Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zanima me kje ste bili in kaj ste počeli leta 1991

Zanima me kje ste bili in kaj ste počeli leta 1991

In sicer na dan vojne in naslednjih 14 dni.

Večina je molila, da bi se s čimmanj žrtvami hitro končalo.

Gledala sem Wimbledon, ker je oce mami rekel, naj me pusti pred tevejem in naj ne tezi z zakloniscem, ker to ni vojna in nikoli ne bo. Pa se prav je imel. Samo ne morem se spomniti, kdo je tisto leto dobil Wimbledon.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Seno sem grabila na našem travniku.

Na dan vojne na Kredarici, slabo vreme dež, z vročino 39 in malo čez, dan prej pa na vrhu Triglava.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Po tem pa 14 dni v PGD noč in dan.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Doma sem bil in čakal na in gledal prenose novinarskih konferenc iz Cankarjevega doma in seveda spremljal dogajanje v zvezi z osamosvojitvjo.

Moj oče in stric sta se pa tisti čas bojevala na slovenski strani.

Na fronti smo bili. Kar nekaj dni prej in potem. Barikade smo postavljali itd.
Ali je bila vojan ali ne ima vsak svojo presojo in oceno. če bi poskuaili vsaj nekaj ur dejanskega stanja bi mogoče drugače ocenili. Včasih je bilo kar vroče. Ti peš in tank proti tebi, JLA oficirčki pa s TT v rokah in vsake toliko časa je nekaj počilo?!

LP!

Jaz sem bila ves čas vojne v službi in hkrati v pripravljenosti 24 ur na dan,ko so pa Kum bombardirali pa imela na skrbi 20 triletnikov.Sploh ne smem pomisliti kaj bi bilo,če bi se zasukalo samo malo drugače in kako bi lahko spravila vse malčke do zaklonišča,ki je bilo oddaljeno kakih 100 m.Da ne govorim kaka je bila organizacija in na kaj vse smo morale takrat misliti.Če bi letalo samo malo falilo Kum,danes tega verjetno ne bi pisala.

dolgočasila sem se doma, ker se nikjer ni nič dogajalo, pa še na morje nismo mogli ( srednja šola)

Otroci, žene, starši, sestre in bratje pobitih branilcev bi se težko strinjali s tabo, da se med to vojno ni nikjer nič dogajalo.

Ce bi nas kdo hotel res napasti, bi nas.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Povej to vdovam pobitih teritorialcev.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Žogica, pa kaj misliš, da so prišli s tanki na POČITNICE???
Ko bi ti letele tromblonske mine mimo betice ne vem če bi tako govorila.
Pa ne postavljam teorije, da je bila ne vem kakšna vojna.
Mrtvi popolnoma nedolžni tujci, vozniki tovornjakov na avtocesti, mrtev avstrijski novinar, bombardiranje oddajnikov, cest, mostov???
za ščepec ti “oprostimo” e si blond!!!

Zogica…edino kar nas je rešilo je bilo to, da je bila JLA takrat sestavljena iz 16-18 letnikov, ki so si samo želeli domov….ampak vseeno, bili smo napadeni in bili so mrtvi….mogoče se tebi ni dogajalo (kaj čmo, ti je pač tenis bil bolj zanimiv od samostojnosti države), ampak marsikomu se je v tej vojni svet obrnil na glavo…..kot pišejo predhodniki, povej to njihovim vdovam……

WW

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

16 letnikov ni bilo zraven, saj pri nas ne, bili so nad 18 in še starejši, kar veliko se jih je tukaj preobleklo, ko so pobegnili iz kasarn. Po ovestilu, jih je TO spravila na varno.

Tisti vojaki, ki so bili v Sloveniji, so imeli samo eno zeljo … Cim prej oditi. Ce vas zanima, kaj pomeni vojna, si kdaj oglejte kaksen dokumentarec o Dubrovniku, Sarajevu, Foci itd.

Heh, meni se zdi, da jih je ogromno tu ostalo :lol:.

Heh, meni se zdi, da jih je ogromno tu ostalo :lol:.[/quote]

Tukaj so ostali tisti, ko so v Sloveniji živeli, drugi so šli domov od koder so bili.

Zogica….ampak poveljniki niso imeli želje kar oditi, imeli so svoje komande…letala, ki so bombardirala SLO niso vzletala v SLO in niso jih pilotirali 18 letniki…..

Kakorkoli vzameš Zogica….tebi očitno vojna za Slovenijo pač ne pomeni toliko kot nam, ki smo se zavedali kaj bi lahko bilo, če bi nasproti naši TO stala prava vojska….in vseeno….mrtvi so bili in karkoli rečeš Zogica, umrli so zato, da sedaj živimo v samostojni državi….ali so ti mrtvi vredni manj kot tisti v Foči, pa Dubrovniku?….

WW

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Žogica je bila na strani okupatorja (oz. je še vedno).

Zogica me spominja na Neno Miklavčič Predan.

Vidis, sama pises … Kaj bi lahko bilo, ce bi nasproti stala prava vojska … Potem ti je jasno, da … Ce bi kdo hotel vojno s Slovenijo, bi jo imel. Pravo vojno in vecletno klanje. Ki se na sreco ni zgodilo. Ja, je nekaj ljudi umrlo in mi je hudo zanje in za njihove svojce, ampak roko na srce … Toliko ljudi pri nas vsak teden umre na cestah v prometnih nesrecah.

Ja, s pusko v roki sem se bojevala na strani okupatorja, ko sem s svojimi stirinajstimi leti gledela tenis in se pred blokom druzila s prijatelji. Mi smo ziveli povsem normalno zivljenje, sredi Ljubljane. Normalno poletje. Kot vsako drugo. Nihce nam ni prav nic hotel. In ker vem, kako je, ko ti kdo kaj hoce, ker poznam razne vojne zgodbe, vem, da … Ah, saj ne razumete.

Zogica me spominja na Neno Miklavčič Predan.[/quo

NEVA MIKLAVČIČ PREDAN:

Sodba mi vrača pravico govora, ki mi jo država želi vzeti.
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/273117/

New Report

Close