zamuda pri dobavi in montaži vrat :(
Živ,
torej smo brez vrat in zgleda da še nekaj časa bomo brez vrat :(, ker smo dokaj naivno verjeli da bo LIP Bled držal rok dobave in je po enem tednu klicarjenja in sprenevedanja danes le izjavil da pridejo čez dober teden :((. Sedaj me seveda drži sveta jezca in vas sprašujem kaj mi je storiti ??? Zveza za potrošnike ali moledovovanje da ne zdržimo še en teden brez vrat z majhnim otrokom ??? Pogodbe nimamo, naročilo smo potrdili s predplačilom.
Katarina
Mi smo imeli podobne težave s kuhinjo LIpa iz Ajdovščine. Ko mi je prekipelo, sem napisala en napol grozilni mejl,kjer sem grozila s svojim odvetnikom in zvezo za zaščito potrošnikov. Med drugim sem rekla, dajih bom dala tudi v medije in seveda ves moj bes dobro argumentirala. zadeva je bila taka, da so v parih dneh poslali človeka, ki je potem rešil reklamacijo.
Upam, da imate pismeno kdaj je rok dobave in da ste plačali celotno kupnino. Jaz bi jih na vašem mestu poklicala in povedala, da glede na to, da zamujajo, da vam morajo vrniti določen delež kupnine (penali). V nasprotnem primeru, boste predali vse odvetniku.
Mene se izkušnje naučile, da imam vedno napisano (lahko tudi na računu) rok dobave in zraven izsilim, da v kolikor ne dostavijo in montirajo v roku, jaz ne plačam kupnine v celoti. Pomembno je, da se plača samo en del kupnine, ostalo pa po dobavi, tako lahko proizvajalce držite v šahu.
še kogar poznam, vsi pravijo, da jim je Lip Bled zamujal z dobavo. Tudi jaz sem enega njihovega klicala za izmere in je rekel, da bo prišel celo v nedeljo, pa ga seveda potem ni bilo in tudi javil se ni. Potem je bil pri sosedih enkrat čez en mesec in se je spomnil, da ima čas, da pride še k nam. Sem rekla iz principa hvala lepa, kar pejt nekam.
Sicer meni sami ne bi prišlo nikoli na misel, mogoče pa kaj prijavi inšpekciji oz. zagrozi z njo. Tako je pred kratkim naredil moj znanec za izdelek, glede katere so mu v trgovini zelo komplicirali in trdili, da ne gre (on je imel primer vrnitve), sam pa je trdil, da je stvar možna. Ker jih je imel poln kufer, jim je zagrozil, da bo dal prijavo na inšpekcijo. Tam so mu rekli, da morajo stvar rešiti v trgovini in naj še enkrat poskusi, sicer pa naj pove, da je že dal prijavo in da že pišejo nalog, da jih pridejo obiskat. To jim je povedal, naslednji dan so bili prijazni od pet do glave in vse se je uredilo brez najmanjše težave. Žalostno, toda resnično. Poskusi.
Uf, še ena, ki se je opekla z Lip Bledom. Čakali smo na tri vrata dva meseca (ko smo se zanimali zanje, so nam rekli, da so več ali manj na zalogi, hahaha). Nato smo čakali monterja, ki nam je – čeprav smo Lipu plačali montažo vrat – zaračunal še svojo montažo-hotel je 2000 sit na roko, ko smo pa zahtevali račun, ga je pa poslal, ampak v vrednosti 4600 sit!!!!!!!!! Pazite torej!!!
Lip Bled je podn od podna. Imamo njihova vrata, ki so še v garanciji, nobena, ne vhodna, ki so kao protivlomna in protihrupna in oh in sploh, ne nobena notranja vrata se ne zapirajo in ne tesnijo. Vhodna mi zijajo za pol cm – ja, celih 5 mm! Kljub temu, da imam žlahto tam, kljub grožnjam z inšpekcijo, na telefonu sem porabila celo premoženje , kljub vsemu nič nič in nič. Očitno čakajo, da bo garancija potekla!
