Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Zanimiva knjiga za 14 letnika, ki noce brat?

Zanimiva knjiga za 14 letnika, ki noce brat?

Je malo dislektika in sva dogovorjena, da bete med pocitnicami. Zaenkrat krajse detektivke, ki jih jaz najdem v knjiznici. Katera knjiga je bila za vas in otroke zanimiva?
A obstaja kaj takega kot so bili dr romani za punce, ko si jih hlastal?
Lp

Mi otroci s postaje zoo

Kaki stripi mogoce?
Eni so brali dr. romane, drugi pa smo.pozirali Alan Forda in Zagora, Flesh Gordona in se kaj…
Danes imas na netu v anglescini nesteto stripov.

Odvisno kaj ga zanima. Pri nas ima tudi težave z branjem in smo tudi dogovorjeni vsak dan malo branja. Ker ga zanima šport ga kakšen dan zamotim tudi s tem da mu rečem kaj piše na netu in ga potegne pa prebere do konca članek, ne vem o nogometu ali pa kakšnem drugem športu.
Zanimivo mu je tudi 5 prijateljev, pa morda kakšni stripi. On tudi rad prebere knjige Dare, ali pa knjižna zbirka Hektor, te so mu smešne. Je pa res da je malo mlajši 10 let.

zbirka ZVESTI PRIJATELJI
zbirka PET PRIJATELJEV

odlične knjige, napete zgodbe

Harry potter, Gospodar prstanov – Pet prijateljev se meni zdijo za mlajše.

https://www.galarna.si/izdelek/01754/enderjeva-igra-tv?utm_source=bralnica.com
Enderjeva igra
Sicer ni nekaj krajšega, je pa nekaj, kar “potegne”. Ko torej začneš brati je velika verjetnost (seveda odvisno od posameznika), da težko nehaš.
In poleg vsega – tudi vsebina je večdimenzionalna, po prebranem lahko razmišljaš o marsičem. Ni nekaj, kar prebereš in pozabiš.

Naj začne s knjigami Grozni Gašper, odlične za take ki, nočejo brati. Boš videla, da ga bo potegnilo v branje, čeprav je že malo velik za njih pa vseeno, moj sin še danes kakšno vzame v roke pa bere in se smeji na glas 😛 pa je 18 star.

Stoparski vodnik po galaksiji. Morda je še malo prezgodaj, ampak so za dislektika fajn kratka poglavja, je 5 ali 6 knjigic.

5 prijateljev, bo tudi primerno za današnjo dobo trans propagande. 🙂

Dislektik ne mara brat, samo ne sili ga! Ker mu boš vse skupaj še bolj priskutila.

Jaz sem v teh letih brala kriminalke Edgarja Wallaca.

Jaz sem v teh letih brala kriminalke Edgarja Wallaca.

Karl Maj…
Fantastične pustolovkse zgodbe…

Če mu pa res res ne vre branje naj pa za začetek poskusi s stripi.

To so knjige za umsko zaostale… oprosti, ampak zadnje kar bi si jaz želel je da mi otrok začne na ves glas ruliti RIGAJOČI SLADOLED, POKVEKA, ipd…

(Ps. Bilo neko vrijeme kad sam I ja bio dete al bio sam još maleni pa sam svakotake gluposti pročitao)

Na izbere knjigo s krajšimi zgodbami.Naj mu svetuje knjižničarka, mi mu ne moremo, ker ne vemo, kaj ga zanima.Jaz sem se v njegovih letih zabavala s knjigami Ericha Kastnerja :Pikica in Tonček, Leteča učilnica…

Meni se pa zdi škoda otroka silit brat. Tudi jaz ne maram peglat in če bi mogla to v službi počet, pol pa še v frej cajtu, uidem nekam daleč.

Moje mnenje, ker ne verjamem, da dril odpravi disleksijo.

Pomaga pa.
Vaja dela mojstra, ko mojster dela vajo.

Avtorica :Počasi in naglas naj bere.Predlagam kar pesmi.
Eno vrsto preberi ti, naslednjo on.
Kakšne take, da se lepo rimajo.
Predlagam kakšne Pavčkove.So res lepe.

Glede na to, da ima verjetno težave z branjem, priporočam serijo Gospod Gnilc. Otroci, mlajši in starejši, jih obožujejo. Kar se tiče odraslih, so pa bolj za tiste, ki imamo čudaški smisel za humor. Moji so jih sicer prebrali, ko so bilo par let mlajši od tvojega, še prej pa sem jim jih brala naglas in smo se vsi smejali kot zmešani, tudi mož. Sicer imamo tudi mi radi te od Kastnerja, priporočam tudi Fant za zamenjavo.
http://www.mladinska.com/gnilc/domov

Ne odpravi, jo pa verjetno omili in vsaj vzgojiš funkcionalnega posameznika.

Ne odpravi, jo pa verjetno omili in vsaj vzgojiš funkcionalnega posameznika.
[/quote]
Imaš izkušnje ali nekaj na pamet? Ker jaz jih imam.

Imaš izkušnje ali nekaj na pamet? Ker jaz jih imam.
[/quote]

Domnevam… zato pa pridevnik verjetno. V širšem krogu družine imamo sicer avtista in kljub temu, da so vsi bili brihtni kako se ne splača delat drilla je rezultat opazen. Vem da ni isto kot disleksija a verjamem da se da vplivati. Je pa proces strahotno dolgotrajen in zahteva vztrajnost ker… ne gre zlahka.

