Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine zamenjava upravnika

zamenjava upravnika

pozdravleni na forumu,
menamo upravnika nasega bloka ker je zdajšni preveč pozresen in pocasen. mamo par ponudb. zanima pa me ce ima gdo izkušne z firmo MAG DOM sp ker ponuja ugodne pogoje in je tud na razgovoru pustiu kar dober utis. bi prosla da kej poveste tisti, k z njem že delate al pa ste delal.
lp minka

minka44 pozdravljena,
Tudi mi hočemo zamenjati zdajšnjega upravnika. Največji ponudnik je zaenkrat SPL in pa Tabor. Malo sem poiskal po raznih forumih in na guglu za to firmo za katero ti sprašuješ. Na guglu je vrglo ven kar nekaj informacij ( odtipka sem mag dom) je pa malo tudi na medover.netu. Jest sem našel tole ti pa boš mogoče še kaj. Sem paže v letih in me boli glava če dolg časa gledam v računalnik.
http://med.over.net/forum5/read.php?98,6934974,6943110#msg-6943110
http://med.over.net/forum5/profile.php?182,79178 potlej pa z levo tipko od miške klikneš na vsa sporočila.
Lep pozdrav Ivan

minka, pozabil tole. Potlej v išči po sporočilih napiši magdom.
Lep pozdrav Ivan

Pozdravljeni, mi smo MAGdom zamenjali z SPL-om in smo super zadovolni, tudi pri mami ga imajo že vrsto let pa so se v zadnjem letu močno popravili

Minka 44, definitivno Mag dom. Za našo hišo začne delat v Juliju. Mimogrede pa nam je še lepo pokazal, kako je naš tastari upravnik čisto povsod “malo namočil svoj klun”. Eno od velikih upravniških hiš smo imeli. In so nas prav lepo zmerno in po malem kradli. Zdaj razmišljamo ali bi jih prijavili na stanovanjsko inšpekcijo. Ker nam nekaj z denarjem za fasado ne štima Zdaj pa naj bi bilo tega konec. Bom pa še poročala za koliko se bodo tanove položnice razlikovale od starih, brez skrbi.

Živjo in lepe pozdrave, Patricija

Paty, a lahko dobim telefonsko od te firme. Me zanima.
LP,Andro

G.brejc, številko vam sporočim proti večeru, ko se vrne sosed ki je odgovoren da se dogovarja z njim.
lepe pozdrave, Patricija

Številka, ki sem jo obljubila je:
041 832 144 gospod Gorazd,
na internetu pa ga lahko najdete na:
http://www.popravila na domu.si

lepe pozdrave, Patricija

Evo, poročam, kot sem obljubila. Danes smo dobili prve položnice od ta novega upravnika. Upravljanje je 10€, snažilka čisti veliko bolj natančno, storitve hišnika so prvič pod 70 evrov in vse žarnice gorijo in stikala delajo. Za denar za fasado pa smo najeli revizisko hišo, po hitrem izračunu tanovega pa kaže, da bi moralo biti denarja vsaj 3500 evrov več, kot pa mu ga je nakazal.
Po mojem nas upravniki okoli prinašajo in jih je potrebno kontrolirat. Upam, da bo ta boljši. Na začetku je vsaj že.

Lepe pozdrave, Patricija

Pozdravljeni,
sodelavci so me obvestili o tej temi.

Gospej “patty smith” se zahvaljujem za pohvale, ki vedno dobro denejo.

Gospodu “Primož123” pa lahko mirne duše zatrdim, da se je moral nekje zmotiti. Do sedaj namreč še nisem bil v situaciji ki bi pripeljala do tega, da etažni lastniki kakšnega objekta nebi bili zadovoljni z mojim upravljanjem in vsled tega tudi niste mogli zamenjati citiram:…..

Pozdravljeni, mi smo MAGdom zamenjali z SPL-om in smo super zadovolni, tudi pri mami ga imajo že vrsto let pa so se v zadnjem letu močno popravili

……upravnika Mag dom z SPL-om.

V tej temi se nebi več oglašal.
Za vsa dodatna pojasnila v zvezi z upravljanjem objektov pa lahko z menoj navežete stik preko moje spletne strani.:
http://www.popravila-na-domu.si

Lepo vas pozdravljam,
Mag dom,
Gorazd

s.p.-ju zaupati zbiranje rezervnega sklada, plačevanja položnic……….. ja ja je že v redu
čez dve leti bodo pa vsi še enkrat plačevali položnice za nazaj kot so primeri že poznani

Pozdravljen, HMK.

