Zamenjava stanovanja
Zanima me, kako se poplača hipotekarni kredit pri zamenjavi stanovanja – torej zamenjali bi naše manjše in novejše stanovanje, ki je obremenjeno še s hipotekarnim kreditom, z večjim, starejšim, ki je še potrebno obnove. Poplačali bi star kredit in vzeli novega, malo večjega. Zanima me kako se pri banki to sploh opravi, torej najbrž z novim kreditom, poplačamo starega, razliko od starega pa nam dajo v gotovini? Hvala za pomoč.
No, okvirno je tako, da morate poplačati star kredit in najeti novega, pri tem pa zagotoviti lasten delež pri financiranju.
Od tu naprej je pa veliko možnosti, zato je vaše vprašanje malce preveč splošno-kako točno bi zamenjali?
Mislite dobesedno zamenjali stanovanji-torej nekomu ki ima večje prodali vašega in kupili njegovega?
Ali prej prodali vaše manjše in potem kupovali večje? Bi ostali v njem do nakupa novega ali imate kakšno rezervno lokacijo (starši..) -kar je pomembno zaradi zagotovitve lastnega deleža in drugačne pogajalske pozicije ob nakupu.
Ali prej kupili večje in potem prodali manjše? Kdo bo nosil tveganje (ne)prodaje?) Kako bo z lastnim deležem financiranja v tem času ?
Ko boste to vse vedeli se odpravite v banko, kjer imate kredit po informacije-načelno so namreč nadaljni postopki podobni, se pa razlikujejo v podrobnostih
Gre prav za zamenjavo…z eno gospo bi si zamenjali stanovanja, njej bi mi doplačali še pribl. 10.000 eur, v zvezi z vselitvijo pa ne bi bilo težav, saj bi med časom obnove stanovanja živeli pri starših. gre se za to, da velikega finančnega vložka v denarju nimamo, zato me zanima, ali mi banka, po poplačilu starega,ostali denar novega kredita izplača v denarju ali kako?