Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zamrznjen file lososa

Zamrznjen file lososa

imam ga iz lidla. Tista pakunga, kjer sta dva kosa oz. fileja brez kosti in kože v škatli.
Zdajle sem odprla škatlo in imata oba kosa na sredini fileja na eni strani (domnevam, da na notranji, ne tam, kjer bi morala biti koža, je tako temno – ne rožnato ampak temno rjavo črto v širini cca 1 cm.
Je to ok. datum filejev je do marca 2020.
Zdaj sem ga vseeno dala peči kar zmrznjenega v pečico, me pa zanima, kaj menite, je riba za jesti, je bolje celo vreči stran, ali morebiti tisto ven izrezati, ali je tisto temno meso na sredini (domnevam da je to tam, kjer je bila kost) ok in se lahko cela poje?
Ima kdo izkušnje in se spozna?
Jaz tega pečem zdaj prvič.

Vse lahko poješ. Samo preden se da ribo v pečici, se jo odtali.


Hvala za nasvet, bom pri naslednjem upoštevala.
zdaj sem pekla po tem receptu
https://www.hofer.si/fileadmin/fm-dam/Info_und_Services/PDF/Gurmanski_file_divjega_lososa.pdf

in je bil res presušen kot podplat. Not good. Vsaka šola nekaj stane :), hvala še enkrat.

Večkrat dam zamrznjen divji losos kar v vrelo vodo za 2 min, potem popečem na olju(maslu) s česnom.

Večkrat dam zamrznjen divji losos kar v vrelo vodo za 2 min, potem popečem na olju(maslu) s česnom.

Se hecaš ali resno misliš? Ne morem verjet, da kdo to dela. Vsaka riba je OK zamrznjena. Pred pripravo se jo v hladilniku odmrzne, razen panirane palčke/osliče/sardele, ki jih lahko vržeš kar v olje. Ribe se NE odtaja v vroči vodi, ker nežno meso zunaj skuhaš/uničiš, noter pa ostane surovo. S tem nimaš več kaj na olju počet.

Ribjih filejev, enako kot tudi drugega mesa, nikoli ne pečemo zamrznjenih. Omenjene metode tukaj spominjajo na Ramseyevo peklensko kuhinjo. Tam burgerje kuhajo in odtajajo fileje v kropu …


eni res nismo vešči v pripravi rib – jaz se tega zavedam in to priznam. zato sem poiskala zgoraj navedeni recept… in me čudi, da je mogoče na receptih najti navodila o peki zamrznjene ribe.
Se strinjam, da niti slučajno ni bil ok po peki in tega več ne bom nikoli počela.
Odslej naprej upoštevam nasvet – odtaliti v slani vodi v hladilniku in potem peči v pečico ali na olje, odvisno kako se ga bom odločila takrat pač pripraviti.
Hvala za nasvete.

En del na strani koze je temnejsi. Na tej sliki je ta del v sredini – ce bi odstranila kozo, bi bilo tam temno, rjavkasto. To je normalno.
https://cdn.shopify.com/s/files/1/1616/6285/products/Atlantic_salmon_filet_3_1024x1024.jpg?v=1516678608

Kadar imas file brez koze, ga je pametno v nekaj oviti ali z necim pokriti, da se ne presusi. Lahko je zelenjava, lahko zeliscna skorjica, lahko peces v skrniclju (podlozenega z zelenjavo)…

Kar berem tu o odtajanju v kropu, pa… Saj verjetno je uzitno. Ceprav je rahlo na meji in v smeri nevarnega. Ce je tebi v redu, prav. Kot nasvet pa ravno ni.
Lahko ga posiras, to je cisto v redu tehnika. Ampak se dela malo drugace kot zamrznjenega v krop. Ce hoces bolj po modi, lahko tudi “sous vide”. Ampak v vsakem primeru prej odtajas in osusis.


ja tako temno je na sredini, kot je na tej sliki na strani kože. Torej zdaj vem, da je to na kožni strani, kjer bi bila drugače koža.
Hvala, se vsakič kaj novega naučimo 🙂

New Report

Close