Popolnoma se strinjam s tvojimi zadržki. In načeloma in na splošno in ob predpostavki, da nisi pred vehementnim odgovorom prebral nobenega od zakonov, ki omejujejo upravnike pri stvareh ki te mučujo, bi lahko bil tvoj zapis tudi upoštevanja vreden.

Ne vem sicer, kako imajo te stvari urejeni drugi s.p.-ji, ki se ukvarjajo z dejavnostjo upravljanja, zase pa lahko mirne duše zatrdim, da je npr. pri transferjih finančnih sredstev vgrajena varovalka, ki je ne morem in ne želim zaobiti brez pooblaščenca etažnih lastnikov.
Plačevanje računov dobaviteljem pa poteka takole. V osmih dneh po izstavitvi računa etažnemu lastniku ga mora le-ta poravnati. Drugače dobi opomin. Dobavitelj dobi plačano storitev šele takrat, ko se izkaže, da je kupec to storitev tudi poravnal. Če storitev nek določen čas ni poravnana, dobavitelju pošljem obvestilo o neplačilu. Stvar dobavitelja pa je potem, kako bo prišel do plačila svoje storitve.

S.p. tudi odgovarja za svoje poslovanje z vsem svojim premoženjem. In v primerjavi z d.o.o. je to veliko večja odgovornost. No ja, vsaj sam gledam tako na stvari.

Lepe pozdrave,
Mag dom,
Gorazd

Malo preverjanja ne škoduje, da človek ne pride z dežja pod kap. Samo na Bizi.si (poslovni imenik) najdeš osnovne podatke, da o preverjanju bonitetne ocene ne govorim. Magdom je začel z s.p. 1.2.2010 leta, kot vzdrževalec objektov in hišnik (opis dejavnosti). V manj kot letu in pol (23.6.2011) pa se je že imenoval UPRAVNIK .!! Zaposlen – nihče, davčni zavezanec – ni, odgovornost s premoženjem ? Če sploh kaj imaš prepišeš na ženo …Pol pa pravimo, da nas SPL vleče za nos…

Samo SPL nikoli več. Smo dali že skozi. Sedaj imamo dobrega upravnika.
http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=spl%20upravljanje&source=web&cd=8&sqi=2&ved=0CEEQFjAH&url=http%3A%2F%2Fwww.dnevnik.si%2Fdebate%2Fpisma_bralcev%2F1042347904&ei=hn70TtGNGomosgbq6rQJ&usg=AFQjCNE0xDeytcmEI55splfpamd2qFZjXQ

Spoštovani @tonči,

Nekaj uric sem si vzel za razmislek o uvrstitvi vašega dobronamernega opozorila, katerega ste dali na ogled uporabnikom tega foruma. Nekako sem sklenil, da gre v tem primeru z, ozirom na pomanjkljivo prikazane podatke, šibek pravopis in očitno dokaj površno poznavanje predpisov in zakonov, ki urejajo področje upravljanja objektov, zgolj za enega od zdolgočasenih ljudi, ki se oglasijo le zaradi tega, da lahko preberejo kar so napisali. Iz dostopnih podatkov sem razbral, da se je vaš nick na tem forumu pojavil le dvakrat. In obakrat v neposredni zvezi z mojim podjetjem. Razlogov za vaše nenavadno opozorilo žal ne poznam. Priznam pa, da ste se morali nemalo potruditi pri iskanju obeh že dokaj starih tem.

Kot že rečeno, dobrohotno predvidevam, da stvari jemljete zelo zlahka in mimogrede. In se ob tem seveda ne zavedate, da s svojim usmerjenim prikazovanjem nepopolnih dejstev lahko nehote nekomu , v tem primeru mojemu podjetju tudi poslovno škodujete. Razen seveda če tega iz meni neznanih vzgibov niste storili namerno.
Ker iz vašega »opozorila« lahko razberem, da vam o dogajanju s področju podjetništva marsikaj ni ravno »domače« se bom potrudil in vam nekaj splošnih dejstev z veseljem razložil na čimbolj preprost način.

V polni meri se strinjam z vašo navedbo, da malo preverjanja ne škoduje. Vsak odgovoren poslovnež tako tudi ravna. Bizi.si je portal namenjen ravno temu. Seveda pa vi, kot naključni obiskovalec več kot očitno ne razpolagate z vedenjem, kako te podatke tudi prebrati in si jih raztolmačiti. Posledično pa zaradi tega tudi ne more vedeti kaj kot bonitetna ocena nekega podjetja v resnici pomenijo. Zato se mi zdi potrebno, da vam stvari razložim. Predvidevam, da vam bo nekaj dodatnega znanja močno koristilo.

