Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zamešen nosek

Zamešen nosek

Očitno se je naš 4 mesečni Max malo prehladil in ima zamašen nosek. Malo mu teče ven, sicer pa se sliši, da je poln, ko diha. Sem mu špricala fiziološko, pa ne pomaga kaj dosti. Mislim, da imava zaradi tega tudi malo težav pri dojenju, saj se kar obrača, ko je treba jesti. Kako mu pomagati?

Poizkusita še z inhalacijo.

Jaz uporabljam kremo materine dušice, ki nosek fajn odpre.

Moji pupi sem namazala prsa in hrbet z Wick kremo, ko je šla spat in je bil zjutraj nosek “fajn odprt”.

Nakapaj mu dve kapljici eteričnega olja,npr. Mentoklar na krpico in naj jo nekaj časa vdihava. Čudežno pomaga.

No, danes pa še malo kašljamo poleg vsega. Inhalacijo česa se mu pa da? Doma imam trenutno samo zeliščno olje 31 (**** kozmetika). A je to prehudo za dojenčka? Joj, mali je prvič malo bolančkan, pa sem že čisto paf. Kaj šele bo;)?!

Če imaš to olje 31, je super! daj mu , ko gre spat, par kapljic v vrelo vodo in popstavi nekam na tla v sobici, kjer spi. Jaz prakticiram celo, ko je prehlajena, da kapnem čez dan par kapljic v tisto namizno lučko-svečko…no, upam, da veš kaj mislim…

S tem oljem ga lahko namažeš (ampak res samo eno kapljico) po prsih in po zgornjem delu hrbta.

Za inhalacijo pa jaz sicer uporabljam kamilice ali pa žajbelj.

Skukaš dva litra vode in noter daš pest kamilic in nekaj timijana in žlico morske soli. Posodo daš pod otrokovo posteljico ko spi. Čudežno pomaga.

lp

Pazi, da bo dovolj vlažen zrak pa ne pretoplo v sobi, ko spi.

New Report

Close