ZANAKNTA BEACH HOTEL, ARGASSI, ZAKINTOS

Zakintos je super, če hotel ni v Laganasu, kjer je preveč Angležev, je v redu. Imaš ga v Argassiju, ne. Za kak dan lahko najameš avto, kak dan izkoristi za kak izlet, ostalo pa počivaj:). Drugače je z grš. hoteli tako, da če ima h. 3*, ne pričakuj luksuza, sama hotela z 2* npr. ne bi vzela!
Obilo užitkov!!

Če nisi ravno izbirčen, je tudi hotel z dvema zvezdicama v Grčiji lahko super. Sem bila že dvakrat tako, pa je hotelska soba imela vse, kar sem potrebovala (balkon, hladilnik,tv, radijsko postajo, tudi grelnik za vodo, klimo z doplačilom sicer). Prej se o hotelu lahko pozanimaš še na teh straneh: http://www.holidaywatchdog.com, http://www.holidaycheck.com, http://www.holidaycheck.de, http://www.tripadvisor.com.

Živjo,
evo mi smo bili pred tremi tedni v točno tem hotelu. Hotel je soliden (nobenih presežkov), zajtrk bolj bogi (jajca, nek nagravžen fižol, kot pasulj, klobase, corn fleks, marmelade, med, par salam. Kakav sem morala kupit, ker ga niso imeli.
Bazen ok, super snack bar (zelo dobra margarita, dobra grška solata, špageti bolognese ipd). Plaža par korakov stran – mivka. Uživancija za otroke, za nas malo manj:)
Pivo Heineken ali njihovo po 3 eur, prav tako kavni frape ali navadni espresso (ki je mimogrede ogaben). Vzemi v sobi hladilnik (21 eur za doplačilo) pa si kupi vodo, pivo …
Drugače pa Zakintos bolj bogi (kot v drugi svetovni vojni), no hotel je na začetku ulice v Argassi-ju kar je ok. NI kaj posebnega, pač taverne, kafiči, štanti…
Ena hudo dobra gostilna (edina bolj moderna, z zelo dobro hrano) je točno nasproti hotela. Na drugi strani ceste. POglej, vhod je bolj tak zaraščen z nekim grmovjem, prav težko vidiš.Pa odprejo se mi zdi šele bolj proti večeru. Super dobro. No druge gostilne so po ambientu dokaj uboge, ampak hrana niti ni tako slaba. Tudi zelo poceni.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

Oj,
hvala za odgovor. Jaz sem se pa odličnega zajtrka kar veselila, zdaj pa tole..:-( No fajn, da je hladilnik. A si se kje potepala – tam sem gledala neko plažo ob ladijski razbitini…Pa kakšne druge lepe plaže? Tisto gostilno bova pa poiskala. Koliko je pa do mesta Zakintos – se da iti tudi peš, ali je kakšna zelo prometna cesta?

Ja, tista plaža z ladjo je na vseh slikah Zakintosa. Ker imava malega otroka nismo kaj dosti hodili okoli. Je bilo noro vroče. Tam okoli 38 stopinj. Enkrat sva vzela ren-t-a car, smo šli gledat želve. Zakintos je pa tudi blizu. S taxijem 5 minut. Ga vidiš iz hotelske plaže.
Obvezno morata imeti sobo s pogledom na bazen (pa čisto pri morju, ne pri cesti), ker so sobe obrnjene na cesto menda grozne. Ful hrupno. Folk se je pritoževal. Če že bosta dobila sobo obrnjeno na cesto, potem raje prosita naj vama dajo sobo obrnjeno na vrt (oziroma notranjo stran – neko žbunje). Kao da sob s pogledom na morje sploh nimajo zakupljenih.
Plaž imaš veliko Od Argassi-ja dosti blizu so tiste ala Banana beach ipd.. smo šli samo pogledat zvečer. Zna bit ok. Res pa ti Zakintosa ne morem pohvalit, ker ni bog ve kaj.
Za tisto gostilno vama res svetujem da jo poiščeta (odpre se proti večeru mislim), ker je res edina gostilna kjer strežejo malo bolj fensi varianto. Imaš na vrtu neke mreže za ležat. Tko res super. Potem je naprej še en vrt kjer je tudi šank in mešajo noro dobre cocktaile. V notransjoti je lokal super zrihtan, notri je tudi otroški kotiček.
V gostilno vstopiš direkt s pločnika nasproti hotela, po parih kamnitih stopničkah.
No, da te ne bom preveč razočarala. Saj hotel ni tako slab, le 4 zvezdic si pač ne zasluži. Drugače je zunaj kar kul. Bazen uredu, plaža tudi, pa hotelski snack bar super. Pazi na plaži, ker ti bodo dva ležalnika z marelo računali 6 eur. En fant vsake tok pride okoli in kasira. Tudi klima je za doplačilo, vendar smo se mi skregali ker je pisalo v prospektu da je klima vključena. Nismo hoteli plačati in tudi nam potem niso računali. Pa rent-a-car ne vzemi v hotelu, ampak pojdi samo 10 m od hotela naprej in boš vidla en kup ki jih oddaja. Avtomobile, motorje, cabriolete itd.
Letališče je čisto bliz, mislim da smo se vozili kakih 15 minut, kar je res fino. Aja, pa tista ladja na plaži (gusarska) je čisto na drugem delu otoka, kar daleč.
Se ne bi strinjala, da je Zakintos bogi; ogromno je za videt, še posebej to plažo Navahio, kjer so ladijske razbitine, si moraš nujno pogledat. Res je “one of a kind”. Bila sem že na Lefkasu in pravijo, da je tam podobna kot ta, a ni primerjave. Ta upravičeno krasi večino kartic in velja za eno izmed naj plaž v svetu. Je pa res, da ni nujno, da te bo ladja do nje pripeljala; ne vozi, če so prehudi valovi, zna biti namreč nevarno. Če te ne pelje, pojdi vsaj na razgledno točko; jemlje sapo!
Plaže so povsod super, razen v Laganasu. Sama sem mislila, da mi mivka ne bo všeč, a je luksuz, ker se ne dviga, morje je skoz kristalno čisto. Da o želvah ne govorim – super doživetje, toda če boste šli z veliko ladjo, ne boste imeli kaj dosti od njih, ker se bojijo in gredo proč.
Pojdi ob zahodni strani otoka; tam je vsaka plaža lepa, tista, ki je seveda z avtom/skuterjem dostopna, potem so pa menda (na tistem koncu pa nisem bila) lepe ob Vassilikosu (kot je rekla že Sandra, Banana beach). Bla sem že na nekaj gr. otokih in sem bi se še vrnila, čeprav je res, da je veliko neotesanih Angležev in da je Laganas čisto njim prikrojen, a Zakintos je mnogo več kot to. Kakor si boš naredila počitnice, tako bo, brez skrbi:), otok veliko ponuja! Uživaj!