Delni podatki, objavljeni na Ajpesu, ki jih navajate v popolnosti držijo. Sicer se vam je v vaši skrbni vnemi par stvari narobe zapisalo, kar pa pripisujem predprazničnemu vzdušju.
Mag dom (pisano narazen) G.M. s.p. sem pod tem nazivom pričel poslovati 01.02.2010. Pred tem sva s poslovnim partnerjem v lasti imela podjetje, ki je osem let med drugim skrbelo tudi za vzdrževalna dela na nepremičninah. Partnerja je doletela huda bolezen, zato sva morala podjetje, ki je sicer normalno poslovalo, prodati. Ob odprtju podjetja sva namreč sklenila tovrsten dogovor.

Kot vzdrževalec objektov sem nato pričel delovati samostojno. Stranke v vzdrževanih objektih so kmalu spoznale moj skrben, natančen in zavzet pristop k delu, ki ga je bilo potrebno opraviti. Taiste stranke pa so se tudi pogosto pritoževale nad skrajno nevestnim in ignorantskim delom njihovih upravnikov. Spontano so mi začeli podajati predloge, da bi se poleg vzdrževalnih del pričel ukvarjati tudi z upravljanjem njihovih objektov. Po temeljitem premisleku sem sprejel poslovno odločitev temu v prid. Žal pa sem moral nekaj ponudnikov zavrniti. Nekatere iz etičnih razlogov, nekatere pa zaradi popolne neskladnosti odnosov med etažnimi lastniki.

Tako sem v februarju 2011 doregistriral svoje podjetje še za: »Upravljanje nepremičnin za plačilo ali po pogodbi«, čez nekaj dni pa že pridobil prva uradna povpraševanja po teh storitvah. V mesecu aprilu sem se na CPU udeležil tudi strokovnega usposabljanja z delovnim naslovom »Posli upravljanja v večstanovanjskih in poslovnih stavbah ter položaj, vloga in storitev upravnika«. Kmalu zatem pa sem že podpisal prvo pogodbo o upravljanju večstanovanjskega objekta.

Na usposabljanju sem spoznal tudi nekaj prav tako zavzetih »osebnih upravljalcev« med katere se neskromno prištevam tudi sam. Izmenjava izkušenj in vzajemno sodelovanje se mi zdita še dandanes neprecenljiva.

Prištevamo se med novo generacijo »osebnih upravnikov«. Naše glavne prednosti so : natančnost, hiter odziv, pogosto obiskovanje objektov, neposreden stik z etažnimi lastniki, redno spremljanje zakonodaje, visoka verodostojnost delitev stroškov med EL, neoporečna skrb za sredstva rezervnega sklada, redni sestanki z nadzornimi odbori etažnih lastnikov, pomoč pri urejanju težav, ki jih imajo EL tudi v primerih, ko te ne sodijo v našo pristojnost…..in lahko bi našteval še kar nekaj časa.

Res je. Nimam nobenega zaposlenega. Ker ga glede na svoj osebni pristop k upravljanju niti ne potrebujem. Za objekte v upravljanju osebno skrbim namesto njihovih lastnikov. Zato sem postavil tudi omejitve pri sprejemu novih enot v upravljanje . Pogoj za dober in prijazen način upravljanja objekta je namreč pripravljenost stanovalcev za sodelovanje. Objektov s sprtimi stanovalci v upravljanje enostavno ne sprejmem.

Za zagotavljanje nemotenega obratovanja omejenega števila enot, ki jih sem jih pripravljen sprejeti v osebno upravljanje, imam sklenjene dogovore z »nadomestnim upravnikom« v primeru moje bolezni, »nadomestnim vzdrževalcem« v primeru moje daljše odsotnosti, dežurno elektro službo v primeru hujših okvar na omrežju, in strokovnjakom vodovodarske stroke v primeru nenadnega izliva vode. Skratka, za moje stranke je poskrbljeno v največji možni meri, 24 ur na dan.
In zato ne potrebujem zaposlenega. Ker sam delam v povprečju 10-12 ur dnevno. In delo ki ga opravljam, imam rad.

Če bi, spoštovani @tonči znali brati podatke objavljene na Ajpesu bi v skladu s poznavanjem zakonov z lahkoto razbrali zakaj nisem zavezanec za DDV. Zato ker po zakonu to ni potrebno.
V svojem zapisu ste navedli zgolj podatke in iz njih izpeljali netočnosti, ki človeka vzpodbude k negativnemu razmišljanju, po nesreči (ali morda hote) pa ste izpustili podatke, ki bi zadevo uravnotežili. Zato jih bom dodal sam:

Čisti prihodki od prodaje
24.095 EUR
Poslovni izid obračunskega obdobja
9.501 EUR

Vir: AJPES – podatkovna baza letnih poročil 2010

Iz teh podatkov je poznavalcu takoj razvidno zakaj nisem zavezanec za plačilo DDV, kot tudi to, da poslujem še kako pozitivno. Vsakemu laiku pa bi ob tem bilo seveda tudi popolnoma jasno, da je za moje stranke nezaračunavanje DDV-ja za opravljene storitve cenovno veliko ugodnejše kot pa pri upravnikih, ki so zavezanci za DDV in ga strankam tudi zaračunavajo. Prav nerodno mi je, da vam moram razlagati tako preproste reči.

