Zanimiv članek – pred osamosvojitvijo in danes
Dvajset let kapitalizma :
http://www.finance.si/206123/Dvajset_let_kapitalizma
Upam, da bo članek vlil nekaj upanja prevladujočem pesimizmu v zadnjih mesecih.
Saj zdaj to tako ni nič več takega ko smo izvedeli, da je pokojni predsednik lastnoročno iz svoje pisarne v Beogradu osamosvojil Slovenijo (vrabček in drugi v temi “preminil dr. JANEZ DRNOVŠEK” in javno mnenje), vsi Demosovi napori z oborožitvijo vojske, pripravo osamosvojitve, in kar je bilo treba delati med osamosvojitveno vojno in po njej ne pomenijo nič.
Zdaj ko so po dolgih letih (za prevzem je bila nujna smrt Drnovška ali Kučana) “prevzeli” osamosvojitveno vojno, bo samostojnost naenkrat dober biznis. Žepi najbolj vidnih predstavnikov tajkunskih “socialnih” strank so tako prepolni na račun delavstva.
Aleluja, levaki, po celih 18 letih.
Kot običajno na tem forumu trosiš laži in pišeš polresnico. Jaz sem v temi, ki jo navajaš napisala: NAJVEČ ZASLUG ZA OSAMOSVOJITEV SLOVENIJE IMA dr. Janez Drnovšek.
Nikjer pa nisem pisala oziroma komentirala o tem, da Demosovi napori z oborožitvijo vojske in pripravo osamosvojitve….. ne pomenijo nič. Prosim, če me citiraš, kje in kdaj sem kaj takega napisala.
Torej nikoli nisem trdila, da Demos nima nobenih zaslug pri osamosvojitvi. Res pa sem vedno in tudi bom povedala resnico, da ima NAJVEČ ZASLUG ZA OSAMOSTOJITEV SLOVENIJE dr. Janez Drnovšek. Slava njegovemu spominu!
Vrabček verjetno je tvoj Janezek letal tule po barikadah in metal molotovke na Srbe, da je po tvojem najbolj zaslužen za osamosvojitev.
Bluziš na veliko in kvasiš neumnosti….in bog ne daj, da na Slovenijo kdorkoli izvrši napad, ker takšnih idiotov, ki bi se borili za fotelčkarje ni več….torej se osvodiš s politiko in ne z uporom…vsaj po tvoje je tako!?
Kot običajno na tem forumu trosiš laži in pišeš polresnico. Jaz sem v temi, ki jo navajaš napisala: NAJVEČ ZASLUG ZA OSAMOSVOJITEV SLOVENIJE IMA dr. Janez Drnovšek.
Nikjer pa nisem pisala oziroma komentirala o tem, da Demosovi napori z oborožitvijo vojske in pripravo osamosvojitve….. ne pomenijo nič. Prosim, če me citiraš, kje in kdaj sem kaj takega napisala.
Torej nikoli nisem trdila, da Demos nima nobenih zaslug pri osamosvojitvi. Res pa sem vedno in tudi bom povedala resnico, da ima NAJVEČ ZASLUG ZA OSAMOSTOJITEV SLOVENIJE dr. Janez Drnovšek. Slava njegovemu spominu![/quote]
Kot ti je frančišek hotel povedati, je tisti tvoj stavek “največ zaslug… Drnovšek” (z velikimi črkami) gromozanska neumnost, ker ne vem kako je s tabo ima jaz sem v tistih časih živel s polnim zavedanjem. Drnovšek in KUčan sta bila med kolaboranti in sta oportunistično preobrnila ploščo, ko je osamosvojitev uspela. To jima je uspelo z ogromno medijsko armado iz starih jugo časov. Novinarji se tako šolajo na političnih šolah, ki še sedaj delujejo. In Drnovškovo smrt ne boste izkoriščali za nekakšno njihovo rehabilitacijo in rehabilitacijo strank naslednic partije. Zanimivo, v tistih časih ni bilo nobenega iz LDS/ZSMS, KPS, SZDL na spregled in novinarji so bili krotki.
