Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zamrzovalna skrinja ali omara?

Zamrzovalna skrinja ali omara?

Vprašanje v naslovu!
Za kaj ste se odločile ve, in zakaj? + in – obojega? Kaj je treba še paziti pri nakupu?
Cenovno so skrinje cenejše kar sem na hitro ugotovila, prostor pa pri nas ni problem.

Hvala vam za nasvete

ene omare imajo No frost sistem. skrinje tega sisteam nimajo
skrinje imajo ponavadi tudi večji volumen kot omare (recimio izjema je kak Liebherr)

tudi poraba je pri skrinjah manjša kot pri omarah

pa še kaj bi se dobilo

mi mamo skrinjo

Imam omaro, pa če bi še enkrat zbirala, bi pomoje vzela skrinjo. Je ful več prostora, edino pregledno je malo manj.

v skrinji je tak, da je non stop polna, samo tiste stvari na dnu se nikoli ne porabijo. bolj racionalno je po mojem vzet omaro

POglej kakšne zmogljivosti zamrzovanja in kakšne so shranjevalni časi ob motnjah. Mislim ta tu vodi Liebherr s svojimi produkti

če kupuješ meso pri kmetu v večjih rundah je to pomemben podatek

Pregledno je krepko manj. V skrinji pač nikoli več ne prideš do tistega kar imaš na dnu, če prej vsega ne preložiš. Imam skrinjo, če bi še enkrat izbirala, bi vzela omaro!

Skrinjo oz. omaro bom rabila predvsem za zelenjavo iz vrta, ter nekaj svinjine (manj kot pol prašiča). Drugo meso kupujemo bolj sproti. Verjetno se bom odločila za omaro, se že vidim kako se sklanjam v skrinjo in bentim- prej te začne zebst kot pa odkoplješ kakšen pozabljen kos mesa iz dna :))))

Mi smo imeli prej skrinjo, zdaj imamo pa omaro in je ne bi zamenjali. Sicer gre res manj notri, ampak imaš pa vedno red in vedno veš kje je kaj. V skrinji sem pa zložila in prisegla, da zdaj pa res vem kje je kaj in ne bo treba brskat, ampak slej ko prej je bilo treba vzet ven nekaj tam čisto z dna in se je sistem podrl. Potem pa spet brskanje in prestavljanje in izgubljanje živcev, ko neke stvari ne moreš najt, pa 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} veš da je notri.

Kot sem rekla, notri gre res manj, ampak roko na srce, če smo iskreni saj tistih enormnih zalog iz skrinje niti nikoli ne porabiš vseh do konca. Slej ko prej moraš nekaj ven zmetat, ker je že predolgo notri. No, pri omari se nam to še ni zgodilo.

Glede prostora, vsekakor skrinja. Mi imamo skrinjo in imam notri košare, tako da če prelagam, ne brskam po njej tja v tri dni, ampak prestavim košare in vzamem iz spodnje kar potrebujem. Če se organiziraš, je skrinja zakon.

Omaro, ker imam rada vse spredalčkano:)

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

Z energetskega vidika je po moje skrinja varčnejša, če jo seveda ustrezno vzdržujete in ni vsa v ledu znotraj. Ker hladen zrak se vedno zadržuje na dnu oz. pri tleh, tako da na skrinjo recimo tale vročina ne vpliva tako hudo, kot bi na omaro. Omara je pa lepše pregledna , lažje se jo očisti in tudi za zelenjavo v “vrtnih količinah” po moje bolj primerna. Zdaj ko ne kupujemo več ravno po pol prasca naenkrat je najbrž čisto dovolj.

Skrinja.
Nimam sicer košar, kot pravi ena zgoraj, imam pa vreče in v njih iste stvari. Eno ali dve vreči prestavit, da prideš do čiso spodnje, pa sploh ni problem 🙂

če se boš odločila za nakup skrinje pač dokupiš še dodatne košare, pa maš red v skrinji

Jaz sem imela tudi prej vreče, zdaj sem se pa modernizirala s košarami 🙂
Saj je vseeno, vreča ali košara, glavno da je simpl prestavit.

Jaz sem imela tudi prej vreče, zdaj sem se pa modernizirala s košarami 🙂
Saj je vseeno, vreča ali košara, glavno da je simpl prestavit.[/quote]

Točno tako 🙂

Sem sicer že razmišljala o košarah, ampak imam poleg stvari v vrečkah še veliko stvari pakiranih v različne škatle (maline, jagode, borovnice, narezani beluši, blanširana špinača, blitva, čemaž..) in nekatere so ravno take “čudne” velikosti, da v košaro ne bi šle ali pa bi 1/4 košare ostalo prazne.

New Report

Close