zanima me kako naj porabim zamrznjene jurčke, in sicer ali jih moram odtajati ali jih lahko dam v lonec zmrznene pa mešam , ko se pa omehčajo dodam riz, al kako naj da ne bo kaj narobe????
Zmrznjenih gob nikoli ne smeš tajati, ampak jih uporabi direktno za kuhanje. Jaz jih niti ne povrjem, ampak kar direktno pražim, kuham itd. Tudi za shranjevanje v skrinji jih prej ne blanširam, ampak samo dobro operem, narežem, dam v vrečke in zmrzujem.
Vse najboljše sestavine odvržeš z vodo. Tako kot pravi FriLy, zamrznjene popražiš na čebuli pustiš da voda izhlapi, potem pa dodaš riž, če delaš rižoto alipa smetano za omako, …. karkoli že kuhaš.
Zmrznjene jurčke malo pustim zunaj, par minut in jih nato razrežem (če so celi). Ali pa cele dam v lonec in nato razrežem. Potem je pa vse odvisno od recepta pa dober tek