še zadnjič te vprašam, ali veš kaj je to lobiranje, ćče mi ne odgovoriš bov vedela, da nimaš pojma.
ja in J. Drnovšek je najbolj zaslužen, da se je vojna pri nas tako hitro končala, seveda so zaslužni tudi ostali politiki, ki so pomagali pri osamosvojitvi a brez njega in g. Kučana, ter podpore NATA (zakar ima največ zaslug prav Janez Drnovšek).
ti se kar slepi, da bi močno jugoslovansko vojsko pregnali z molotovkami :))), umaknila se je zaradi pametne politike naših takratnih politikov. Ne boš verjel, da sta J. Drnovšek in J. Janša cel dan presedela skupaj in čakala na odgovor iz Beograda.
Torej nikoli nisem trdila, da Demos nima nobenih zaslug pri osamosvojitvi. Res pa sem vedno in tudi bom povedala resnico, da ima NAJVEČ ZASLUG ZA OSAMOSTOJITEV SLOVENIJE dr. Janez Drnovšek. Slava njegovemu spominu![/quote]
Kot ti je frančišek hotel povedati, je tisti tvoj stavek “največ zaslug… Drnovšek” (z velikimi črkami) gromozanska neumnost, ker ne vem kako je s tabo ima jaz sem v tistih časih živel s polnim zavedanjem. Drnovšek in KUčan sta bila med kolaboranti in sta oportunistično preobrnila ploščo, ko je osamosvojitev uspela. To jima je uspelo z ogromno medijsko armado iz starih jugo časov. Novinarji se tako šolajo na političnih šolah, ki še sedaj delujejo. In Drnovškovo smrt ne boste izkoriščali za nekakšno njihovo rehabilitacijo in rehabilitacijo strank naslednic partije. Zanimivo, v tistih časih ni bilo nobenega iz LDS/ZSMS, KPS, SZDL na spregled in novinarji so bili krotki.[/quote]
frančišek ali banaflek eden in isti, drugače si težko predstavljam dva ki pišeta takšne neumnosti.
poglej si današnje vodilne politike, pa ti bo kaj hitro jasno, za koga so delali novinarji, koga so povzdignili in kdo je potegnil največ iz takratne osamosvojitve. Kučan in Drnovšek vsekakor ne, pa čeprav imata največ zaslug za uspelo osamosvojitev z minimalnimi žrtvami, jih namreč niti ni bilo treba, ker sta bila že itak priljubljena.
aja zakaj pa nikoli ne omeniš/ta Jelinčiča, ki je s svojimi prijatelji dejansko stal v prvih vrstah in metal molotovke na tanke. Pa ima na terenu verjetno veliko več zaslug, kot marsikateri Demosovec.
Kot ti je frančišek hotel povedati, je tisti tvoj stavek “največ zaslug… Drnovšek” (z velikimi črkami) gromozanska neumnost, ker ne vem kako je s tabo ima jaz sem v tistih časih živel s polnim zavedanjem. Drnovšek in KUčan sta bila med kolaboranti in sta oportunistično preobrnila ploščo, ko je osamosvojitev uspela. To jima je uspelo z ogromno medijsko armado iz starih jugo časov. Novinarji se tako šolajo na političnih šolah, ki še sedaj delujejo. In Drnovškovo smrt ne boste izkoriščali za nekakšno njihovo rehabilitacijo in rehabilitacijo strank naslednic partije. Zanimivo, v tistih časih ni bilo nobenega iz LDS/ZSMS, KPS, SZDL na spregled in novinarji so bili krotki.[/quote]
frančišek ali banaflek eden in isti, drugače si težko predstavljam dva ki pišeta takšne neumnosti.
poglej si današnje vodilne politike, pa ti bo kaj hitro jasno, za koga so delali novinarji, koga so povzdignili in kdo je potegnil največ iz takratne osamosvojitve. Kučan in Drnovšek vsekakor ne, pa čeprav imata največ zaslug za uspelo osamosvojitev z minimalnimi žrtvami, jih namreč niti ni bilo treba, ker sta bila že itak priljubljena.
