Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zanima me kje ste bili in kaj ste počeli leta 1991

Zanima me kje ste bili in kaj ste počeli leta 1991

Heh, meni se zdi, da jih je ogromno tu ostalo :lol:.[/quote]

Veliko (predvsem oficirjev) je odšlo z ostalo JLA dol, ko so pa videli, kam so prišli so se vrnili nazaj v Slovenijo in cvilijo, da so izbrisani.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Ja, s pusko v roki sem se bojevala na strani okupatorja, ko sem s svojimi stirinajstimi leti gledela tenis in se pred blokom druzila s prijatelji. Mi smo ziveli povsem normalno zivljenje, sredi Ljubljane. Normalno poletje. Kot vsako drugo. Nihce nam ni prav nic hotel. In ker vem, kako je, ko ti kdo kaj hoce, ker poznam razne vojne zgodbe, vem, da … Ah, saj ne razumete.[/quote]

Važno, da tebi sredi Ljubljane nihče ni hotel.

Kaj se dogaja v Gornji radgoni, Šentilju…to pa…koga to briga, ne?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Tokrat očitno ti ne razumeš, kako bi se pa počutila, če bi v Ljubljani nad tvojimi glavami letele topovske granate. To se je med drugim dogajalo tudi pri nas.

Po tvoje so takrat v Sloveniji snemal film z tematiko druge svetovne vojne.Še sam sem sodeloval kot statist, snemal smo podnevi in ponoči. Na koncu pa nam še plačal niso nič. Edino po Slovenski zemlji sem lahko prišel domov. Zate verjetno premajhno plačilo za vse preživeto.

Zogica…priznaš ali ne SLOVENIJA JE BILA V VOJNI…..Ali bi morala biti tako krvava kot južneje, da bi se ti zavedala vrednosti te vojne? Da bi se zavedala, da so ljudje UMRLI, da sedaj živimo v samostojni državi?….

WW

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Na terenu, v stalni pripravljenosti in pod polno oborožitvijo, da si ti lahko mirno spal! Pa ne samo 14 dni!!!

Ja, s pusko v roki sem se bojevala na strani okupatorja, ko sem s svojimi stirinajstimi leti gledela tenis in se pred blokom druzila s prijatelji. Mi smo ziveli povsem normalno zivljenje, sredi Ljubljane. Normalno poletje. Kot vsako drugo. Nihce nam ni prav nic hotel. In ker vem, kako je, ko ti kdo kaj hoce, ker poznam razne vojne zgodbe, vem, da … Ah, saj ne razumete.[/quote]

Če je bilo povsem normalno poletje v mestu, zakaj sem se moral potem jaz sredi centra ukvarjati s kalašnikarco??? No, nekaj je pa res, vse skupaj ni bilo niti začetek vojne tako, da nikakor nebi mogel govoriti o neki 10 dnevni vojni…

Jaz pac pisem, kako sem kot stirinajstletno dekle dozivljala tako imenovano vojno oziroma dogajanje tistih dni. Spominjam se siren in tega, da je oce vztrajal, da se ne bo hodilo v zaklonisce in mami govoril, naj ne dela panike. Spominjam se nekaj siren. Videla sem nekaj fantov v vojaskih uniformah, ki so hodili obiskovati dekleta v nasem bloku. Po njihovih prihodih in odhodih (ter deseturnih luknjah med tema dvema dogodkoma) sodim, da prav grozno zaposleni niso bili. Zivim precej blizu ene najvecjih vojasnic in nisem videla niti enega tanka. Naj se zdaj opravicujem, da stvari nisem videla drugace?

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Če je bilo povsem normalno poletje v mestu, zakaj sem se moral potem jaz sredi centra ukvarjati s kalašnikarco??? No, nekaj je pa res, vse skupaj ni bilo niti začetek vojne tako, da nikakor nebi mogel govoriti o neki 10 dnevni vojni…[/quote]

ampak pripravljenost na vojno je bila pa že vsaj leto prej in nekateri so bili tisto leto kar precej udeleženi v varovanju.

V samomorih pa še več.

To je bla bolj farsa kot pa prava vojna.

Ne opravičuj se, pa tudi ne govori tistega, česar ne veš !!!

