Zamrzovalna skrinja ali omara?
Mi smo imeli prej skrinjo, zdaj imamo pa omaro in je ne bi zamenjali. Sicer gre res manj notri, ampak imaš pa vedno red in vedno veš kje je kaj. V skrinji sem pa zložila in prisegla, da zdaj pa res vem kje je kaj in ne bo treba brskat, ampak slej ko prej je bilo treba vzet ven nekaj tam čisto z dna in se je sistem podrl. Potem pa spet brskanje in prestavljanje in izgubljanje živcev, ko neke stvari ne moreš najt, pa 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} veš da je notri.
Kot sem rekla, notri gre res manj, ampak roko na srce, če smo iskreni saj tistih enormnih zalog iz skrinje niti nikoli ne porabiš vseh do konca. Slej ko prej moraš nekaj ven zmetat, ker je že predolgo notri. No, pri omari se nam to še ni zgodilo.
Z energetskega vidika je po moje skrinja varčnejša, če jo seveda ustrezno vzdržujete in ni vsa v ledu znotraj. Ker hladen zrak se vedno zadržuje na dnu oz. pri tleh, tako da na skrinjo recimo tale vročina ne vpliva tako hudo, kot bi na omaro. Omara je pa lepše pregledna , lažje se jo očisti in tudi za zelenjavo v “vrtnih količinah” po moje bolj primerna. Zdaj ko ne kupujemo več ravno po pol prasca naenkrat je najbrž čisto dovolj.
Jaz sem imela tudi prej vreče, zdaj sem se pa modernizirala s košarami
Saj je vseeno, vreča ali košara, glavno da je simpl prestavit.[/quote]
Točno tako
Sem sicer že razmišljala o košarah, ampak imam poleg stvari v vrečkah še veliko stvari pakiranih v različne škatle (maline, jagode, borovnice, narezani beluši, blanširana špinača, blitva, čemaž..) in nekatere so ravno take “čudne” velikosti, da v košaro ne bi šle ali pa bi 1/4 košare ostalo prazne.