Zanimivost iz mojega mailbox-a
Ne bom nič spreminjala teksta, takole je pisalo:
V Sobotni prilogi je časnik Večer objavil, članek v katerem je razkril, da ima zakon, ki govori o odvzemu izpita in plačilu kazni v primeru, da voziš vinjen, naravnost fascinantno luknjo. Namreč sodnik za prekrške ti lahko sodi le na podlagi promilov izmerjenih v krvi, torej te na podlagi alkotesta ne more obtožiti ničesar. Glede na to, da pa je bilo na desettisoče ljudem oz. v 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} primerih odvzet izpit in dodeljena kazen na podlagi alkotesta s pihanjem, se nam zgleda obeta nov škandal, proti kateremu bo problem izbrisanih zgledal kot zajebancija, ker imajo sedaj vsi oškodovani pravico tožiti državo.
Povrhu vsega pa časnik v istem članku še omenja, da v okolici Maribora BAJE deluje odvetnik, ki že vrsto let piše pritožbe, do sedaj že preko 200 in naj bi bile vse uspešne, AMPAK sodišče je vse te pritožbe pustilo, da zastarajo, ker so vedeli, da imajo tožniki prav in jih niso vzeli v obravnavo v želji, da se takšna sramota ne bi obesila na velik zvon, torej se je tukaj šlo za zavestno prikrivanje.
Potem se pa človek res lahko vpraša v kakšni državi živimo, kjer 13 let noben državni pravnik ni opazil oz. ni razkril te očitne luknje in še več, nekateri sodniki pa so kljub, da so vedeli za luknjo, še naprej izdajali pravno nemočne odločbe.
Mogoče se lahko kar preimenujemo v BRS- Banana republika Slovenija.
Res je luštno, ko je fajn, ko se en pijan norec zaleti v družino in umreta starša, otrok pa je hudo ranjen….
… ali pa pijanec se zaleti v nekega očeta, njegova hčer pa ob prihodu na prizorišče nesreče pade z viadukta in se ubije….
Če mene vprašaš – bi morale biti kazni mnogo hujše. In samo upam, da ne bo kakšen izkoristil takšnih lukenj v zakonu, ki pa na žalost obstajajo.
A še niste pogruntale, kakšne luknje imajo naši zakoni in kako so napisani,če se pač ne zanimaš resno za določene zadeve nimaš pojma o čem govorijo, ko si ga pa enkrat raztolmačiš, pa vidiš da je absurden!
Potem pa tudi že drugi porajtajo, pol se pa pritožijo in traja spet cele veke, da ga spremenijo, dokler pač velja, četudi je glup.
Ja dragi Slovenci, bo treba res nekaj ukrenit, upam samo da sedanja vlada ne bo ponavljala teh napak, če ne se nam pa slabo piše!!!
Demokracija pa taka!
Pa še to me moti. Pa ne mislim z moškimi potegnit ampak poznam ženske primerke,. ki slabo obvladajo avto. In žal, velikokateri moški dosti bolje obvlada vožnjo v rahlo vinjenem stanju, kot marsikatera ženska, žal.
Videla veliko primerov, zato ne rabim replik!
Dostikrat vidim tudi neizkušene mlade voznike (tam do 22 let) ki tudi ne obvladajo vozila, da ne govorim o kakšnih starejših (nad 80), ampak ti vsaj počasi vozijo.
Menim, da bi veliko naredili tudi z izboljšanjem naših cest in pa več povdarka na praktični vožnji v avtošolah in predvsem naučiti kulturne vožnje naše mlade voznike, saj le teh pri nas primanjkuje!!!
Dobra fotka, praviš. No, potem je pa fino. Ti je bilo ob prekoračitvi hitrosti tudi fino???? Ker potem se je vsaj splačalo !!! :))))
Položnico pa le hitro plačaj, da ti en bodo sedli na račun. Sedaj gre to menda veliko hitreje, kot je šlo včasih.
Jaz sem plačala položnico za nepravilno parkiranje (moževo) 15. dan – bila je sobota popoldne. Ker so E banke že zaključile poslovanje, je bil znesek nakazan šele v ponedeljek.
Čez mesec dni smo že dobili priporočeno pošiljko DURSa s predlogom za izvršbo od OD za razliko / torej 7.500,00 SIT + stroške izterjave. Ravno tako delodajalec.
Jaz sem k sreči sprintala kopijo “čakalnega” naloga z datumom na 15. dan.
S to kopijo je šel mož na DURS in jim rekel, da mu nimajo kaj trgati, naj se sami zmenijo z banko….
Tokrat smo jo poceni odnesli.
Nataša
Ne gre za to, da bi mi bilo fino. Včasih pač nanese, da skočim po starejšo v šolo, med tem ko dojenček si in ga čuva očka. Očitno se je tistega dne najmlajša prej zbudila in je bilo treba biti hitro doma.
Pa se ne bom nič opravičevala. Niti kazni se ne mislim izogniti. Si jo zaslužim. Znesek pa mi je čisto dovolj visok, glede na to, da običajno vozim po omejitvah.