

jaz bi povedala po pravici, kaj delam, kaj vse že znam, saj je vseeno koliko časa si zaposlena, tudi tega ti ni treba skrivat.
pa veliko uspeha pri iskanju.
jaz zaenkrat samo še razmišljam.

Razloži mu seveda realno sliko in povej vse svoje kvalitete in vse koristi, ki jih boš doprinesla k novemu podjetju.

Ne, službo težko najdejo taki težaki kot si ti.

Za avtorico pa: kar pogumno. Jaz sem službo zamenjala prejšnji mesec, kljub “težkim časom” sem imela dve resni ponudbi, tako da vse se da. Če službo že imaš. je to vsekakor prednost. ker se ti nikamor ne mudi in tudi na razgovorih ne boš pod takim stresom.

Za “Tudi jaz enako”: jaz ne bi nič poudarjala, da sem zaposlena za polovični delovni čas, ker to o človeku ne pove kaj dosti. Ti si lahko v 4 urah bolj efektivna kot npr. tvoja sodelavka, ki v pisarni sedi 8 ur.

Hvala, hvala :-)menjacica, cestitam za uspesno zamenjavo sluzbe, tudi sama sem pa optimisticna, da mi v doglednem casu to tudi uspe.

Tudi jaz ne bi razlagala, da sem bila zaposlena za pol.d.c.

Pozdravljeni,

hvala za mnenja :).
Pač imam polovični d.č., uveljavljam pa starševsko varstvo, ker je otrok mlajši od treh let in mi teče polna pokojninska doba. Bila pa je delodajalčeva želja da delam polovični d.č. in ne moja.
Sedanji delodajalec niti ne ve da imam otroka. Službo sem takrat vzela zato ker sem vedela da je narava dela ki ga opravljam sedaj dobra odskočna deska za naprej. Sedaj pa si želim novih izzivov.

Bomo videli kako bo tekel razgovor se bom verjetno odločila glede na potek pogovora.

Lp

Jaz sem skoraj menjal prejšnji mesec (sem bil že pred podpisom nove pogodbe), pa se je šef očitno zasekiral, kje bo dobil menjavo, in mi je dvignil plačo za 500EUR (neto!). Juhu, mi je po svoje kar odleglo, ker mi trenutna služba leži, samo plača je bila bolj švoh.

New Report

Close