Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zanima me kje ste bili in kaj ste počeli leta 1991

Zanima me kje ste bili in kaj ste počeli leta 1991

Vsak OKUPATOR je na tujem zaradi razmer in tako je bilo tudi v Sloveniji in so bili OKUPATORJI in nič drugega.
JLA bi se še kako spopadla S Slovenci, povdarjam, s Slovenci samo če bi lahko. Res je, da so oficitji JLA bolj zganjali politiko, kot kaj drugega, vendar so bili tu le zato, da iz Slovenije naredijo POŽGANO ZEMLJO !!!! Upam, da se spomnete tega.
Res je, da bi se v moči lahko spopadla z nami, vendar bi to opravili zelo težko, ker so bili taktično ZABLOKIRANI v kasarnah in NISo bili pripravljeni na neke vrste gverilskega bojevanja. Velika večina jih je bila prepričana in tudi take podatke so imeli, da bo ljudstvo z njimi, kar pa se, razen izobčencev in odpadnikov kot je Žogica IPD. ni uresničilo!!!
Pravite, da gre zahvala tistim, ki v vojni niso hoteli sodelovati??? MORDA?! Vendar bi sedaj vsi skupaj ki nismo bili naklonjeni JLA in Veliki Srbiji sedaj pobirali koruzo in krompir nekje v Banatu !!!!
O kakšni Sloveniji pa ne bi nihče več ničesar vedel !!!!

LP!

A jaz pa nisem bila z ljudstvom, ali kaj? Ker nisem panicno tekla v zaklonisce, nisem bila z ljudstvom? Ker nisem zganjala histerije po bloku, nisem bila z ljudstvom? Ne me basat. Histericne babure so po hodniku hodile z nozi, z velikimi kuhinjskimi nozi so nosile smeti dol in hodile v trgovine. Ker jih bodo Srbi napadli in posilili?!? Kako so s tem koristile ljudstvu? Samo otroke iz bloka so strasile. Mislim, fak, stopim v dvigalo in babura stoji noter in predse moli noz.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Bla bla..tega ti ne verjamem.

Lažeš ko pes teče, še včeraj si pravila, da je bilo zate čist običajno poletje, zdaj naenkrat stare ženske z noži..

Nakladaš.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Nore in histericne babe v bloku zame so obicajno poletje.

Ni potrebno, da mi verjames. Lahko pa kaksnega psihologa vprasas, kaksne neumnosti pocnejo ljudje, ko jih zgrabi panika.

Mi smo pred nekaj leti v bloku imeli zelo nenavaden umor, za katerega je neverjetno, da bi se kadarkoli ponovil. In kaj so delale babe? Spet z nozi naokoli. In nekimi spreji. Dva tedna so taksne zganjale (morilec je takoj bil za zapahi), potem so pa pozabili in na morilca in na umorjenega fanta.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Ko pišeš in hočeš nekaj povedati, MORAŠ vsaj za silo počistiti v glavi kaj je stvar debate in kaj hočeš povedati !!!
Šlo je za vojno v Sloveniji in ti povsem izven konteksta nakladaš o nekih histeričnih babah, ki jih je veliko preveč še danes.
Če pa hočeš povedati, da je bilo to takrat, ko je bila vojna za Slovenijo to pomeni, da je bilo hudo in VOJNA JE BILA !

LP!

Pa ne, da ti je od tega ostala paranoja? Ne skrbi, z leti mine.

Jaz sem pa zbrisal v tujino.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

Navadno ljudje z leti dozorijo in se zamislijo nad tem, kaj vse bi se jim lahko zgodilo pa se hvala Bogu ni in kaj so medtem, ko so se sami brezksrbno zabavali, pretrpeli drugi. Ampak Tvoj pogled očitno tudi po toliko letih ne seže čez prag Tvojega bloka.

z takratno punco sva celo vojno bolj ali manj preseksala, pač načelo make love not war, še prej sem se hotel javiti kot prostovoljec, ampak sem ugotovil da jim gre prav lepo tudi brez mene

Moj pogled seže toliko daleč, da sem si prebrala kar nekaj knjig o vojnah na Balkanu in vem, da Milošević ni imel ne želje ne interesa bojevati vojne s Slovenijo. In sem prepričana, da bi se lahko tudi tem desetim dnem vojne izognili. Moje osebno mnenje je, da se niti niso hoteli, ker jim je koristila.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Tvoje osebno mnenje je lahko kakršno koli že. Čeprav si močno načitana, kot praviš, si hkrati tudi očitno močno lahkoverna. Papir namreč prenese vse, zato je treba vse spise o Miloševićevi miroljubnosti jemati z rezervo.Dejstva pričajo o nasprotnem. Iz posnetkov je razvidno, da je to miroljubno vodstvo ukazalo bombardirati Slovenijo in so nekatere predele temeljito prerešetali ter pobili kar nekaj ljudi. Seveda pa si se Ti tedaj pred blokom igrala ristanc ali kaj podobnega, kar je bilo tedaj glede na Tvojo starost povsem razumljivo, zato teh posnetkov nisi videla. So jih pa predvajali ob dnevu državnosti. Škoda, da si zamudila.

Papir prenese vse. In narod verjame vse. Narod, na primer, srbski in hrvaški se je medsebojno klal in streljal, medtem ko so njihovi veljaki ob kavici in po dobrem kosilu povsem prijateljsko risali zemljevide, kako si bodo razdelili ozemlje.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

To velja za vsako vojno. Že amerški predsednik Roosevelt je izjavil, da se v vojni med seboj pobijajo ljudje, ki se niso v življenju nikoli srečali in se sploh ne poznajo na ukaz tistih, ki se zelo dobro pozbnajo, pa se ne pobijejo.

New Report

Close