Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Zanima me…

Zanima me…

Pozdravljeni!

Zanima me nepremičnina na dražbi…
Ali upnik oz zastavni upnik, (ki sta oproščena varščine) dviguje ceno nepremičnine, brez da bi sodelovala kot potencialna kupca?

Spoštovani,

upnik na dražbi ne sme sodelovati, cena pa je postavljena na podlagi mnenja izvedenca cenilca.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

hvala za hiter odgovor.
gre se za nepremičnino (3 narok).
mi lahko prosim razložite kaj pomeni napisano pod spodnjo točko?
namreč jaz sem ravno ta odstavek razumela da lahko sodelujeta kot kupca.
hvala, lp

VI.
Javne dražbe se lahko udeleži le tisti, ki poprej položi varščino.
Varščine sta na njun predlog oproščena upnik, na čigar predlog je sodišče dovolilo
izvršbo in zastavni upnik, če njuni terjatvi dosegata varščino, in če se da, glede na
njun vrstni red in ugotovljeno vrednost nepremičnin, varščina poravnati iz
kupnine.

Spoštovani,

upnik na dražbi ne more sodelovati na način, da bi lahko zviševal ceno. Lahko pa upnik odkupi nepremičnino pod pogoji, ki jih določa ZIZ.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Po pokojnem možu prejemam iz tujine vdovski dodatek. Sem zaposlena. Ali moram tudi ta dohodek prijaviti v dohodnino?

Hvala za odgovor, lep pozdrav.

Mimi (Maksimiliana)

Spoštovani,

Zavezanec mora vložiti napoved za odmero dohodnine, če mu informativni izračun ni bil vročen do 15. junija tekočega leta za preteklo davčno leto, pa je imel v letu, za katerega se odmerja dohodnina obdavčljive dohodke višje od višine splošne olajšave (za leto 2013 je to 3.302,70 evra) ali če zavezanec izpolnjuje pogoje za priznanje študentske olajšave in njegovi dohodki za opravljanje začasno ali občasno delo na podlagi napotnice pooblaščene organizacije ali Zavoda RS za zaposlovanje presegajo 75 % zneska splošne olajšave (2.477,03 evrov za leto 2013) oziroma je poleg pokojnine, od katere ni bila odtegnjena ali plačana akontacija dohodnine in davčni zavezanec pri akontaciji dohodnine ni uveljavljal posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, dosegel dohodke, ki presegajo 80 evrov. Rok za vložitev napovedi je v tem primeru 31. julij tekočega leta za preteklo leto (npr. skrajni rok za vložitev napovedi za leto 2013 je 31. julij 2014). Predlagamo pa, da o tem povprašate še na DURS.

S spoštovanjem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close