aja zakaj pa nikoli ne omeniš/ta Jelinčiča, ki je s svojimi prijatelji dejansko stal v prvih vrstah in metal molotovke na tanke. Pa ima na terenu verjetno veliko več zaslug, kot marsikateri Demosovec.[/quote]
frančišek in benaflek definitivno nista eden in isti, kar težko vam pade, da zna več ljudi razmišljati logično in s svojo glavo. Jelinčič pa ne more biti osamosvojitelj, ker je še vedno član jugoslovanske ali srbske obveščevalne službe, ki je udbo najbrž nasledila. Takrat je gotovo bil, saj so Novice leta 97 pisale o Padalcu. Tega ni nikoli zanikal in se je s tem celo hvalil. Tu se vidi stanje duha SLO naroda, ko tuji vohuni zasedajo take položaje. V normalnih državah bi šli v zapor. Tisti morebitni šov z molotovkami pa bogve kaj je pomenil. Je kakšen tank skuril? Ne vem, da bi to imelo kakšen učinek. Zagotovo je bila takrat TV zraven. “Slučajno”. In vse skupaj je bilo zrežirano v posmeh osamosvojitvi, ker niso verjeli da nam bo uspelo. Ne, o WWII lahko do neke mere tveziš ampak leta 1991 sem bil že odrasel. Vsi Demosovci so glasovali za izvedbo osamosvojitve, opozicija pa ne, že to je dosti, heroji so pa tisti, ki so vodili vojno.
Za mene nič bat. Je bilo in je zaenkrat še vse v redu.
Vsebinsko preberi spodnje poste od “ninej”, je na vse odgovorila. Meni se s teboj ne da več razpravljat.
Imam pa pravico do svojega mnenja in te pravice mi ne moreš odvzeti ne ti, ne bilo kdo drug, kot imaš tudi ti pravico do svojega mmenja, kateremu pa jaz do sedaj niti slučajno nisem nikoli oporekala in niti slučajno nisem nikoli pisala o tem, da Demos nima nobenih zaslug. Kljub zaprosilu mi podatkov o tem nisi posredovala.
Sem vedno napisala, to je moje mneje.
In moje mnenje je bilo še v času, ko je dr. Janez Drnovšek živel in je tudi danes, ko je žal umrl, da je dr. Janez Drnovšek NAJBOLJ ZASLUŽEN ZA OSAMOSVOJTE SLOVENIJE.
Poudarjam. MOJE MNENJE.
hahaha, ta je pa dobra, nisem posumila na razcepljeno osebnost, ki rabi podporo samega sebe, zaradi logičnega raznišljanja s svojo glavo, ampak ravno nasprotno.
hahaha, daj malo vzemi kakšno knjigo v roke o naši vojni, pa boš prav gotovo zasledil sedaj kar zveneča imena, res, ja in Jelinčič je pri Brezovici napadel Tanke in jih nekaj skuril, madonca a še tega nisi vedel.
kolikor je meni znano, so vsi glasovali za izvedbo osamosvojitve, tistih nekaj, ki je bilo proti, so se pa vzdržali, ali sploh veš, kdo je takrat sestavljal demos, daj prosim napiši mi par imen, ker me res zanima.
aja pa kaj je lobiranje, frančišek mi ne pove, morda bo uspelo tebi, no…
Končno sem se zbudil in kaj vidim!?
Partijci spet trosijo neumnosti in če to ponavljaš v nedogled na koncu postane resnica še posebej, če slediš našim medijem. Dejstvo je da je palček iz Murgl predal našo orožje Srbom in Janezek mu je pri tem pomagal, če bi imel jajca bi prvi dan vojne spakiral kufre in prišel domov. Pa jih žal ni imel! Čakal je v Beogradu, da se vidi kam veter piha, tako kot domači komunajzarji pol so pa vleteli na plan in se začeli sprenevedat po komunajzarsko kako je moglo nekaj zavednih Slovencev na čelu z Demosom v kot stisnit Srbe.
Zato so bili eni nagrajeni z zlatim znakom svobode, ampak na žalost palčka in Janezka ni med njimi:-(