Se pridružujem Kari. Zakinthos je krasen otok. Mi smo imeli najet avto in smo si ga v 14. dneh dodobra ogledali.
Edini minus je mesto Laganas, ker je prirejen angleški mulariji. Mi smo šli tja en večer in se po eni uri obrnili – totaln odklop.
Drugače pa zame do sedaj ni bilo lepšega dopusta kot na Zakinthosu, pa smo bili tudi že kje drugje (Egipt, Kanarci,..). Plaže so prekrasne (Mare beach je zakon), Navaggio je prečudovit (z vrha gledano fascinanten).
Za fancy oštarije nam itak ni bilo, smo pa našli eno pravo grško taverno ob morju (blizu APP Beloussi beach-Tsilivi), kjer so jedli večinoma domačini, lastnika sta brenkala na kitaro in pela, v glavnem, super vzdušje s pravo grško hrano! Uživali smo 100 na uro!
Sicer pa, vsake oči imajo svojega malarja :-)!
Tudi jaz ne morem bit tiho – Zakintos je krasen! Res mi ni jasno, kako ga lahko kdo primerja z obdobjem po drugi svetovni vojni – kaj konkretno, prosim?
Skratka, čudovite plaže, prijazni ljudje, kristalno morje, kar nekaj stvari za pogledat, domače taverne njami, ponudba za otroke… res mi ni jasno, morda je bila Sandra kje drugje, pa je zamešala?

O ne mama2831, nič nisem pomešala. Meni pač ne potegne. Konkretno se mi zdi gradnja (arhitektura, če lahko temu sploh tako rečemo) obupna. Kr neki. Glej saj sem povedala pozitivne stvari, ampak Zakintos sam mi pač ni.
Sem pač vajena drugačnih dopustov in mislim, da smo šli v Grčijo prvič in zadnjič. Bomo kar “uporabljali” naše preverjene destinacije po Italiji, Franciji in Španiji.

No, mi smo bili na Zakintosu pred 2 letoma v sklopu potovanja po Jonskih otokih (Krf – Lefkas – Kefalonija in Zakintos). Šli smo s svojim avtom in smo kampirali.
Od omenjenih 4 otokov nam je bil Zakintos najmanj všeč, pa smo obvozili celega. Laganas je naravnost katastrofalen – Anglež pri Angležu, točijo angleško pivo, prodajajo majice Arsenal, Chelsie, strežejo angleški puding… Obup!!!
Kar se tiče želv – za otroke je bilo to zanimivo, meni je bilo pa kar malo mučno – 10 čolnov preganja tisto ubogo kareto po zalivu…
Shipwreck bay – smo seveda šli pogledat. Je pa tako močno pihalo, da nismo šli z ladjo ampak smo si pogledali iz ploščadi nad zalivom. Stara trgovska ladja ki razpada v mivki – vsako leto jo je manj.
Razen parih plaž nima Zakintos za ponuditi nič – nobene zgodovinske / kulturne znamenitosti.
Se moram strinjat s Sandro – meni Zakintos ne potegne!

Berem zgornje objave in lahko rečem – 100 ljudi, 100 čudi. Pustimo zdaj hotele, te si tako vsak izbere glede na svoje možnosti in želje… Govorim o samem kraju, otoku, državi….
Na zakintosu smo preživeli lanski dopust in prvič v življenju sem rekla, da se tja še vrnem (kar veliko potujemo in ponavadi mi je enkratni obisk kraja dovolj) – čudovit otok, krasni ljudlje, fantastična hrana…. Je pa res, da dopusta ne preživljam v hotelu in ob bazenu (za tak dopust greš v najbližji hotel na slo obali ali pa v toplice), ampak najememo avto in prekrižarimo otok, gremo na izlete z ladjicami, obiščemo muzeje……s skratka doživljamo kraje z vsemi njihovimi plusi in minusi.
Vzeti je treba v zakup, da so vedno mesta, ki so bolj turistična kot druga npr. Laganas in se jim pač izogneš ali pa jih obiščeč za kratek čast. Tudi Zaliv tihotapcev je takšna turistična točka, ki jo je fajn videt, če si že tam, ker je plaža res čudovita. Ladjica pa je po mojem mnenju namerno postavljena…. Sem pa videla veliko še lepših plaž, ki jih ne tržijo, prideš pa do njih z ladjico