Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zamrzovalna omara na balkonu

Zamrzovalna omara na balkonu

Zanimajo me izkušnje tistih, ki imajo zamrzovalno omaro na balkonu? Kako se obnese? Je to sploh smiselno?
Zaradi prostorske stiske omare ne morem postaviti drugam kot na balkon. Le-ta je obrnjen na J stran in je s strani pozidan (kot po večini blokov). Omara bo v uporabi čez jesenin zimo, na poletje bo izklopljena.

tudi zamarzovalna omara ne sme biti na prenizki temperaturi,
ker je naša mama imela hladilnik z zmrzovalnikom v veži, kjer je pozimi kar okrog 0°C, ji l e ta ni deloval pravilno, ker zmrzovalnik ni hladil, je reklamirala, pa so ji svetovali naj prestavi v prostor kjer so sobne temperature okrog 15 stopinj, zdaj dela normalno

Meni se čisto lepo obnese. Nobenih problemov. Zasteklen balkon, obrnjen na V.

Saj v prihodnosti bomo tudi mi zasteklili, samo zdaj bo gotovo 1 ali 2 sezoni še odprto. Pa me malo zimske temperature pod 0 skrbijo. 🙁

Moji starši imajo na zastekljenem balkonu, dela ok.

Hladilniki res ne delujejo, če so v prostoru, kjer je manj kot 10°C. Za zamrzovalno omaro pa se pozanimaj pri prodajalcu ali proizvajalcu.

Ja seveda ne bo delovala če bo temperatura zunaj minus 20.
dajte no malo razmišljat!
Pozimi imej kar na balkou v vrečki pa bo!

Evo, tule ti vse piše.

http://www.zps.si/dom-in-vrt/gospodinjski-aparati/klimatski-razred-hladilnih-naprav.html?Itemid=333

Odvisno od klimatskega razreda zarzovalne naprave, s tem da je najnižja priporočena zunanja temperatura 10 stopinj celzija. Pri nižjih temperaturah je možno, da ne dela v redu in če se kaj pokvari, je tudi možno, da ti zavrnejo garancijo zaradi neustreznih pogojev.

jaz imam že dvajset let hladilnik na balkonu, južna stran, nezastekljen, loža, pade tud kakšna kaplja dežja, če gre dež z vetrom, nobenih problemov, hladilnik dela celo leto, je pa višine 85 cm.

mislim, da nebi smela imeti z zamrzovalno omaro nobenih problemov, saj je ne odpiraš vsako uro………….

Moja mama ima hladilno omaro na balkonu že leta in leta. Nikoli ni bilo nobenih problemov, pa čeprav balkona nima zastekljenega, ima pa streho nad balkonom, kot pač vse stanovanjske stolpnice. Poleti,pozimi,spomladi,jeseni.problemov nima.

Naj bo skrinja ali hladilnik, noben ni za na odprt balkon. Tako je, kot piše Titi, od +10 st.C pa tja do +32 stopinj. Delajo hladilnike in zamrzovalnike za različna klimatska območja. Tiste, ki ste napisale, da ga imate zunaj, bi morale še napisat s katerega konca SLO ste.

Jaz se zavedam, da ni za na odprt balkon, zato me je pa zanimalo če kdo vseeno to prakticira in kako zadeva laufa. Na žalost drugam omare ne morem postavit, razen če kdo ve za kako, ki je široka do 55 cm (pa da ni ravno samo 50 litrska). 🙂

Včasih so hladilniki oz. omare delale tudi pri nižjih temperaturah. Zdaj pa ne več.

Mi smo imeli eno več kot 20 let staro v šupi, ki ni ogrevana in je ves čas delala kot se šika.
Lani smo jo zamenjali za kombiniran hladilnik, ki crkne, ko se temperatura spusti pod 15 stopinj.

Probaj poklicati na Elektrulux naj ti zrihtajo kakšno, ki je delana za Švedsko.

Kako nihče ne razume osnov?? Problem je samo za KOMBINIRANE hladilnike. Zakaj? Imajo EN kompresor in posledično EN termostat, ki je nameščen v hladilnem delu in ne zmrzovalnem. Ko pade temperatura pod 10, so izgube iz hladilnega dela, zaradi majhne razlike med notranjo in zunanjo temperaturo, izjemno majhne in se kompresor skorajda ne prižiga. Posledično tudi ne ohlaja zmrzovalnika, ki pa pri zunanji temperaturi +10 še vedno potrebuje hlajenje. Pri samostojnih enotah ne sme biti problema. Drugo so ekstremne temperature, -20 in nižje, kjer lahko pri kakšnem ultra sodobnem zataji elektronika.

10 let nazaj so ljudje odgovarjali veliko manj pretenciozno kakor pa danes in dejansko so nekaj povedali.

Kupil sem prostostoječ hladilnik brez zamrzovalnika,postavljen je na vikendu. Ko je pade temperatura pod 15 stopinj preneha delati. Sedaj čakam,da se temperature dvignejo in upam ,da zopet prične hladiti.

New Report

Close