Dislektik ne mara brat, samo ne sili ga! Ker mu boš vse skupaj še bolj priskutila.
[/quote]

Stereotip, da dislektiki ne marajo branja, drži samo v zelo redkih primerih. Večinoma gre za težave pri branju, ker knjige niso primerne, ker se je začelo prepozno delati na disleksiji ali pa enostavno, ker dislektik nima dovolj časa med šolskim letom za branje ene knjige, saj porabi občutno več časa kot sošolci in zaradi tega branje propade po nekaj straneh. Večinoma dislektiki radi berejo, ko jim branje približamo.
Disleksije se ne odpravi ali pozdravi, ampak se osebe z disleksijo naučijo premagovati težave povezane z disleksijo na vsakodnevni ravni.

Avtorica, šolske počitnice so idealen čas za bralne vaje. Ni šole in učenja, branje je izključno za zabavo, hkrati pa imajo otroci ogromno časa na voljo. Zato je dogovor, da otrok vsak dan malo bere, naravnost odličen. Kar morate paziti, pa je seveda tematika in izbrane knjige, česar se sami že zavedate.
Tukaj na forumu vam lahko damo predloge, kaj je naše otroke zanimalo in kaj so radi brali. Iz teh predlogov boste pa morali sami izluščiti, kaj je za vašega otroka najbolje.
Vsekakor so odlični stripi – popularni, zanimivi in z grafičnim prikazovanjem omogočijo lažje razumevanje prebranega. Med mladinskimi knjigami in tudi strokovno literaturo lahko izbirate na veliko, odvisno kakšni so interesi, zanimanja, želje … Predvsem pa bo otroku z disleksijo pomagalo, če boste doma knjige ne samo brali, ampak tudi obravnavali. To pomeni, da si družinski člani med seboj pripovedujete o prebranem (tudi vi odrasli), da prebrane vsebine vključite ali jih omenite pri vsakodnevnih opravilih in življenju. Ne samo med počitnicami, ampak tudi med šolskim letom. Naj otrok vas vidi brati – sedita skupaj na sedežno v dnevni in se dogovorita, da bosta brala vsak svojo knjigo – brez vključenih aparatov, televizije in radia … in na koncu drug drugemu povesta, kaj sta prebrala, kaj vaju je pritegnilo in kaj vama ni všeč.

Stereotip, da dislektiki ne marajo branja, drži samo v zelo redkih primerih. Večinoma gre za težave pri branju, ker knjige niso primerne, ker se je začelo prepozno delati na disleksiji ali pa enostavno, ker dislektik nima dovolj časa med šolskim letom za branje ene knjige, saj porabi občutno več časa kot sošolci in zaradi tega branje propade po nekaj straneh. Večinoma dislektiki radi berejo, ko jim branje približamo.
Disleksije se ne odpravi ali pozdravi, ampak se osebe z disleksijo naučijo premagovati težave povezane z disleksijo na vsakodnevni ravni.

Avtorica, šolske počitnice so idealen čas za bralne vaje. Ni šole in učenja, branje je izključno za zabavo, hkrati pa imajo otroci ogromno časa na voljo. Zato je dogovor, da otrok vsak dan malo bere, naravnost odličen. Kar morate paziti, pa je seveda tematika in izbrane knjige, česar se sami že zavedate.
Tukaj na forumu vam lahko damo predloge, kaj je naše otroke zanimalo in kaj so radi brali. Iz teh predlogov boste pa morali sami izluščiti, kaj je za vašega otroka najbolje.
Vsekakor so odlični stripi – popularni, zanimivi in z grafičnim prikazovanjem omogočijo lažje razumevanje prebranega. Med mladinskimi knjigami in tudi strokovno literaturo lahko izbirate na veliko, odvisno kakšni so interesi, zanimanja, želje … Predvsem pa bo otroku z disleksijo pomagalo, če boste doma knjige ne samo brali, ampak tudi obravnavali. To pomeni, da si družinski člani med seboj pripovedujete o prebranem (tudi vi odrasli), da prebrane vsebine vključite ali jih omenite pri vsakodnevnih opravilih in življenju. Ne samo med počitnicami, ampak tudi med šolskim letom. Naj otrok vas vidi brati – sedita skupaj na sedežno v dnevni in se dogovorita, da bosta brala vsak svojo knjigo – brez vključenih aparatov, televizije in radia … in na koncu drug drugemu povesta, kaj sta prebrala, kaj vaju je pritegnilo in kaj vama ni všeč.
[/quote]

Odličen odgovor.

Kaj te spet žuli, povej kaj ni res? Poglej forum, pa boš videlo koliko neuporabnega in popolnoam blesavega si naštepalo v zgolj enem dnevu. Že v tejh temi, tako kot v vsaki drugi je večina postov tvojih. Mater si prešišalo celo sveto Barco, Taro_S, grdo resnico in še koga.😁
[/quote]

To je zato ker nisi sposoben razumet kartakega jedernatega sporočila. Če bi ti narisal ne bi razumel za kaj se gre.

Pač prepočasi misliš potem pa ne skontaš in po neki čudni logiki prideš do ugotovitve da si ti brihtn ostali pa tupi.

New Report

Close