Vaša insinuacija s prepisom premoženja na ženo pa dovolj pove o vas samem in seveda hkrati tudi to, da se vam niti malo ne sanja kako so z zakonom zaščitena sredstva etažnih lastnikov, za katera kot upravnik skrbim. Predlagam vam, da si ogledate zakonodajo, ki ureja to področje. Če boste prebrano razumeli, boste s tem pridobili manjkajoče znanje in hkrati bolj prijazen pogled na določene stvari, ki vam jih skušam razložiti.

Nikjer v svojih prispevkih tudi nisem zasledil prav ničesar v zvezi z »vlečenjem za nos s strani SPL-a«, prav tako pa ne najdem nikakršne povezave na relaciji: »…Pol pa pravimo, da nas SPL vleče za nos…« in izpeljankami, ki ste jih tako nespretno izpeljali v svojem opozorilu.
Verjetno se zaradi prehitrega odziva na temo, objavljeno pred petimi in osmimi mesece, niti niste uspeli zavedeti, da ste s svojim špekulativnimi dodatki k objavi podatkov podjetja Mag dom posegli tudi v integriteto poslovnega subjekta.

Sicer pa sem vam za objavo podatkov zelo hvaležen. Predvsem zato, ker jih lahko na pričujoč način dopolnim z manjkajočimi in poleg podam tudi obrazložitev. V bistvu se čutim vašega dolžnika, saj ste mi z objavo vašega »ad hoc« opozorila omogočili malce prikrite reklame, na kar dobro obiskanem forumu.

Na raznih forumih sodelujem že dalj časa in sem do sedaj na MON-u pod nickom Popravila-na-domu objavil preko 120 sporočil z vsebinsko več ali manj strokovno tematiko. In to zato, ker rad delim svoje izkušnje z drugimi. In tudi zato, ker soljudem srčno rad priskočim na pomoč. Vi pa ste objavili dve sporočili. In še ti dve popolnoma enaki. Kar ne govori v prid vaši kredibilnosti. Kredibilneje bi bilo, če bi namesto anonimnega sporočila objavili le-to z registriranim nickom. Takrat bi se lahko tudi bolj transparentno pogovarjala. Ker bi vedel s kom govorim. Z ljudmi, skritimi za anonimnostjo le dvakrat uporabljenega nicka za dva popolnoma enaka zapisa, pa je resno razpravljati težko. In nekako nenaravno. Tako rekoč transcedentalno.

Če bi želeli o podjetju Mag dom pridobiti še več podatkov mi lahko pišete /z vašimi podatki in tlf. številko/ na moj službeni mail:

[email protected]

V kratkem pa bo začela delovati tudi prenovljena internetna stran:

http://www.upravljanje-magdom.si/

kjer si boste lahko prebrali vse o mojem pristopu in načinu »Prijaznega upravljanja objektov«.
Upam, da sem vam s tem pismom nekaj stvari dovolj preprosto, razumno in nazorno razložil.

Prav lepo vas pozdravljam in vam v letu 2012 želim veliko osebne sreče, trdnega zdravja in veselja z delom, ki ga opravljate.
Mag dom,
Gorazd

Spoštovani! Če bi želeli zamenjati upravnika smo vam na voljo. Več informacij na http://www.ferdom.si ali na [email protected]

Lep pozdrav,
Feliks

Ojej, obupanc. Kje si pa našu en let stare zapise?

Vaš link

Vse je res.
Ne nasedajte zvenečim obljubam.

U ja, vse je res…sploh če je govora o Jermanu. Ta bi še za krompir objavil da je pomaranča in trdil da je res…. če bi mu kdo to naročil. In plačal, jasno. Joj, kakšne budalaštine. Pa saj ta od substanc ne ve več kaj je spredaj in kaj je zadaj.

Toliko o upravnikih kot sp….

https://siol.net/aktualno/naslovna/upravnik-iz-rezervnega-sklada-ukradel-devet-tisoc-evrov-20659

Hah, ta je pa dobra.

Janez je človek. Janez je umoril soseda.
Toliko o ljudeh

Je tole forum za telebane, ali kako, D:?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close