Pa saj ti govorim, da to ni bila vojna. V zaklonišča pa niso hoteli tisti, ki so računali na pomoč iz Srbije. Žal je bilo tako…

Pa saj ti govorim, da to ni bila vojna. V zaklonišča pa niso hoteli tisti, ki so računali na pomoč iz Srbije. Žal je bilo tako…[/quote]

To je bila vojna, nekateri pač niso mogli v zaklonišča, ali niso hoteli, ker so bili pripravljeni odhiteti pomagati. Gasilce mislim.

Na kaksno pomoc iz Srbije sem jaz racunala?

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

glede na pisanje megaboya, žogice in podobnih:

NE PIŠITE NEUMNOSTI, SAJ STANJA NE POZNATE!!!!

Bila je vojna, če že v Ljubljani ne, pa drugje po Sloveniji! In bili so mrtvi, uničena infrastruktura, imetje… Poleg tega sem bil in več kot dva meseca spal pod milim nebom!

Se mi zdi da 25mrtvih od tega 4 slovenci, uničen avtobus in tovornjak, jožefpučnikov hangar, stolp v radgoni… kaj še?

“Vojna je, po do sedaj znanih podatkih, zahtevala skupno 76 žrtev: 19 na slovenski strani, 45 na strani JLA, 12 pa je bilo tujih državljanov.”

http://sl.wikipedia.org/wiki/Slovenska_osamosvojitvena_vojna

Ce smem ugibat … Tistih 45 pripadnikov JLA ni bilo oficirjev, ampak mulcev (med 18 in 20), ki bi veliko raje v domacem mestu igrali fuzbal in lovili dekleta, kot pa se pojali po Sloveniji. Mulcev, ki jim ni bilo ne do vojne ne do Slovenije. Ki v vojsko niso sli prostovoljno, ampak so morali. Ti fantje, oprostite, niso bili okupatorji, ampak so bili tukaj po sili razmer. Kot so se slovenski fantje v tistem istem obdobju nahajali v nekih drugih vojasnicah po bivsi Jugoslaviji. Po sili razmer. In kolikor jaz vem, jih niso sli streljat samo zato, ker so bili Slovenci. Vsaj jaz poznam nekaj fantov, ki so v tistem casu sluzili vojsko v Splitu, Beogradu in Cacku (taksne tri poznam) in so se zivi in zdravi vrnili domov. Tudi ti fantje niso bili tam, ker bi hoteli okupirati, na primer, Cacak.

…malo napačno misliš, minister!

Sicer jaz ne bi ugotavljal ali je vojna bila ali ne na desettisočih mrtvih! Bili so mrtvi, v glavnem!

Kot prvo nihče uradno ni proglasil kakršnokoli vojno, kot drugo pa niti toliko škode ni bilo kot jo je sedaj v Železnikih.

Nizko si padel, da preštevaš mrtve. Kakšna pa je definicija vojne po tvojem? 100, 1000,1000000 mrtvih? Nehajte že s tem. Srečo smo imeli da smo jo relativno poceni odnesli.Zahvala za to pa gre vsem , ki so pri tem sodelovali.

Kot prvo nihče uradno ni proglasil kakršnokoli vojno, kot drugo pa niti toliko škode ni bilo kot jo je sedaj v Železnikih.[/quote]

in na Hrvaškem ali celo v Bosni ni bilo niti približno toliko škode kot na Floridi ob orkanu….

Vidiš minister kakšne neumnosti pišeš?!?

Kot prvo nihče uradno ni proglasil kakršnokoli vojno, kot drugo pa niti toliko škode ni bilo kot jo je sedaj v Železnikih.[/quote]

in na Hrvaškem ali celo v Bosni ni bilo niti približno toliko škode kot na Floridi ob orkanu….

Vidiš minister kakšne neumnosti pišeš?!?[/quote]

Tam so imeli vojno.

Zahvala gre predvsem tistim, ki v vojni niso hoteli sodelovati.

Zahvala gre predvsem tistim, ki v vojni niso hoteli sodelovati.[/quote]
Prav imaš. Zahvala gre jugo armadi ker se ni hotela tepst z nami. Le kako smo si mi idioti upali zaustavit jugo mirovnike na svoji misiji, saj so nas samo hoteli rasvetliti z svojo resnico.Če sem še prej dvomil sem sedaj siguren, da ti razen od zunaj prava še vidla nisi.

V množici knjig o naši osamosvojitvi pa imaš možnost, da prebereš knjigo, ki jo je napisala Rosvita Pesek.Marsikaj zanimivega je v njej.

New Report

Close