Sodelavka je po 6 mes (šestih mesecih!!!) čakanja na njihovo stavbno pohištvo (pa niso nič po naročilu delali) prišla na firmo z odvetnikom, ki je predložil obračun stroškov, ki jih je njihova neresnost povzročila. Ker se nista mogla vselit v svojo hišo, sta morala 6 dodatnih mesecev plačevat najemnino+stroški odvetnika – naslednji dan so pripeljali okna, vendar sta nadaljevala postopek in od Lipa iztržila poravnavo – 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stroškov za najemnino IN odvetnika sta le dobila. Pod pogojem, da ne objavita zgodbe v medijih.
Mislim, da bom nekaj podobnega naredila tudi sama, kajti reklamacijo sem poslala v juliju, pa razen tega, da so nas 3 x (trikrat!) nategnili v stilu “jutri zihr, ampak res zihr pridemo” se ni zgodilo čisto nič.
Hvala za odgovore, sam zdej šele vidim kam sem zabredla :(((. Rok dobave in montaže imam napisan na predračunu :), tako da jutri stopim v akcijo. Najprej preko zveze za potrošnike, nato v LIP …. malo tudi že razmišljam da bi šla dvignit samo vrata in sama najela mizarja … samo se bojim da mi potem ne bodo priznali garancije oziroma se bodo izmikali morebitnim napakam .. v glavnem držite pesti
Kat
Tole se mi zdi pa kot, da bi jaz napisala. Tudi jaz sem namreč včeraj klicala v Lip Bled, ker naj bi bila vhodna vrata narejena v 4-6 tednih, teče že 7 teden, pa so rekli, da je ponavadi še prej narejeno.
Zdaj je rekla tam ena, da bodo vrata do konca tedna v skladišču, potem pa se čaka monterja od 1-2 tednov !!! Zmenjeni smo pa bili, da bodo vrata že stala do 11.11. 2004. !!!
Rekla je, da lahko zahtevamo zamudne obresti, ampak da so minimalne. Men je čist vseeno, če so obresti 5,00 SIT, jaz jim bom težila, pa naj pišejo cel kup papirjev v ta namen.
KAN, sporoči, če bo kaj novega !
Mina
Podobno naši zgodbi. REklamacija je ležala nerešena 8 mesecev, ko smo jim pa zagrozili z inšpekcijo in da jim druge polovice ne bomo plačali se je pa g. ki se ukvarja z reklamacijami v 2 dneh naslikal na hiši, da potrdi da se ne lažemo da so nam dostavili počena vrata. Pa še moža je njegov direktor klical in nam “obljubil” ena vrata zastonj (cc. 50000 SIT) če zadevo uredimo brez inšpekcije. In guess what od tega so minili trije tedni pa še nihče ni prišel zamenjat naših vrat. No mi pa tudi nismo plačali druge polovice. Še dobro da obstaja med.over net, ki me je na forumu Obrtiniške dejavnosti in usluge razsvetlil o “kakovosti” poslovanja pri Lip Bled.
Lp
Nam so z dobavo zamujali v Lesni Slovenj Gradec pa so sami, še preden smo karkoli rekli, dejali, da bodo obračunali zamudne obresti po pogodbi (oz. predračunu) in so nam potem za ta znesek (ki je bil kar visok) znižali račun.
Vam pa na predračunu nič ne piše, kakšna je kazen v primeru zamude z njihove strani?
Klicala sem na zvezo za potrošnike pa so rekli da je en teden normalna še dopustna zamuda za kaj več pa lahko odstopim od pogodbe in mi potem morejo povrniti avans + obresti od dneva zamude, da pa mi to ne svetujejo da naj še malo potrpim …. skratka bla bla bla …. inšpektorju pa da jih ne morem prijaviti …. ne vem če ni tole bolj zveza za prodajalce :(.
No v LIP Bledu so nama tolmačili da je na predračunu napisan samo datum izdelave vrat in da je samoumevno da je treba na montažo še čakati …. ma kt da so z lune padli … jest si tolmačim da je storitev dobava in montaža, tako so vsaj zatrjevali pred dobrima dvema mesecem. No jest sm mela dost teh nategov in sem rekla da naj mi že pripeljejo ta božja vrata in si obračunajo še tisti 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} davek sam da se jih rešim. In so pripreljali vrata naslednji dan …. in jih bomo zmotirali v soboto s svojimi monterji (držte pesti).
Lep dan vsem
Kat