Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Zanimiva knjiga?

Zanimiva knjiga?

Imate mogoče kakšen predlog, katero knjigo naj vzamem v roke?
Hm…kakšne so mi všeč? Kakšna zanimiva znastvena fantastika, kot recimo Štoparski vodnik, ali pa pustolovske (Gospodar prstanov), mogoče kaj lahkega a la Bridget Jones (da se bom spet sekirala zakaj nimam tipa ;), lahko kej podobnega kot Alkimist…ne vem…vesela bom vsakega predloga 🙂

No, to je sicer leposlovje, a je ful luškana, duhovita: Oblomov od Gončarova.
Če si iz Lj, se skoraj vedno dobi v Trubarjevem antikvariatu za res simbolično ceno, sicer pa v knjižnici. To je knjiga, v kateri se lahko vsi vsaj do neke mere najdemo, eni bolj eni manj 🙂 – je namreč zelo duhovit opis lenobe! Priporočam!

Kurt Vonnegut je doslej edini avtor iz kroga piscev znansvene fantastike (Adams vsekakor sodi bolj v ta krog kot Vonnegut), ki se mi zdi boljši od Adamsa. Naslove njegovih knjig najdeš nekje v prejšnjih sporočilih. Dobil sem pa tudi priporočilo, da naj bi bil Kavelj 22 od Hellerja tudi zelo zabaven. Jaz ga še nisem prebral.

Ena knjiga, ob kateri ti bo smeha zmanjkalo : Zakon Linča, Danil Harms. Če maš slab dan si samo to odpreš, prebereš kako zgodbico, pa bo dan gotovo lepši, ali pa vsaj smešnejši. absurd, grotesknost, avantgarda, predvsem pa svojevrsten humor. Jaz zdaj berem Zofijin svet, pa je tudi zelo zanimiva, taka mladinska zgodba, skozi katero pa spoznaš čisto celotno filozofijo …

uau! hvala vsem…že laufam v knjižnico 🙂
ilona, tudi jaz ravno berem Zofijin svet in je res dobra, sem se pa odločila, da si jo enkrat v prihodnosti kar kupim, ker ima toliko splošnih podatkov. 🙂

He, he, sem ravno hotela tudi sama priporočat Zofijin svet, pa sem si rekla, če sem jaz filozof, še ni nujno, da tudi ostale to zanima – je pa lepo, da vas! 🙂

Knjiga Zofijin svet je razmeroma poceni. Zelo poceni celo. Jaz jo že skoraj redno podarjam kot darilo za rojstne dni, seveda ne eni in isti osebi.

Ilona, kakšen humor se skriva za platnicami knjige Zakon linča? “Črn” ?

Dobro, Jan, moj rojstni dan je oktobra! 🙂

Zelo dober je tudi Nick Hornby – Zvestoba do groba. Pa za malo bolj zahtevne (se vedno berljiva in duhovita) J. D. Salinger: Franny in Zooey.
Lep dan!

Predlagam Don Camillo od Giovanninoa Guareschija, humorna in osvežujoča knjiga, tako za nasmehniti…
Pa še: Kot voda ta čokolado Laure Esquivel – intenzivna ljubezenska zgodba, res dobra, tudi film priporočam

Moj mož priporoča še Prerekanja Juliana Barnesa
lp
Tinkara

Hvala še enkrat vsem 🙂

Jan Hrup: je zate približno 4.000 sit za knjigo zelo poceni ali si mogoče videl Zofijo kje še ceneje? Če ja, kje? 🙂

Zofijin svet imaš v trdi vezavi ali broširano – in broširana je občutno cenejša – nazadnje, ko sem jo videla, je bila okrog 2700 sit, trda vezava pa blizu 5.000.
Lp

Ja, jaz jo kupujem po 2.700 SIT, kar je za knjigo s petstosedemintridesetimi stranmi poceni. Vsaj meni se zdi.

Hmmm….jaz sem jo vidla za okrog 4.000 broširano….:o
Kje pa jo kupuješ?

spletna knjigarna www. antika.com

…če jo boš naročila po pošti, boš plačala še poštnino, ki bo okoli tisoč tolarjev, tako da ne boš nič na boljšem. Lahko pa greš osebno po njo, če si doma v bližini Celja. Sicer pa sem prepričan, da jo boš našla v LJ (če si iz LJ) tudi po takšni ceni.
Pojdi direktno v knjigarno založbe Obzorja. Tam je po takšni ceni.

Hvala 🙂
Bom malo pošnofala po Ljubljani, gotovo se bo kaj našlo 🙂

Za vse Ljubljančane: založba Obzorja je v Šiški na Celovški.
Čeprav meni še ni uspelo priti do tja :))

high fidelity film obvezno nujno za gledat. zabavno.

Beri Let nad kukavičjim gnezdom, če še nisi.

Ahoj!
Ej men je bla ful všeč SADAKO HOČE ŽIVETI. Pretresljiva zgodba o tem kaj povzroči atomska bomba.Po moje bi jo mogl vsi ljudje prebrat.
lp

Ahoj!
Ej men je bla ful všeč SADAKO HOČE ŽIVETI. Pretresljiva zgodba o tem kaj povzroči atomska bomba.Po moje bi jo mogl vsi ljudje prebrat.
lp

New Report

Close