Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Zanimivo, da na Kitajskem nimajo več problema z virusom.

Zanimivo, da na Kitajskem nimajo več problema z virusom.

Imate spomin zlate ribice? Ta virus je prišel iz “Kitajske”. Dežele z največ prebivalci. Največjimi mesti in urbanimi območji. A glej to, tam ne duha in sluha o virusu. Kako je to mogoče, pametnjakoviča, Borg in Viharni?

Morda zato ker tam ni prerekanja z debili tako kot tu.

https://www.youtube.com/watch?v=rKek0Y30Ctw

Poleg tega, danes poročajo o 13 novih primerih.

http://www.nhc.gov.cn/xcs/yqfkdt/202103/207c2b8d068a4881a1af1ec301de9713.shtml

Debil.

Tam bi ti več kot le tanko piskalo. Vedo kako treba postopat, glede na to koliko jih je, da se širjenje virusa zustavi.

O mamica moja, ti pa si zabit, da kar poka, anede? No, glej, ti bom poskusil iz krompirja izrezat, ampak itak vem, da ne boš dojel. Pa vseeno, ker se mi ravno da: od kod je prišlo je popolnoma nepomembno, lahko bi o koderkoli, virusi vsi mutirajo 100 na uro, to vemo že zelo dolgo. Tam se je pojavil najprej kot pravilno ugotoviš. Torej, bo verjetno od tam najprej tudi izginil, ker se najdlje borijo proti njemu. Logiš? Ne, saj vem da imaš milijon teorij, zakaj to ni tako. No, pa pojdimo naprej: Kitajska je kaj? Zelo enoumna dežela. Mar ne? Ne bi rekel celo, da zares komunistična, ampak enoumna vsekakor. Kaj to pomeni? Verjetno so prebivalci dokaj vdani v poslušnost, ker jim drugega ne ostane … torej, ko so jim rekli jump, so skočili. So se izolirali, so se cepili … Nisem prijatelj takih pristopov, niti najmanj. Niti najmanj! Ampak pri njih je očitno delovalo. Pa tudi to me še ne prepriča. Vem pa to, da se proti virusom ne znamo boriti drugače kot s cepljenjem. Torej … kaj nam je narediti? Odloči se pa sam, saj sem ti že povedal, da evolucija dela naprej. In prav je tako. 🙂

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.

Kako pa ti veš, da je Kitajska tako enoumna država? Še dobrih deset let nazaj, ko njihov splet ni bil cenzuriran, je bilo zabeleženih precej krvavih uporov, predvsem na podeželju. Ampak to nikogar ni zanimalo, ker je bil bolj udoben pogled na Kitajsko kot gospodarski čudež.

Kako pa ti veš, da je Kitajska tako enoumna država? Še dobrih deset let nazaj, ko njihov splet ni bil cenzuriran, je bilo zabeleženih precej krvavih uporov, predvsem na podeželju. Ampak to nikogar ni zanimalo, ker je bil bolj udoben pogled na Kitajsko kot gospodarski čudež.
[/quote]

Kdaj pa njihov splet ni bil cenzuriran? Malo si uredi informacije najprej, preden pišeš neumnosti. Tudi če bi bilo tako kot praviš, so jih očitno do zdaj spravili v red. Se ti ne zdi? Eh, saj sem vedel, da je izgubljeno podjetje tole. Over & out.

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.

Kitajci so v treh mesecih premagali epidemijo, ker so imeli ustrezne ukrepe, tako kot mi v 1. valu. Avgusta je pa Janša predolgo pustil meje odprte in virus se je spet razširil tik pred šolskim lettom. V šolah niso bile obvezne maske, množični cerkveni obredi so bili dovoljeni, NIJZ ni več sledil stikom, inšpektorji niso nadzorovali karanten, karantene niso bile plačane 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}…Zaradi napačnih ukrepov Janševe vlade, ki ni poslušala stroke, smo imeli 4000 nepotrebnih smrti, prenapolnjene bolnišnice, šole so bile zaprte 5 mesecev, fakultete so še vedno, hkrati pa smo imeli najdaljši lockdown.

Kitajci niso mogli premagati epidemije, ker se niti niso igrali epidemije.

Kitajskega pristopa si ne zelimo, okrog tega se verjetno strinjamo. Ampak, saj ni samo Kitajska. Povsod, kjer razmeroma dobro hendlajo krizo, se kaze vzorec, kaj je ucinkovito:
– sposobna vlada
– znaten delez ljudi, ki vladi zaupa
– znaten delez razumnih ljudi.
Kjer nekaj od tega manjka, je stanje slabse. Kjer manjka vse po vrsti, pa…

New Report

Close